Hyppää sisältöön

Penninvenyttäjä Brysselissä

Kirjoittajan oletuskuva
Anni Moilanen Päivitetty: 07.08.2013
Rento ja herkullinen päivä Brysselissä hurahtaa helposti niin, että olet hädin tuskin ehtinyt avata lompakkoasi.

Aisti menneitä aikoja

Grand Place eli Brysselin suurtori on Unescon maailmanperintökohde. Komea aukio on paitsi hienoa katseltavaa, myös täynnä mielenkiintoisia käyntikohteita. Kaupungintalon ja kuninkaantalon lisäksi toria reunustavat eri ammattikuntien talot.

Kivenheiton päässä suurtorilta sijaitseva Manneken Pis eli pissaavan pojan patsas on kaikessa absurdiudessaan pakollinen nähtävyys Brysselissä vierailevalle matkailijalle. Kyseessä todella on puolen metrin korkuinen patsas pissaavasta pojasta. Ellei patsaan ympärillä parveilisi turisteja, sen ohi kävelisi helposti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Herkuttele paikalliseen tapaan

Bryssel ei olisi Bryssel ilman suklaata, ranskalaisia perunoita, vohveleita ja kirsikkaolutta eli kriekia.

Neuhaus, Leonidas ja Godiva. Tässä kolme taikasanaa herkullisen Brysselin-matkan toteuttamiseen. Kuuluisimpien belgialaisten suklaanvalmistajien konvehdit ovat markettitavaraa arvokkaampia, mutta kokeilemisen arvoisia. Täyteläiseen herkutteluhetkeen riittää parikin hyvin valittua konvehtia. Todellinen penninvenyttäjä löytää suklaakeitaansa marketista. Metrien mittaiset suklaalevyhyllyt eivät varmasti jätä kylmäksi.

Paperituuttiin käärityt pulleat ranskalaiset perunat ovat toinen paikallinen elämys. Ranskalaisia nautitaan paitsi sinisimpukoiden kera myös sellaisinaan tai erilaisilla kastikkeilla höystettynä. Kaupungin legendaarisin ranskalaiskoju lienee Etterbeekin kaupunginosassa Place Jourdanilla sijaitseva, 1940-luvulta palvellut Maison Antoine. Ison tuutillisen pulleita ranskalaisia saa parilla eurolla. Erilaisia kastikkeita on tarjolla kymmenittäin.

Tutustu puistoihin

Jos päivä on aurinkoinen, kannattaa paikalliset herkut nauttia puistossa. Näitä Brysselissä riittää. Parc du Cinquantenaire sijaitsee EU-alueen kupeessa. Puiston laidalla sijaitsevan Palais du Cinquantenairen nähtävyyksiin kuuluvat niin kuninkaallinen taidemuseo, sotamuseo kuin automuseokin.

Helppojen kulkuyhteyksien päässä on myös Parc de Bruxelles eli Warandepark, jonka kohdalla on metropysäkki. Maison Antoinen ranskalaiset kannattaa nauttia viereisessä Parc Léopoldissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kipaise kirpparille

Persoonallisia matkamuistoja löydät taatusti Marollesin kaupunginosassa sijaitsevalta Place du Jeu de Ballen ulkoilmakirpputorilta. Myyjiä on paikalla päivittäin aamuseitsemästä kahteen saakka iltapäivällä. Huonekalujen, kameroiden, nahkalaukkujen, korujen ja vaateröykkiöiden sekamelska on melkoinen.

Hyppää julkisiin tai ota pyörä alle

Brysselissä on kattava ja helppokäyttöinen julkisen liikenteen verkosto. Lentokentältä kaupunkiin pääsee paikallisjunalla, ja Gare du Midin asemalta matka jatkuu helposti vaikkapa metrolla, joka liikennöi aamukuudesta keskiyöhön. Julkisen liikenteen kertalippu kustantaa pari euroa. Tarjolla on myös kymmenen kerran kortteja ja yhden tai kolmen päivän lippuja. Lisätietoa löytyy Brysselin liikennelaitoksen internetsivuilta.

Myös polkupyörän voi vuokrata kohtuulliseen hintaan.

>>Lisätietoa Brysselin englanninkieliseltä matkailusivustolta

Anne Ventelä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Bryssel, Belgia

Belgian pääkaupunki Bryssel tulee tutuksi jo päivässä – paikat, jotka kaupungissa tulee kokea

Kaksikerrosbussit ja Big Ben -kello Lontoossa

Ryanair aloittaa lennot Rovaniemeltä – kolme kohdetta ensi talvelle

Ryanair

Ryanair aloittaa lennot Helsingistä – kahdeksan kohdetta talvikaudelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja