Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tämä lasten uusi suosikki Tanskassa? Maailman suurin dinosaurus ihmetyttää

Legoland artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Givskudin eläintarha houkuttelee matkailijoita maailman suurimmalla dinosauruksella sekä laajimmalla dinosaurusnäyttelyllä kautta aikojen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.07.2015
facebook   whatsapp

Dinosaurukset ovat näytillä tanskalaisessa eläintarhassa

Lähellä Tanskan Legolandia sijaitsevassa Givskudin eläintarhassa on tänä kesänä uutta nähtävää ja koettavaa. Maailman suurin dinosaurus ja suurin dinosaurusnäyttely kautta aikojen ovat Givskudin ainutlaatuisen safarieläintarhan uusimpia vetonauloja.

Givskudin eläintarha on ainutlaatuinen safarieläintarha, jossa eläinten elämää seurataan joko omasta autosta tai eläinpuiston järjestämällä safariajelulla. Eläintarhan yli 70 eri eläinlajista noin kolmannes kuuluu uhanalaisiin lajeihin ja tarhan tärkeänä tehtävänä onkin suojella näitä lajeja.

Tänä vuonna Givskudin eläintarhassa voidaan nähdä myös maapalloa 150 miljoonan vuoden ajan hallinneita dinosauruksia, kuten maailman suurin dinosaurus, noin 40 metriä pitkä kasvissyöjä Argentinosaurus sekä 16 muuta merkittävintä historiallista dinosauruslajia.

Givskudin dinosaurukset
Givskudissa pääsee näkemään myös Tyrannosaurus Rexin.

Lihansyöjistä tunnetuin on Tyrannosaurus Rex ja vielä sitäkin suurempi Spinosaurus. Pelottavasta ulkonäöstään huolimatta Triceratops ja Parasaurolophus sekä monet muut dinosaurukset olivat kasvissyöjiä. Pitkäkaulaisista dinosauruksista tunnetuin on kasvissyöjä Diplodocus, jonka pitkä kaula ulottuu 11 metriä maanpinnan yläpuolelle. Nähtävänä on myös pitkäkaulainen aiemmin Brontosauruksena tunnettu Apatosaurus.

Lähde ja kuvat: Legoland

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.