Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Haaveiletko kielimatkasta? Kansainvälisessä ympäristössä opit uuden kielen kuin itsestään

Istockphoto artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Kielimatka on nuorelle usein ensimmäinen askel kohti kansainvälistymistä - kurssilla kielitaito kohenee ja tunne omasta pärjäämisestä kasvaa.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 02.01.2020
facebook   whatsapp

EF-kielimatkat

EF tarjoaa 9–18-vuotiaille nuorille kielimatkoja ulkomailla. Koululaisille suunnatuilla kursseilla opiskelu tapahtuu joko suomalaisessa tai kansainvälisessä ryhmässä oman valinnan mukaan – nuorilla on kuitenkin matkalla tukena suomalainen ohjaaja. Mahdollisia majoitusvaihtoehtoja ovat isäntäperhemajoitus, yliopistokampus, EF Global Village ja opiskelija-asuntola.

Kielimatkakohteita löytyy niin Euroopasta, Yhdysvalloista kuin Australiastakin. Nuorten kielimatkoilla on mahdollista opiskella englantia, ruotsia, saksaa, espanjaa ja ranskaa. Tuleviin kurssikavereihin voi tutustua jo ennakkoon EF:n verkkoportaalissa.

Kielimatkoihin sisältyy paljon järjestettyjä retkiä ja aktiviteetteja uusien kavereiden kanssa. Yksi EF:n suosituimmista tapahtumista on varmasti kesäisin Lontoossa järjestettävä Summeranza-festivaali, joka kokoaa Englannissa opiskelevat kielikurssilaiset yhteen maailmanluokan musiikkitähtien ja huvipuistoaktiviteettien merkeissä.

Nuorten kielimatkojen lisäksi EF:n kielikoulut tarjoavat kursseja aikuisille ympäri maailmaa. Järjestäjän kautta voi osallistua myös työharjoitteluohjelmaan ja vapaaehtoisohjelmaan tai viettää opintovuoden ulkomailla.

EF Kielimatkat

Speak&Fun Kielimatkat

Speak&Fun järjestää kielimatkoja 11–19-vuotiaille nuorille, jotka haluavat opiskella englantia, ranskaa, espanjaa, italiaa, saksaa tai japania. Kielikoululaiset jaetaan oman taitotason mukaisiin opetusryhmiin.

Kuten muutkin kielimatkojen järjestäjät, myös Speak&Fun tarjoaa majoitusta kielikoululaisille paikallisissa isäntäperheissä. Perheessä asuessa opiskeltavaa kieltä pääseekin kätevästi opettelmaan oppituntien ohella myös käytännössä. Muita majoitusvaihtoehtoja ovat opiskelija-asuntolat ja hostellit.

Kielimatkatarjonnassa ei ole erillisiä teemakursseja, mutta kurssilaisille järjestetään runsaasti vapaa-ajan toimintaa kunkin kohteen omien erikoisuuksien mukaan. Esimerkiksi Ranskan Biarritzissa voi hypätä lainelaudalle kokeilemaan surffausta Atlantin aalloissa.

Kohdevalikoimaan kuuluu useiden Euroopan ja Pohjois-Amerikan kohteiden lisäksi myös Japani. Speak&Fun järjestää kohteissa kielikoululaisille monenlaisia aktiviteetteja retkistä grillijuhliin. Huoltajina toimivat järjestäjän oman henkilökunnan lisäksi isäntäperheiden vanhemmat.

Nuorten kielikurssien lisäksi tarjolla on myös aikuisten kielimatkoja yli 30 maassa sekä erityisiä 50+-kielimatkoja kulttuuriohjelmalla höystettynä.

Speak&Fun Kielimatkat

STS-kielimatkat

STS:n kielimatkat on suunnattu 12–19-vuotiaille oppilaille. Opettajina kursseilla toimii paikallisia opettajia ja opetusryhmä koostuu eri STS-maista tulevista oppilaista.

Oppilaat majoittuvat joko isäntäperheissä tai yhdessä kurssitovereiden ja ohjaajan kanssa kampuksella tai resortilla. STS:n ryhmäkielimatkat kestävät yleensä 1–3 viikkoa, itsenäiset independent-kurssit 1–10 viikkoa. Kielimatkojen kohteita ovat Iso-Britannia, Ranska, Malta, Yhdysvallat, Costa Rica ja Japani.

STS:n kielimatkavalikoimassa on runsaasti valinnanvaraa. Jokainen voi valita itselleen mieluisimman opiskelumuodon perinteisestä luokkahuonetyöskentelystä seikkailukurssille, jossa kieltä opitaan aktiviteettien lomassa ohjaajien ja muiden opiskelijoiden kanssa jutellessa.

Harrastuskursseilla kieltä pääsee harjoittelemaan esimerkiksi purjelautailun, e-urheilun, jalkapallon, ratsastuksen tai sukelluksen merkeissä. Kielimatkojen lisäksi STS:n valikoimaan kuuluu myös vaihto-oppilasohjelmia 14–18-vuotiaille nuorille.

STS Kielimatkat

Teksti: Jenna Lehkonen ja Anni Moilanen
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Itse suosittelen hyvin paljon effin kielimatkoja ja kielikursseja. Effillä on tosi paljon eri kohteita ja kieliä, enemmänkin mitä tässä mainitaan sekä effin henkilökunta on super mukava!


  2. Tää juttu on nyt vaan kahde firman mainos. Oikeasti sinne Englantiin kannattaa mennä ilman näitä firmoja, siellä on todella paljon hyviä kielikouluja, missä saa olla ainoana suomalaisena ja oikeasti oppiakin sitä kieltä. Googlatkaa el gazette centres of excellence niin saatte niistä parhaimnista British Councilin tarkastuslistan. Tuolta listalta jos valitsee, niin ne on siis tarkastuksissa hyvin menestyneitä. Ja sitten vaan varaa a hommaa lennot itse. Efn kielikurssilla itse olin lapsena ja se oli aivan surkea verrattuna siihen kun menin ainoana suomalaisena kielikurssille.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.