Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lähde rohkeasti maailmalle – näissä eksoottisissa kohteissa pärjäät matkalla englannin kielellä

Unsplash artikkelin kuva
Kielimatkat
Kielitaidosta on hyötyä maailmalla matkustaessa, ja englannin kielellä selviää myös monissa eksoottisissa kohteissa. Katso kuusi matkakohdetta, joissa reissulla pärjää englantia puhumalla!
Teksti: Johanna Malinen
Päivitetty: 10.07.2017
facebook   whatsapp

Kielitaidosta apua reissulla

Hyvä kielitaito on eduksi maailmalla matkatessa. Kun tulee tarve kysyä neuvoa, tietä, ravintolavinkkejä tai kuulla tarinoita paikallisten elämästä, suomalaiset eivät pääse äidinkielellään pitkälle. Vaikka et puhu sujuvasti lukuisia eri kieliä, monissa paikoissa maailmalla pärjäät englannin kielellä.

EF Education First julkaisee vuosittain vertailun englannin kielen taidosta ympäri maailmaa. English Proficiency Index eli EPI listaa 72 maata englannin kielen osaamisen mukaan. Suomi sijoittui viime vuonna viidenneksi eli englannin kielen osaaminen on muihin maihin verrattuna erinomaisella tasolla. Maailmalla osataan englantia vaihtelevasti, mutta saatat löytää englantia osaavia juttukavereita yllättävistäkin paikoista.

Näissä seitsemässä kohteessa pärjää yleensä sujuvasti englannin kielellä!

1. Alankomaat

Alankomaat tuo monille mieleen keväisin värikkäänä hohtavat tulppaanipellot, kanaalit ja tuulimyllyt. Näiden ikonisten kansallissymbolien lisäksi Alankomaat on menestynyt erinomaisesti monenlaisissa vertailussa: Oxfamin mukaan hollantilaisilla on terveellisin ruokavalio, Unicefin mukaan lapset ovat onnellisimpia ja EF EPI -vertailun mukaan hollantilaiset puhuvat englantia maailman parhaiten verrattaessa maita, jossa kieltä ei käytetä äidinkielenä.

2. Portugali

Muinaiset rauniot, kaupunkeja ympäröivät muurit ja kukkuloitten korkeuksiin rakennetut linnat tekevät Portugalista omaleimaisen matkakohteen. Maahan on erityisen vaivatonta tutustua, sillä hintataso on kohtuullinen ja portugalilaiset puhuvat englantia melko hyvin.

Välimeren maissa paikallisilla kielillä on vahva asema, eikä englantia usein puhuta yhtä yleisesti kuin Euroopan pohjoisosissa. Portugali pärjää kuitenkin vuosittain varsin hyvin EF EPI -vertailussa ja paikallisten englannin kielen taso on alueen muita maita parempi.

3. Singapore

Aasian monikulttuurinen Singapore on modernin kaupunkielämän helmi. Pilvenpiirtäjien valoja hehkuva maisema kätkee sisäänsä eri kulttuurien edustamia kaupunginosia, ihailtavan tarkasti suunniteltuja puistoalueita, futuristisia rakennelmia ja tunnelmallisia sivukujia.

UnsplashEF
Englanti on yksi Singaporen virallisista kielistä, joten lomalla pärjää helposti englantia puhumalla.

Maalla on kaikkiaan neljä virallista kieltä, joista yksi on englanti. Paikallisten keskuudessa voi kuulla tuntemamme englannin lisäksi singlishiä, joka on alueen muista kielistä vaikutteita saanut englantiin pohjautuva kieli.

4. Intia

Eksoottinen Intia houkuttelee värikkäistä kulttuureista ja hengellisyydestä kiinnostuneita matkailijoita. Vaikka Intia ja sen tiheästi asutut kaupungit saattavat hämmentää kaoottisuudellaan, matkustaminen onnistuu yleensä hyvin englannin kielellä.

Britannian siirtomaa-aikojen muisto nimittäin kuuluu intialaisten kielitaidossa ja maata on kutsuttukin toisinaan yhdeksi maailman suurimmaksi englanninkieliseksi maaksi. Intiassa puhutaan lukuisia paikallisia kieliä, mutta monille englannin kieli on maan eri alueita yhdistävä linkki.

5. Argentiina

Etelä-Amerikan toiseksi suurin maa tuo mieleen täyteläisen punaviinin, tangon kuumat rytmit ja kiihkeät jalkapallofanit. Näiden lisäksi Argentiina tarjoaa elämyksellisiä luontokohteita trooppisista sademetsistä aina jäävuoriin ja silmänkantamattomiin jatkuviin aroihin.

Viime vuoden EF EPI -indeksin mukaan Argentiinassa puhutaan parhaiten englantia Etelä-Amerikan maista. Virallinen kieli on espanja, mutta myös englannilla pärjää myös kohtuullisesti varsinkin isommissa kaupungeissa.

6. Filippiinit

Filippiinit koostuu tuhansista saarista, jotka tarjoavat unelmamatkakohteita toisensa jälkeen. Loputtomat paratiisirannat välkkyvät kristallinkirkkaina, kun taustalla kohoavat sumuiset vuoret.

EF
Myös monissa eksoottisissa kohteissa kuten Filippiineillä voi selvitä englannin kielellä.

Lukuisista luonnonkatastrofeista sitkeästi selvinnyttä kansaa kuvaillaan usein lämpimäksi ja vieraanvaraiseksi. Suuri osa paikallisista puhuu sujuvasti englantia, ja maassa seurataan laajasti englanninkielisiä televisiokanavia, mediaa ja popkulttuuria.

Englanti, espanja tai elekieli – kaikki käy

Maailmalla matkatessa vastaan tulee väistämättä paikkoja ja ihmisiä, joiden kanssa yhteistä kieltä ei ole. Tielle nouseva kielimuuri kuitenkaan harvoin aiheuttaa mitään vakavaa, sillä muiden vieraiden kielten alkeet ja elekielikin auttavat pitkälle.

Vaikka englantia puhutaan nykyisin ympäri maailmaa, on syytä arvostaa rikkautta, jota maailman lukuisat kielet antavat. Kielet kantavat mukanaan paikallista kulttuuria, jota matkailijalla on tilaisuus päästä oppimaan – englannin kielellä tai muutoin.

Kuvat: Unsplash

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.