Kuva: Legoland
Givskudin dinosaurukset

Onko tämä lasten uusi suosikki Tanskassa? Maailman suurin dinosaurus ihmetyttää

Givskudin eläintarha houkuttelee matkailijoita maailman suurimmalla dinosauruksella sekä laajimmalla dinosaurusnäyttelyllä kautta aikojen.

Dinosaurukset ovat näytillä tanskalaisessa eläintarhassa

Lähellä Tanskan Legolandia sijaitsevassa Givskudin eläintarhassa on tänä kesänä uutta nähtävää ja koettavaa. Maailman suurin dinosaurus ja suurin dinosaurusnäyttely kautta aikojen ovat Givskudin ainutlaatuisen safarieläintarhan uusimpia vetonauloja.

Givskudin eläintarha on ainutlaatuinen safarieläintarha, jossa eläinten elämää seurataan joko omasta autosta tai eläinpuiston järjestämällä safariajelulla. Eläintarhan yli 70 eri eläinlajista noin kolmannes kuuluu uhanalaisiin lajeihin ja tarhan tärkeänä tehtävänä onkin suojella näitä lajeja.

Tänä vuonna Givskudin eläintarhassa voidaan nähdä myös maapalloa 150 miljoonan vuoden ajan hallinneita dinosauruksia, kuten maailman suurin dinosaurus, noin 40 metriä pitkä kasvissyöjä Argentinosaurus sekä 16 muuta merkittävintä historiallista dinosauruslajia.

Kuva: LegolandGivskudin dinosaurukset
Givskudissa pääsee näkemään myös Tyrannosaurus Rexin.

Lihansyöjistä tunnetuin on Tyrannosaurus Rex ja vielä sitäkin suurempi Spinosaurus. Pelottavasta ulkonäöstään huolimatta Triceratops ja Parasaurolophus sekä monet muut dinosaurukset olivat kasvissyöjiä. Pitkäkaulaisista dinosauruksista tunnetuin on kasvissyöjä Diplodocus, jonka pitkä kaula ulottuu 11 metriä maanpinnan yläpuolelle. Nähtävänä on myös pitkäkaulainen aiemmin Brontosauruksena tunnettu Apatosaurus.

Lähde ja kuvat: Legoland

Päivitetty: 10.7.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia