Hyppää sisältöön

Joko tiesit lentokoneen “salaisesta napista”? Moni ei ole hoksannut tätä helppoa niksiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.06.2017
Käytäväpaikalla istuva lentomatkustaja voi saada lisätilaa helpolla tavalla.

Lisätilaa lentokoneessa – ilman lisämaksuja

Useimpien matkustajien mielestä lentokoneiden matkustamot ovat käymässä koko ajan ahtaammiksi. Erityisesti halpalennoilla matkustajat ovat jo tottuneet olemaan odottamatta ihmeitä matkustusmukavuudelta, ja tilavammista paikoista on yleensä pulitettava lisämaksu.

Ei olekaan ihme, että matkustajien on keksittävä mitä erikoisimpia keinoja lisätilan nappaamiseksi. Ehkä oletkin jo kuullut niksistä, jolla saatat saada helpommin viereesi tyhjän istumapaikan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta kuulutko sinäkin heihin, jotka eivät ole huomanneet käytäväpaikan ulommaisen käsinojan nousevan ylös? Et ole ainoa. Matkailusivusto Travel + Leisure kirjoittaa käytävänpuoleisen käsinojan “salaisesta napista”, joka on piilotettu sen alle. Nappia painamalla käsinoja nousee kokonaan ylös istuinpaikan reunaa mukaillen.

Käsinojan nostamalla matkustaja saa hieman lisätilaa levittäytyä rennommin käytävän puolelle ilman kylkeen painavaa käsinojaa. Tämä helpottaa erityisesti isokokoisia matkustajia. Myös ikkunapaikan ja keskipaikan matkustajien päästäminen wc-tiloihin onnistuu kätevästi ilman paikalta nousemista.

Kovin vapaasti tätä lisätilaa ei toki voi hyödyntää, sillä matkustamohenkilökunnan on luonnollisesti päästävä liikkumaan käytävällä tarjoiluvaunujen kanssa ilman tielle ilmaantuvia esteitä.

Lentoyhtiöt eivät tätä salaista nappia mainosta, ja sen varsinainen tarkoituskin liittyy turvallisuuteen matkustusmukavuuden sijaan. Nostettu käsinoja takaa helpomman ja nopeamman poistumisväylän onnettomuustilanteessa.

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja