Kuva: Shutterstock
Hotelli

Näin löydät edullisimmat hotellihuoneet – viisi helppoa vinkkiä

Majoituskustannukset ovat usein matkabudjetin suurin kuluerä – näiden vinkkien avulla saat parhaat diilit ja majoitut edullisesti!

1. Vertaa huolellisesti

Varaa reilusti aikaa majoituksen etsimiseen. Tutustu kohteen hintatasoon ja hyödynnä vertailusivustoja. Esimerkiksi Rantapallon hotellihaku vertaa hotellit ympäri maailmaa kätevästi ja helposti.

Pidä kartta käsillä ja ota vertailussa huomioon myös majapaikan sijainti kohteessa. Yöpyminen syrjässä rannoilta tai keskustasta saattaa tuoda paikan päällä lisäkustannuksia matkakulujen muodossa.

2. Kanta-asiakkuus kannattaa

Lähes kaikilla suurimmilla hotelliketjuilla on omat kanta-asiakasjärjestelmänsä. Etenkin jos matkailet säännöllisesti, voit saada tuntuvia alennuksia keskittämällä mahdollisimman paljon yöpymisiä tiettyyn ketjuun. Monet hotelliketjut ilmoittavat lentoyhtiöiden tapaan tulevista kampanjoista ja alennuksista etukäteen uutiskirjeissään, jolloin kanta-asiakkaat saavat etumatkaa muihin varaajiin nähden.

Lentoyhtiöiden bonusohjelmiin kuuluu tyypillisesti hotellikumppaneita, joiden palveluja käyttämällä asiakas hyötyy joko suoran alennuksen saaden tai välillisesti lentomaileja yöpymisestään keräten. Kotimassa myös esimerkiksi S-etukortilla voi kerätä bonusta tai saada alennuksia ryhmän hotelleista.

Näin löydät halvan hotellin
Kuva: Shutterstock
Hotellien ja hotelliketjujen kanta-asiakkaat pääsevät nauttimaan hyvistä eduista.

3. Hyödynnä ilmaiset yöt ja takaisinmaksu

Hotellipalvelut kilpailevat asiakkaistaan kovasti, mikä on tietysti matkailijan etu. Kova kilpailu näkyy erinomaisina tarjouksina ja hyvinä kanta-asiakasohjelmina, joten hotellien sekä hotelliketjujen omien kanta-asiakasohjelmien lisäksi kannattaa tutustua myös hotellien vertailupalveluiden tarjouksiin.

Esimerkiksi Hotels.com tarjoaa joka kymmenennen hotelliyön ilmaiseksi, ja yhdistämällä varauksen kansainvälisen Bonuswayn palveluun, saa hotellivarauksen hinnasta majoituksen jälkeen pienen prosentin takaisin.

4. Valitse ajankohta harkitusti

Valmistaudu matkaan hyvissä ajoin ja varaa hotellihuone reilusti etukäteen. Varsinkin suosituimmissa rantakohteissa hotellihuoneiden hinnat ovat vahvasti sesonkiriippuvaisia. Jos voit itse valita lomasi ajankohdan, matkusta sesongin ulkopuolella tai aivan sen alku- tai loppuvaiheessa. Silloin hinnat ovat matalimmillaan.

Citylomaa suunnittelevan kannattaa vilkaista kohdekaupungin tapahtumakalenteriin – sellainen löytyy yleensä kaupungin kuin kaupungin verkkosivuilta. Vältä matkustamista suurten messujen, tunnettujen festivaalien tai muiden tapahtumien aikana. Etenkin messut nostavat huonehintoja, kun hotellit täyttyvät bisnesmatkalaisista.

Kaupunkien business-alueilla hotellit ovat tavallisesti edullisimpia viikonloppuisin, kun taas tunnetuilla turistialueilla hotellit kallistuvat viikonloppua kohden.

Näin löydät halvan hotellin
Kuva: Shutterstock
Hotellin paikan valinnalla on suuri merkitys hintaan.

5. Tingi rohkeasti

Omatoimisesti hotellimajoitusta etsivä voi aina tiedustella suoraan hotellilta ennen varauksen tekoa, onko huonehinnassa neuvottelun varaa. Suomalaiseen tinkimättömyyskulttuuriin tottuneelle alennuksen pyytäminen voi aluksi tuntua oudolta, mutta muualla maailmassa se on aivan normaalia ja varsinkin hiljaisempina aikoina, kun majoituspalvelut muutenkin käyvät vajaakapasiteetilla, saattaa hinnasta kohteliaasti kysymällä saada siivun pois.

Suurissa ketjuhotelleissa tämä on epätodennäköisempää, mutta pienemmissä paikoissa, joissa asiakas pääsee keskustelemaan suoraan johtajan tai omistajan kanssa, mahdollisuudet ovat olemassa. Usein hotelli tahtoo mieluummin maksavan asiakkaan vaikka hieman perustaksaa halvemmalla kuin pyörittää taloa tyhjillään.

Hotellit toivovat asiakkaiden tekevän varaukset mieluiten suoraan hotellin kautta, esimerkiksi hotellipalveluiden sijaan, joten suoran varauksen tekemällä hinnoista voi olla mahdollista keskustella.

>> Löydä edullinen hotelli Rantapallon hotellihaun avulla!

Teksti: Riikka Krenn ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 13.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia