Hyppää sisältöön

Kuusi kuuminta muotikaupunkia maailmalla – lue shoppailuvinkit ja säästä selvää rahaa!

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 24.08.2020
Maailman metropoleista tehdyt muotilöydöt pitävät lomamatkan hauskat muistot mielessä pidempään ja mahdollistavat kohdemaan tyylin kopioimisen vielä kotimaassa. Lomalla voit myös hyötyä edullisemmista hinnoista. Katso lista kuumimmista shoppailukaupungeista ja niiden parhaista outleteista!

ILMOITUS

Varaudu shoppailuun jo ennen matkaa

Lue Tjäreborgin shoppailuvinkit sekä outlet-suositukset ja voit iloita, kun merkkilaukut, huivit, kengät ja kaikki ihanat vaatteet löytyvät loman päätteeksi omasta matkalaukusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muista myös varata matkalaukkuusi riittävästi tilaa loistavia lomalöytöjä varten. Jotta säästyt kalliilta lisämaksuilta, varaa lisäkilot etukäteen lennolle ja säästä jopa puolet lentokenttien hinnoista.

1. New York on isojen ostosunelmien koti

New York on kuuluisa muotitaloistaan ja kaupungissa sijaitsevatkin kaikkien tunnettujen muotisuunnittelijoiden nimikkoliikkeet.

Muotimaailmassa tuotteiden elinkaari on lyhyt ja Ison Omenan ostoskeitaista voi tehdä hyviä löytöjä jopa kymmeniä prosentteja normaalihintoja edullisemmin. Outlet-myymälöiden alennusprosentit ovat usein vähintään 30 prosenttia normaalihintoja edullisemmat, ja parhaimmillaan alennukset voivat olla jopa 80 prosenttia.

TjäreborgTjäreborg
New Yorkissa voi tehdä haluttuja merkkilöytöjä kotimaata edullisemmin hinnoin.

Woodbury Common Premium Outlet

Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva outlet-kylä Woodbury Common Premium Outlet on New Yorkin parhaimpia outlet-myymälöitä. Woodburyyn pääsee helpoiten bussilla suoraan Manhattanin päälinja-autoasemalta.

Outletin kaupat sijaitsevat pienissä taloissa ja alue muistuttaakin pientä viehättävää kylää. Yhteensä 220 kauppaa ovat täynnä alehintaisia merkkituotteita, minkä lisäksi kaupoissa on usein myös kaksi yhden hinnalla -kampanjoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
TjäreborgTjäreborg
Tommy Hilfigerin outlet-myymälässä voi tehdä loistavia löytöjä.

Woodbury Common Premium Outlet -kylässä ovat edustettuina muun muassa Ralph Lauren, Calvin Klein, Diesel, Gap, Nike, Puma, Timberland, UGG, Michael Kors, A|X Armani Exchange, Adidas, Tommy Hilfiger, Quess, Superdry ja monet muut kiinnostavat merkit. Alueella on myös ruokapaikkoja ja ilmainen langaton verkkoyhteys.

2. Pariisi on muodinluojien mekka

Pariisia pidetään yleisesti kalliina kaupunkina. Jos kuitenkin on valmis näkemään hieman vaivaa ja etsiytymään hieman etäämmälle keskustasta, voi tehdä erinomaisia löytöjä.

Tammikuussa ja elokuussa saa mahtavimmat tarjoukset, sillä alennukset voivat olla 50 tai jopa 70 prosenttia. Muodinluojien kaupungissa sesongit vaihtelevat kuitenkin nopeasti ja hyviä alennuksia on tarjolla vuoden ympäri. Tyylikkäitä liikkeitä on ympäri kaupunkia ja edullisiakin löytyy monilta alueilta. Outlet-liikkeitä on kuitenkin kerääntynyt erityisesti 14. kaupunginosaan.

Tjäreborg
Aito pariisitar tunnetaan tyylistään, ei niinkään muodista. Tämä on hyvä muistisääntö myös vaateostoksia tekevälle turistille: Pariisista kannattaa hankkia ajattoman tyylikkäitä vaatteita sekä satsata hyviin materiaaleihin ja laatuun.

Monen tyylikkään ranskalaisen takaa löytyvät repäistyt merkit eli merkkivaatteet, joista on irrotettu merkkilappu. Kuuluisat muotisuunnittelijat repäisevät merkin mallistosta, jota myydään edullisesti. Viehättävässä Maraisissa sijaitseva L´Habilleur tarjoaa laatua merkkitietoisille edullisesti. Liikkeessä on suuret valikoimat muotisuunnittelijoiden, kuten Pradan ja Max Maran, ylijäämävarastoja. Muotiväki ympäri maailmaa suunnistaa liikkeeseen, jossa myydään myös repäistyjä merkkejä.

Yhdistä Disneyland® Paris ja Pariisin paras outlet-kylä La Vallee Village

La Vallée Village sijaitsee noin puolen tunnin matkan päästä Pariisista. Sinne on helppo matkustaa ottamalla suunnaksi Disneyland® Paris -huvipuistoon menevä paikallisjuna RER A4. Outlet-kylä sijaitsee aivan vieressä, joten perheen fashionistoilla on loistava mahdollisuus viettää huvittelupäivä ostosten parissa, jos muu perhe haluaa huvitella mieluummin huvipuistossa. Tjäreborgilta löydät myös koko perheen matkan Disneyland® Paris -huvipuistoon.

La Vallée Villagessa vierailee vuosittain noin 45 miljoonaa kävijää ja tarjolla on niin vaatteita kuin kodin tavaraakin. Kuuluisien muodinluojien, kuten Nina Riccin, Dolce & Gabbanan, Tommy Hilfigerin, Aubaden, Agnés B:n, Kenzon ja Ralph Laurenin liikkeet sijaitsevat outlet-kylässä.

3. Lontoo on muotifriikin päiväuni

Lontoo on ehkä Euroopan ykköskaupunki, kun puhutaan muodista ja shoppailusta. Kaupungissa sijaitsee myös kiinnostava outlet-kylä erityisesti urheilufriikeille sekä mielenkiintoinen kohde perinteisen brittikuosin ystäville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
TjäreborgTjäreborg
Lontoossa riittää muotikauppoja ja hintataso on mukavan edullinen.

Wembleyssä sijaitsevassa London Designer Outlet -kylässä on paljon paitsi laadukkaita urheilukauppoja mutta myös hyviä kenkä- ja vaatekauppoja. Siellä ovat edustettuina muun muassa Niken, Adidaksen, Gapin, M&S:n, Helly Hansenin, Nextin, Replayn, The North Facen ja Superdryn outletit.

Hieman perinteisempää ja klassisempaa tarjontaa löytyy Lontoon Hackneyssä, jossa Burberry myy tuotteitaan alehintaan. Normaalihinnoista on leikattu jopa kolmannes, mutta sovitustiloja ei ole, joten oma koko kannattaa selvittää etukäteen.

4. Berliini on rennon trendikäs ostoskaupunki

Berliini on todellinen place to be muodin ystävälle. Berliinissä on myös paljon outlet- ja tehtaanmyymälöitä, joista etenkin muotia saa huomattavasti edullisemmin kuin normaalisti.

Tjäreborg
Berliini on katumuodin edelläkävijä ja trendikäs shoppailukaupunki, josta löytyy paljon kaikkea kivaa ja erilaista.

Puolen tunnin päässä Berliinistä sijaitseva Designer Outlet Berlin tarjoaa 30–70 prosentin alennukset ympäri vuoden, ja se on hyvä paikka tehdä löytöjä koko perheelle. Viihtyisältä alueelta löytyy leikkipaikkoja lapsille, ravintoloita ja paljon vaateliikkeitä sekä kenkäkauppoja. Siellä ovat edustettuina muun muassa Adidas, Fossil, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Boss ja Timberland.

Berliinissä on myös Zalandon oma outlet-myymälä. Käynnin voi yhdistää esimerkiksi Berliinin muurilla eli East Side Galleryssä vierailuun, sillä Zalando Outlet Store Berlin sijaitsee vain vajaan kilometrin päässä muurista Kreuzbergissa osoitteessa Zalando Köpenicker Strasse 20 10997.

5. Dubaissa odottaa tavarataivas

Dubai on yltäkylläisyyden ylistys, josta löytyy luultavasti kaikki mitä voi kuvitella, ja vielä vähän enemmänkin. Siellä kaikki on suurinta, parasta ja kauneinta, minkä lisäksi odotettavissa on myös paljon luksusta. Matkailijan ei kuitenkaan tarvitse olla miljonääri nauttiakseen Dubaista tai sen tarjoamista shoppailumahdollisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Tjäreborg
Sitä mitä et löydä Dubaista, ei luultavasti ole olemassa. Tarjolla myös paljon luksusta ja hyvät alennukset.

Ostosmatkailijan kannattaa varata lentonsa tammikuulle, mutta liikekohtaisia alennuksia on jatkuvasti. Joulukuun lopusta tammikuun loppuun kestävä Dubai Shopping Festival tuo kuitenkin huimat alennukset: kaikki suurimmat ostoskeskukset ja monet kauppapaikat laskevat tällöin hintojaan jopa 70–90 prosentilla.

Dubai Outlet Mall myy edellisten kausien vaatteita, urheilujalkineita ja merkkituotteita: kenkiä, laukkuja ja juhla-asuja. Maanantaisin osa liikkeistä puolittaa jo valmiiksi alennetut hintansa. Linja-autopalvelun alennusten äärelle saa tilattua kätevästi hotelleista.

Sun & Sand Sports Outlet on urheiluliikkeen varastomyymälä, joka sijaitsee lähellä Mall of Emiratesia. Valikoima käsittää vaatteita, kenkiä ja varusteita erityisesti miehille, ja edustettuina ovat muun muassa Columbia, Nike, Adidas ja Skechers.

6. Kööpenhaminan trendit ovat ihania ja ihan lähellä

Tanskalaiset ovat trendikästä väkeä ja Kööpenhaminassa voi tehdä myös hyviä ostoksia. Ostoskeskusten yhteydessä sijaitsee myös outlet-myymälöitä, joista on mahdollista saada muotia ja muita tuotteita jatkuvin alehinnoin.

TjäreborgTjäreborg
Trendikäs Kööpenhamina taitaa myös vaatemuodin salat.

Kööpenhaminan-matkalla kannattaa pistäytyä ainakin Ringsted Outlet Villagessa, joka myy aina kaikkea 30–70 prosentin alennuksella. Tarjolla ovat kaikki kuuluisimmat merkit, esimerkiksi Nike, Puma, Boss ja Desigual. Sinne voi matkustaa edullisesti paikallisjunalla Ringstedin asemalle esimerkiksi RE-junalla päärautatieasemalta noin 35 minuutissa, ja sieltä ostoskeskukselle esimerkiksi bussilla 405E.

Lähde ja kuvat: Tjäreborg

ILMOITUS

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tjäreborg

Tjäreborg luopuu maskivaatimuksesta lennoilla – koskee vain yhtä lentoyhtiötä

Ahvenanmaan tuliaiset

Mitä tuliaiseksi Ahvenanmaalta? Poimi vinkit paikallisten herkkujen ja tuotteiden äärelle

Yhdistä rantalomaan shoppailupäivä Gran Canarialla – katso parhaat ostospaikat

Matkatoimistojen lentokompensaatiot

Matkatoimistot aloittavat lentokompensoinnin – Tjäreborg ja Tui tuovat lentokompensoidut matkat suomalaisten saataville

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja