hero taustakuva

Tätä hotellit eivät halua sinun tietävän – näin helppoa on jättää minibaarin lasku maksamatta

Istockphoto artikkelin kuva
Hotellit
Asiantuntijan mukaan monilta hotellivierailta jää minibaarien laskut maksamatta - koska se on helppoa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.02.2018
facebook   whatsapp

Hotellityöntekijä paljastaa: minibaarilaskut on helppo sivuuttaa

Kuinka moni tunnustaa kurkistavansa ensimmäisenä hotellihuoneeseen astuessaan minibaariin? Sisältö kiinnostaa lähes kaikkia, vaikka korkeat hinnat rauhoittelevatkin usein ostohaluja.

Ajatus minibaarista napostelemisesta tai drinkkien sekoittamisesta miniatyyripulloista ja virvoitusjuomista on yhtä kaikki houkutteleva. Hintoihin kannattaa ainakin tutustua etukäteen, ettei uloskirjautumisen hetkellä tule ikäviä yllätyksiä – hotellit perivät arkisista tuotteista moninkertaisia hintoja.

Mutta entä jos laskun maksamisen pystyisikin sivuuttamaan kylmänviileästi?

Pitkään hotellien vastaanotoissa työskennellyt ja hotellialan salaisuuksista kirjan julkaissut Jacob Tomsky väittää, että minibaarilaskun maksamatta jättäminen on helppoa. Tomsky menee jopa niin pitkälle, että kehottaa kaikkia hotellivieraita kieltäytymään aina tuotteiden maksamisesta.

Tomskyn mukaan minibaareihin liittyy niin monia mahdollisia virheitä ja epäselvyyksiä, ettei asiakkaalla pitäisi olla mitään ongelmaa sivuuttaa laskua.

Minibaarin täyttämisessä saattaa olla viiveitä tai unohduksia. Joskus tuotteita eksyy minibaariin enemmän tai vähemmän kuin standardimäärä. Toisinaan on epäselvää, kuka tuotteet on käyttänyt – huoneen edellinen vai nykyinen asukas.

– Kun asiakas alkaa vastustella käyttäneensä minibaarin tuotteita, hän ei ehdi edes saada lausettaan loppuun ennen kuin olen poistanut kulut hänen laskultaan. Näin säästämme aikaa ja molemmat pääsevät jatkamaan elämäänsä. Tämän takia minibaari on käytännössä ilmainen, Tomsky sanoo.

Räväköitä mielipiteitään esittävän Tomskyn mukaan asiakas on aina oikeassa.

– Hotelli ei voi syyttää asiakasta valehtelemisesta. Luuletko, että kukaan säädyllinen hotellinpitäjä haluaa tutkia roskakorisi ja etsiä tyhjää karkkipussia?

Toki hotelliammattilaisen teoriassa on aukkoja – alkaen siitä, että jokaisessa hotellissa minibaareihin liittyy erilaisia käytäntöjä. Hotellista riippuen huijausyrityksiin saatetaan suhtautua hyvinkin vakavasti.

Yhdestä karkkipussista ei ehkä saada aikaiseksi väittelyä, mutta jos minibaari on puolityhjä, voi hotellivieras tehdä itsensä naurunalaiseksi väittäessään kirkkain silmin minibaarin olevan koskematon.

Lisäksi nykyään erityisesti tasokkaammat hotellit käyttävät usein tunnistimia, jotka paljastavat vieraan minibaarista nauttimat tuotteet. Jos nostat tuotteen ja pidät sitä kädessäsi liian pitkään, sensori kertoo hotellille sen tulleen käytetyksi.

Lähde: Traveller, Mental Floss
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (17) Jätä kommentti

 1. Samaa mieltä ”Respan tädin” kanssa. En ymmärrä, miksi tällainen sivusto, jonka mielestäni pitäisi tukea matkailua, julkaisee artikkeileita jossa kehoitetaan varastamaan?
  Pahimmassa tapauksessa syyllistä aletaan etsiä henkilökunnasta. Siivoojat kai ne yleensä baarit täyttävät. Joku saattaa vaikka pahimmillaan menettää työnsä ja maineensa.


 2. Jos budjetti on niin tiukalla että pitää varastaa minibaarista kannattaa harkita tarkemmin seuraavaa matkaa. Sen lisäksi on varsin noloa jos kerrossiivooja soittaa vastaanottoon ja kertoo kaapin saldon. Varsinkin jos on muita kuulemassa.
  Kaiken kaikkiaan varsin outo artikkeli.


 3. Uutinen on jo julkaistu 08.02.2018 kun olen 10.02.2018 kommentoinut tätä. Voisiko arvon toimittelija harjoittelija kenties etsiä ihan omia uusia juttuja tai käydä itse tekemässä jutun haastattelemalla ihmisiä.


  • Voisiko arvon lukija harjoitella kirjoittamista jossakin muualla, vaikka vain ihan ruutuvihkoon. Useat muut lukijat minun lisäkseni näkivät tämän tänään ensimmäistä kertaa. Emme kai odota, että lehti poistaa kaikki artikkelit sen jälkeen kun hra Jarppa on ne lukenut?


 4. jumalauta! taas uusi asiantuntija!!!


