Kuva: Shutterstock
Laskeutunut lentokone

Jokainen matkustaja tietää turhauttavan tunteen, kun kone on laskeutunut eikä ovi avaudu – tämän takia joudut odottamaan

Lentokoneen laskeuduttua matkustajat odottavat malttamattomina ulospääsyä. Tällöin aika koneen laskeutumisesta ovien avautumiseen saattaa tuntua pitkältä.

Mikä lentokoneen ovien avaamisessa kestää?

Jokainen matkustaja tietää sen turhauttavan tunteen, kun lentokone on rullannut portille ja pitkän lennon jälkeen matkustajat odottavat kuumeisesti ulospääsyä. Miksi lentokoneen ovia ei avata heti laskeutumisen jälkeen, vaikka kaikki vaikuttaa päällisin puolin olevan valmista?

Sillä aikaa kun matkustajat etsivät matkatavaroitaan ahtaalla käytävällä, lentokentällä työskentelee suuri joukko ihmisiä, jotka varmistavat, että lentokoneesta pääsee turvallisesti ulos.

Kun lentokone saapuu portille, lentäjät käyvät ensimmäiseksi läpi laskeutumisen tarkistuslistan, johon kuuluu muun muassa moottorien sammuttaminen. Moottorien sammuttamisen jälkeen sammutetaan myös vilkkuva punainen valo, jonka sammuttua lentokentän henkilökunta tietää, että koneen luo on turvallista mennä.

Usein maassa odottava lentohenkilökunta asettaa matkustajasillan paikoilleen, minkä jälkeen ovi avataan joko sisä- tai ulkopuolelta. Usein oven avaavat lentokentän työntekijät, mutta myös lentokoneen henkilökunta voi itse avata oven saatuaan siihen luvan.

Koska ovien avaamiseen johtaa monen työntekijän yhteistyö, pienet viiveet vuorovaikutuksessa tai vaikeudet saada matkustajasiltaa paikalleen voivat hidastaa matkustajien pääsyä koneesta.

>> Lue myös: Oletko sortunut yleiseen lentomokaan? Tämän takia turvavyötä ei kannata avata etuajassa

Lähde: Travel+Leisure, USA Today
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 28.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia