Kuva: Inka Khanji
Hotellihuoneen merinäköala tai rajoitettu merinäköala

Varo näitä asioita, kun varaat hotellista huoneen merinäköalalla – saatat yllättyä

Merinäköalalla varustettu huone voi olla tuntuvasti tavallista huonetta kalliimpi – ja silti osoittautua pettymykseksi.

Merinäköala vai rajoitettu merinäköala?

Ihana loma edessä ja sopiva hotellikin löytynyt. Monen mieleen hiipii tässä vaiheessa ajatus siitä, pitäisikö varata tavallinen huone vai maksaa hieman enemmän merinäköalasta.

Matkanjärjestäjät käyttävät merinäköalan lisäksi myös termiä rajoitettu merinäköala tai osittainen merinäköala. Keskustelupalstoilla käytävien keskustelujen perusteella monelle on hieman epäselvää, mitä sillä oikein tarkoitetaan. Eikä ihme – hotellialan termit voivat välillä tuntua salakieleltä.

Merinäköalasta maksanut lomailija voi odottaa suoraa, esteetöntä näkymää merelle. Rajoitettua merinäköalaa voi puolestaan joutua tiirailemaan vaikkapa parvekkeen kulmasta. Maisemaa saattaa olla osittain puiden tai rakennusten peittämä. Pahimmillaan ikkunasta näkyy olematon kaistale sinistä merta.

Business Insiderin haastattelema matkailuneuvoja Jeff Russell kehottaa matkailijoita tarkistamaan, millä nimillä huoneita kaupitellaan. Jos bongaat listalta merinäköalan, kannattaa katsoa millaisia muita huoneita on tarjolla.

Hotellit saattavat käyttää verkkosivuillaan tai varaussivustoilla englanninkielistä termiä ocean view, mikä viittaa merinäköalaan, mutta toisaalta myös termiä ocean front room. Tällä taas tarkoitetaan huonetta, joka avautuu suoraan merelle päin.

Jos hotelli tarjoaa näitä kahta vaihtoehtoa, voi merinäköala tarkoittaa käytännössä vain osittaista merinäköalaa. Vihjeitä voi löytyä myös hinnasta: jos huone tuntuu kummallisen edulliselta, ei näköala todennäköisesti ole kovin kummoinen.

Merinäköalasta veloitetaan yleensä reilusti korkeampi hinta. Russellin mukaan matkailijoiden kannattaa varautua maksamaan näköalasta vähintään vajaat 50 euroa ekstraa yötä kohden. Todennäköisesti summa on kuitenkin lähempänä sataa euroa tai vielä enemmän.

Kuinka paljon olet valmis maksamaan merinäköalasta?

Merinäköalan kannattavuus riippuu yleensä siitä, kuinka suuri matkabudjetti on ja kuinka selvästi näköala on esitelty varausvaiheessa. Jos rajoitetun merinäköalan varaaminen tulee vaikuttamaan budjettiin itse kohteessa, voi miettiä, onko riski sen arvoinen.

Merinäköala voi olla mukava tapa juhlistaa merkkipäivää tai häämatkaa. Varausvaiheessa voi miettiä, kuinka paljon lomalla on tarkoitus oleskella hotellissa. Jos päivät kuluvat aktiviteeteissa tai retkillä, jää näköalasta nauttimiselle todennäköisesti vain vähän aikaa.

Kannattaa muistaa, että merinäköalalla varustetusta huoneesta voi avautua näkymä esimerkiksi uima-altaalle, jonka takana siintää meri. Hotelli voi myös olla kaukana rannikosta ja silti tarjota merinäköalan.

Hotellien parhaisiin maisemahuoneisiin voi saada tuntumaa tekemällä pientä salapoliisityötä. Voit tutkia sosiaalisessa mediassa jaettuja kuvia tai hakea arvosteluista kommentteja näköalasta hakusanalla.

Helppo keino saada vastaus mieltä askarruttavaan kysymykseen on ottaa suoraan yhteyttä hotelliin. Voit toivoa tiettyä huonenumeroa tai tiedustella minkälaista näköalaa voit odottaa tietyltä huonetyypiltä.

Jos et ole varannut huonetta merinäköalalla, voit vielä hotelliin saavuttaessa kokeilla onneasi. Tämän yksinkertaisen vinkin mukaan maksullisen lisäominaisuuden voi saada etenkin hiljaisen matkustuskauden aikaan ilmaiseksi tarjoutumalla maksamaan siitä.

Lue myös: Näin löydät edullisimmat hotellihuoneet – 5 helppoa vinkkiä

Lähde: Business Insider, Travel + Leisure
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 7.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia