Hyppää sisältöön

Parvekkeellisia näköalasviittejä Helsingin keskustaan – Vaakuna-hotelli uudistuu

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.03.2018
Aivan Helsingin rautatieasemaa vastapäätä sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu huhtikuussa 2018 alkavan remontin myötä.

Ensimmäiset uudet huoneet kesällä 2018

Keskellä Helsinkiä sijaitseva, vuonna 1952 valmistunut Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu. Kaikki hotellin huoneet, huonekerrokset ja hotelliaula uudistetaan huhtikuussa 2018 alkavan remontin myötä. Uudistusten on määrä valmistua alkuvuodesta 2019.

Rakennus edustaa 50-luvun funkkistyyliä ja uudistyöt on määrä tehdä alkuperää kunnioittaen. 1950-luvun tunnelma säilytetään, mutta tyyliin lisätään ripaus modernia luksusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Vaakunan sisustussuunnittelu on yhdistelmä nykyaikaa ja historian kunnioittamista. Emme ole tekemässä 50-luvun näköisjäljennöstä, vaan tuomme tilan tähän päivään alkuperäistä kunnioittaen, kertoo Tiina Närkki Sisustusarkkitehdit Fyra Oy:stä.

– Hyvä esimerkki ovat osaan huoneista tulevat sänkyjen ylle kaareutuvat lipat, jotka ovat kunnianosoitus upean funkkisrakennuksen pääsisäänkäynnille. Yhtä lailla hotelliaulan reliefissä kiertävät rauhankyyhkyt lennähtävät nyt myös huoneiden seinille, Närkki jatkaa.

Hotelli pysyy auki remonttitöiden ajan, sillä huonekerrokset uudistetaan yksi kerrallaan. Työt alkavat 2. huhtikuuta 2018, ja ensimmäinen uudistettu kerros avataan jo kesän 2018 aikana. Uudistuksen jälkeen huonevalikoima tulee vaihtelemaan kompakteista kahden hengen huoneista parvekkeellisiin näköalasviitteihin.

Lähde ja kuva: Original Sokos Hotel Vaakuna

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Helsingin iltapäiväteet

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

Hotel St. George

Tältä näyttää Helsingin tunnelmallinen luksushotelli – katso kuvat tyylikkäästä St. Georgesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja