Hyppää sisältöön

Jokainen matkustaja tietää turhauttavan tunteen, kun kone on laskeutunut eikä ovi avaudu – tämän takia joudut odottamaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.06.2019
Lentokoneen laskeuduttua matkustajat odottavat malttamattomina ulospääsyä. Tällöin aika koneen laskeutumisesta ovien avautumiseen saattaa tuntua pitkältä.

Mikä lentokoneen ovien avaamisessa kestää?

Jokainen matkustaja tietää sen turhauttavan tunteen, kun lentokone on rullannut portille ja pitkän lennon jälkeen matkustajat odottavat kuumeisesti ulospääsyä. Miksi lentokoneen ovia ei avata heti laskeutumisen jälkeen, vaikka kaikki vaikuttaa päällisin puolin olevan valmista?

Sillä aikaa kun matkustajat etsivät matkatavaroitaan ahtaalla käytävällä, lentokentällä työskentelee suuri joukko ihmisiä, jotka varmistavat, että lentokoneesta pääsee turvallisesti ulos.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun lentokone saapuu portille, lentäjät käyvät ensimmäiseksi läpi laskeutumisen tarkistuslistan, johon kuuluu muun muassa moottorien sammuttaminen. Moottorien sammuttamisen jälkeen sammutetaan myös vilkkuva punainen valo, jonka sammuttua lentokentän henkilökunta tietää, että koneen luo on turvallista mennä.

Usein maassa odottava lentohenkilökunta asettaa matkustajasillan paikoilleen, minkä jälkeen ovi avataan joko sisä- tai ulkopuolelta. Usein oven avaavat lentokentän työntekijät, mutta myös lentokoneen henkilökunta voi itse avata oven saatuaan siihen luvan.

Koska ovien avaamiseen johtaa monen työntekijän yhteistyö, pienet viiveet vuorovaikutuksessa tai vaikeudet saada matkustajasiltaa paikalleen voivat hidastaa matkustajien pääsyä koneesta.

>> Lue myös: Oletko sortunut yleiseen lentomokaan? Tämän takia turvavyötä ei kannata avata etuajassa

Lähde: Travel+Leisure, USA Today
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja