Hyppää sisältöön

Huvipuistot esittelyssä: tällainen on Wasalandia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.05.2016
Wasalandia ja sen kupeessa sijaitseva kylpylähotelli Tropiclandia vesipuistoineen pitävät koko perheen liikkeessä vaikka koko viikonlopun.

Perheen pienimmille runsaasti puuhaa

Wasalandian huvipuisto sijaitsi Vaasan Vaskiluodossa, mutta toiminta loppui vuonna 2015. Suomen suurimpiin huvipuistoihin kuuluneen Wasalandian konsepti oli selkeästi lapsille suunnattu ja se sopikin erinomaisesti perheille, joissa on pieniä lapsia.

Huvipuiston teema-alueisiin kuuluivat esimerkiksi lasten liikennepuisto, kiipeily- ja pomppumaa sekä Merirosvomaa, josta löytyi esimerkiksi hauska seikkailurata. Myös muutamia vanhemmille kävijöille suunnattuja laitteita löytyi. Esimerkiksi Koskenlaskuun ja Merirosvolaivaan ei alle 120-senttisillä kävijöillä ollut asiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 1988 avattu huvipuisto uudistui vuosien varrella. Wasalandiassa oli kuitenkin laitteita, jotka olivat käytössä huvipuiston avaamisesta lähtien. Vuonna 1991 avattua kummitustaloa on tituleerattu koko Suomen parhaaksi kummitustaloksi.

Tropiclandia houkuttelee vesipetoja

Tropiclandia on kylpylähotelli aivan Wasalandian kupeessa. Kylpylähotellissa on myös suuri ulos rakennettu vesipuisto, josta löytyy hurjia vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Space Boat -vesiliukumäessä lasketaan pienillä kumiveneillä.

Asiakkaiden käytössä ovat samalla sisäänpääsylipuilla sekä vesipuiston että kylpylän palvelut. Kylpylän allasosastolta löytyy myös useita altaita, liukumäkiä ja porealtaita. Tropiclandian ulkovesipuisto on auki ainoastaan kesäisin.

Koko perhe voi majoittua Rantasipi Tropiclandian hotellissa, jolloin sekä kylpylän että Wasalandian palvelut ovat käden ulottuvilla. Läheltä löytyy myös Top Camping Vaasa -leirintäalue.

Kuva: Wasalandia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki Suomen huvipuistot

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Klobben

Suomen ihanat saaret – viisi tapaa tutustua lomalla saaristoon

Näin Floridan Disney Worldissa onnistuttiin torjumaan hyttyset

Miksi Disneyn megasuositussa teemapuistossa ei ole hyttysiä? Nämä yllättävät niksit hävittivät kiusallisen vaivan

Tällainen on Wasaline – katso kuvat Vaasan ja Uumajan välillä risteilevästä aluksesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja