Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Anna Belgian yllättää – kolme kiinnostavaa matkakohdetta lomallesi

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Belgia jää reissukohdetta valitessa usein Euroopan tunnetuimpien matkailumaiden varjoon. Maasta löytyy kuitenkin tunnelmallisia kaupunkeja, mielenkiintoisia nähtävyyksiä sekä herkullista ruokaa, joiden takia Belgiaa ei kannata ohittaa seuraavaa lomaa suunnitellessa. Katso esittelyt kolmesta kiinnostavasta kaupunkikohteesta!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 13.04.2018
facebook   whatsapp

1. Brugge

Tunnelmallinen Brugge kuuluu Belgian kauneimpiin kaupunkeihin, sillä Bruggen maisemia värittävät viehättävät rakennukset, tunnelmalliset pikkukadut sekä kaupunkia halkovat kanaalit. Kaupungin kiinnostavimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat historiallinen keskusta, yli 80 metriin kohoava kellotorni, jonka huipulta aukeaa hienot maisemat, hulppea kaupungintalo sekä useat museot, joista löytyy vaihtoehtoja niin taiteen kuin historian ystäville.

Bruggessa voi nähtävyyksien lisäksi tutustua myös paikallisiin herkkuihin, kuten belgialaiseen suklaaseen ja olueen. Kaupungissa on kymmeniä suklaaliikeitä, joissa osassa herkulliset suklaat valmistetaan paikan päällä. Paikallista olutta pääsee kokeilemaan jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista tai baareista.

Brugge on suosittu Belgiaan saapuvien matkailijoiden keskuudessa, ja vilkkainta kaupungissa on keväällä sekä kesäkuukausina. Bruggeen voi matkustaa myös talvikuukausina, jolloin matkailijoita on vähemmän ja nähtävyyksillä ei ole ruuhkaa.

Bruggeen on helppo matkustaa Brysselistä esimerkiksi junalla, sillä kaupunkien välillä kulkee kymmeniä junia päivittäin. Junamatka ilman vaihtoja kestää noin tunnin ja lippu maksaa noin kymmenen euroa.

2. Gent

Kauniista keskiaikaisesta arkkitehtuurista tunnettu Gent on Belgian kolmanneksi suurin kaupunki Brysselin ja Antwerpenin jälkeen. Bruggen tavoin Gentissä matkailijan hurmaa erityisesti kaupungin historialliset rakennukset sekä kanaalit, joita reunustavat rantakadut ovat mainioita paikkoja herkutteluun ravintoloissa tai lasillisen nauttimiseen. Gent sopii herkutteluloman kohteeksi myös vegaaneille ja kasvissyöjille, joille on kaupungissa runsas ravintolatarjonta.

Gentin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat keskiaikainen Gravensteenin linna, kaunis Saint Bavon katedraali maailmankuuluine alttaritauluineen sekä Graslein ja Korenlein tunnelmalliset rantakadut. Gentin valtti Bruggeen verrattuna on, että Gentissä matkailijoiden määrä on maltillisempi.

Belgian matkakohteet
Gentin valtteja ovat kaunis arkkitehtuuri sekä kaupunkia halkovat kanaalit.

Gentiin pääsee kätevästi Brysselistä junalla ja matka kestää noin puoli tuntia. Yhteyksiä kaupunkien välillä on kymmeniä päivässä ja yhdensuuntaisen lipun hinta on alle kymmenen euroa. Gent, kuten Bruggekin, ovat mainioita päiväretkikohteita Brysselistä.

3. Bryssel

Belgian pääkaupunki Bryssel on mainio kohde lyhyelle viikonloppulomalle, sillä kaupunki on helppo ottaa haltuun parissa päivässä. Brysselin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Unescon maailman perintökohteisiin lukeutuva Grand Place -aukio, jota reunustavat koristeelliset rakennukset, Cinquantenaire-puisto sekä Manneken Pis -patsas.

Ruokaa rakastavalle matkailijalle Bryssel on unelmakohde, sillä kaupungissa on valtavasti tasokkaita ravintoloita, jotka tarjoilevat niin paikallisen kuin kansainvälisten keittiöiden antimia. Tyypillisiä belgialaisia herkkuja ovat esimerkiksi simpukat, ranskalaiset perunat sekä vohvelit.

ShutterstockBelgian matkakohteet
Belgian pääkaupunkiin Brysseliin lentää Suomesta kätevästi suorilla lennoilla.

Brysseliin on helppo matkustaa Suomesta, sillä Finnairilla on kaupunkiin suorat lennot Helsingistä jopa useita kertoja päivässä. Edullisimmillaan suorat lennot Brysseliin saa hieman yli 200 eurolla. Yhden vaihdon sisältävät lennot taas voi löytää vähän reilulla sadalla eurolla.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.