 5. Jamaican reissulla sanoivat repassa jo tullessa, että minibaarin sisältö kuuluu hintaa. Siitä ei ollut mainintaa esitteessä. Sekin yllätti ettei ne olleet mitään näytepulloja, vaan samoja litran ja kolmen vartin lekoja kuin kaupassakin.
  Kaappikin oli niin iso, että sinne mahtui omatkin eväät sekaan.
  Se mikään hiltton ollut, vaan melko tavallinen hotelli. Keskustassa oli sitten ne hienot ja kalliit hotellit, jossa osa jengistä asui. Niillä ei baarikaappi kuulunut hintaan vaikka maksoivat tuplahinnan siitä, että oli karkki tyynyllä siivouksen jälkeen.


 6. Vähintäänkin arveluttava artikkeli! Ennenkuulumatonta että tällaista moraalitonta roskaa edes julkaistaan.
  Itse en voisi kuvitellakaan varastavani mitään, missään yhteydessä. Jos ei ole varaa maksaa minibaarin tuotteita, niin silloin kannattaa pysyä kotona.
  Rehellisyys on edelleenkin paras unilääke.


 7. Me otetaan aina heti ekaa kertaa hotellihuoneeseen mennessämme kaikki tuotteet minibaarista kassiin, kassi jemmataan ja ilmoitetaan saman tien respaan, että minibaari on täysin tyhjä eikä niistä tuotteista sitten voi laskuttaa ainakaan meitä. Samalla pyydetään, ettei minibaaria edes täytettäisi meidän vierailumme aikana. Kertaakaan ei ole tarvinnut väitellä asiasta. Näin tuotteet ovat sitten loppujen lopuksi täysin ilmaisia. On vaan huomioitava, että tuotteet ovat saattaneet olla kaapissa jo useitakin kuukausia eli niiden ”nauttiminen” saattaa olla hieman riskaabelia. Tuliaisiksi ne tosin kelpaavat hyvin. :o)


  • Tuollainen kaksinaamainen Rölli jämähtää ketjumme hotelleissa heti!
   Toisin kuin Rölli, elämme sivistynyttä aikaa,kunnioitamme toisten oikeuksia,tavaroita sekä tarvittaessa puolustamme edellistä asiakasta tuollaisten hyväksikäyttäjien idioottimaisilta tempuilta.
   Kerroshoito tarkistaa joka siivouksen/siistimisen jälkeen (varattu huone,mutta ei käytetty) minibaarin,ottaa KÄNNYKÄLLÄÄN ,ts. älypuhelimella kuvan minibaarista, siirtää sovelluksen kautta kuvat respan koneelle ja meillä on täsmälleen tarkka päivä/kellonaika ja minibaarin tilanne.
   Tervetuloa RÖLLI majoittumaan ketjumme hotelleihin,ja harrastamaan varkauksia.
   Ilmoitamme asiasta poliisille vielä asiakkaan paikalla ollessa.


 8. ”Respan täti” pyytää ilmoittamaan puutteet respaan. Pitäisikö minun asiakkaana tehdä huoneeseen saapuessani inventaario minibaarin sisällöstä. Ei kiitos. Eiköhän se ole henkilökunnan tehtävä.


 9. San franciscossa jo 2009 oli sensorit kaapissa. Sinne tuli laitettua omia ostoksia, ja systeemi katsoi, että koko kaappi tyhjennetty. Täytyi respassa hieman selittää tapausta, ennenkuin pääsimme yhteisymmärrykseen.


 10. En käytä juurikaan hotelleja enkä bsarikaapin tuotteita laisinkaan. Mutta ne joilla on varaa yöpyä hotellissa on varmasti varaa maksaa ne baarikaappi viinatkin.


 11. Maailman toiseksi vanhin ohjeistus : kaikki mahdolliset poikkeamat hotellishuoneessa sekä minibaarin sisältö valokuvataan saapuessa. Tarvittaessa reklamoidaan välittömästi, ei lähtiessä.
  Toisten tapa käyttää minibaaria nk. jääkaappina ei ole mielestäni suositeltava. Minibaaritasoisissa hotelleissa saa pyynnöstä coolereita, jäitä, jne tarpeen mukaan, jolloin epäselvyyksiä ei tule.


  • Tämä on oikea tapa toimia. Olemalla rehellinen ja ilmoittamalla puutteet vastaanottoon, voidaan sinulle jopa kiitoksena tarjota jokunen tuote baarikaapista. Hotellit ovat bisneksiä, eivät hyväntekeväisyyttä, ja mikäli minibar-tuotteita varastetaan usein, se alkaa näkymään hinnoissakin, koska raha on saatava jostain ja loppujen lopuksi päädyt maksamaan jonkun muun viinoja. Toisekseen voidaan puhua näpistyksestä, mikä puolestaan on rikollista toimintaa. Typerä vinkki ja Rantapallolta alan mediana vastuutonta julkaista tämä.


 12. en ole avannut minibaaria vuosikausiin, jos alan juomaan niin sen sisältö on vain maistiaisia. Käytän reilusti lobbybaaria tai omaa isoa pulloa. Yleensä aina mukana sekä viinipullo että jotain terävää reilun kokoiset pullot. Joskus olen lääkkeen takia joutunut käyttämään minibaaria lääkkeen säilytykseen, jolloin sensori on reagoinut kun pulloja jouduin siirtämään. Se meni kyllä kertomalla totuuden check outin yhteydessä.


 13. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.