hero taustakuva

Huvipuistot esittelyssä: tällainen on Wasalandia

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Wasalandia ja sen kupeessa sijaitseva kylpylähotelli Tropiclandia vesipuistoineen pitävät koko perheen liikkeessä vaikka koko viikonlopun.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 30.05.2016
facebook   whatsapp

Perheen pienimmille runsaasti puuhaa

Wasalandian huvipuisto sijaitsi Vaasan Vaskiluodossa, mutta toiminta loppui vuonna 2015. Suomen suurimpiin huvipuistoihin kuuluneen Wasalandian konsepti oli selkeästi lapsille suunnattu ja se sopikin erinomaisesti perheille, joissa on pieniä lapsia.

Huvipuiston teema-alueisiin kuuluivat esimerkiksi lasten liikennepuisto, kiipeily- ja pomppumaa sekä Merirosvomaa, josta löytyi esimerkiksi hauska seikkailurata. Myös muutamia vanhemmille kävijöille suunnattuja laitteita löytyi. Esimerkiksi Koskenlaskuun ja Merirosvolaivaan ei alle 120-senttisillä kävijöillä ollut asiaa.

Vuonna 1988 avattu huvipuisto uudistui vuosien varrella. Wasalandiassa oli kuitenkin laitteita, jotka olivat käytössä huvipuiston avaamisesta lähtien. Vuonna 1991 avattua kummitustaloa on tituleerattu koko Suomen parhaaksi kummitustaloksi.

Tropiclandia houkuttelee vesipetoja

Tropiclandia on kylpylähotelli aivan Wasalandian kupeessa. Kylpylähotellissa on myös suuri ulos rakennettu vesipuisto, josta löytyy hurjia vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Space Boat -vesiliukumäessä lasketaan pienillä kumiveneillä.

Asiakkaiden käytössä ovat samalla sisäänpääsylipuilla sekä vesipuiston että kylpylän palvelut. Kylpylän allasosastolta löytyy myös useita altaita, liukumäkiä ja porealtaita. Tropiclandian ulkovesipuisto on auki ainoastaan kesäisin.

Koko perhe voi majoittua Rantasipi Tropiclandian hotellissa, jolloin sekä kylpylän että Wasalandian palvelut ovat käden ulottuvilla. Läheltä löytyy myös Top Camping Vaasa -leirintäalue.

Kuva: Wasalandia

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.