Kuva: Sokos Hotels
Sokos Hotels Original Vaakuna, Helsinki

Parvekkeellisia näköalasviittejä Helsingin keskustaan – Vaakuna-hotelli uudistuu

Aivan Helsingin rautatieasemaa vastapäätä sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu huhtikuussa 2018 alkavan remontin myötä.

Ensimmäiset uudet huoneet kesällä 2018

Keskellä Helsinkiä sijaitseva, vuonna 1952 valmistunut Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu. Kaikki hotellin huoneet, huonekerrokset ja hotelliaula uudistetaan huhtikuussa 2018 alkavan remontin myötä. Uudistusten on määrä valmistua alkuvuodesta 2019.

Rakennus edustaa 50-luvun funkkistyyliä ja uudistyöt on määrä tehdä alkuperää kunnioittaen. 1950-luvun tunnelma säilytetään, mutta tyyliin lisätään ripaus modernia luksusta.

– Vaakunan sisustussuunnittelu on yhdistelmä nykyaikaa ja historian kunnioittamista. Emme ole tekemässä 50-luvun näköisjäljennöstä, vaan tuomme tilan tähän päivään alkuperäistä kunnioittaen, kertoo Tiina Närkki Sisustusarkkitehdit Fyra Oy:stä.

– Hyvä esimerkki ovat osaan huoneista tulevat sänkyjen ylle kaareutuvat lipat, jotka ovat kunnianosoitus upean funkkisrakennuksen pääsisäänkäynnille. Yhtä lailla hotelliaulan reliefissä kiertävät rauhankyyhkyt lennähtävät nyt myös huoneiden seinille, Närkki jatkaa.

Hotelli pysyy auki remonttitöiden ajan, sillä huonekerrokset uudistetaan yksi kerrallaan. Työt alkavat 2. huhtikuuta 2018, ja ensimmäinen uudistettu kerros avataan jo kesän 2018 aikana. Uudistuksen jälkeen huonevalikoima tulee vaihtelemaan kompakteista kahden hengen huoneista parvekkeellisiin näköalasviitteihin.

Lähde ja kuva: Original Sokos Hotel Vaakuna

Päivitetty: 22.3.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia