Hyppää sisältöön

Mitä ihmettä nämä lentoemännät tekevät? Tiputanssi kesken lennon – hulvaton video paljastaa salaiset käsimerkit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.05.2017
Lentoemännät ja stuertit työskentelevät meluisassa tilassa, mistä syystä he kommunikoivat osittain käsimerkeillä. Lentoyhtiö Easyjet paljastaa yhtiön käyttämien hulvattomien käsimerkkien selitykset.

Tiputanssi kesken ruokatarjoilun

Oletko joskus ihmetellyt matkustamohenkilökunnan erikoisia käsimerkkejä lennon aikana? Käsimerkit vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja usein ne ovat hyvin asiallisia, mutta joskus lentoemännät ja stuertit saattavat tehdä hyvinkin erikoisia tai huvittavia käsimerkkejä.

Isobritannialainen halpalentoyhtiö Easyjet käyttää melko poikkeavia käsimerkkejä työntekijöidensä väliseen viestittelyyn. Osa matkustamohenkilökunnan koulutusta on opetella käsimerkit ainoastaan lentoyhtiön henkilökunnan nähtäville tarkoitetun videon avulla. Nyt video on kuitenkin julkaistu yhtiön Youtube-kanavalla, ja kuka tahansa voi opetella matkustamohenkilökunnan salaisen koodikielen – ainakin osittain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koodikielelle on yksinkertainen syy, sillä ahtaissa ja meluisissa tiloissa työskentelevien lentoemäntien ja stuerttien on pystyttävä kommunikoimaan keskenään mutta pitämään samalla matkustamopalvelut mahdollisimman sujuvina, nopeina ja tehokkaina. Sen mahdollistamiseksi matkustamohenkilökunta kommunikoi keskenään käsimerkeillä, mikä myös auttaa vähentämään tarpeetonta ja mahdollisesti myös matkustajia häiritsevää jutustelua tarjoilun aikana.

Erityisesti tarjolla oleville ruoille on omat käsimerkkinsä: tiputanssi kanaruoalle ja nenän työntäminen ylöspäin pekonipatongille. Merkit osoitetaan matkustamon käytävän päässä sijaitsevassa keittiössä toimivalle henkilölle, joka lämmittää oikeat ruoat matkustajille.

Ruokatarjoilun lisäksi Easyjetin henkilökunnalla on omat käsimerkit erikoistilanteita, esimerkiksi kosintaa ja polttareita varten.

Merkit vaikuttavat osittain hyvin erikoisilta ja saavat miettimään onko videon julkaisu pelkästään lentoyhtiön mainoskikka. Yhtiön lennolla kuvattu video kuitenkin paljastaa lentoemäntien käyttävän tiputanssia muistuttavia eleitä kuin mitä tahansa käsimerkkejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso Easyjetin matkustamohenkilökunnalle tarkoitettu koulutusvideo erikoisista käsimerkeistä!

Lähde ja video: Youtube / EasyJet
Kuva: Riikka Krenn
Twiitti: @jamieeast

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Helsinki-Vantaan erikoiset palvelut

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja