hero taustakuva

Parvekkeellisia näköalasviittejä Helsingin keskustaan – Vaakuna-hotelli uudistuu

Sokos Hotels artikkelin kuva
Hotellit
Aivan Helsingin rautatieasemaa vastapäätä sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu huhtikuussa 2018 alkavan remontin myötä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.03.2018
facebook   whatsapp

Ensimmäiset uudet huoneet kesällä 2018

Keskellä Helsinkiä sijaitseva, vuonna 1952 valmistunut Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu. Kaikki hotellin huoneet, huonekerrokset ja hotelliaula uudistetaan huhtikuussa 2018 alkavan remontin myötä. Uudistusten on määrä valmistua alkuvuodesta 2019.

Rakennus edustaa 50-luvun funkkistyyliä ja uudistyöt on määrä tehdä alkuperää kunnioittaen. 1950-luvun tunnelma säilytetään, mutta tyyliin lisätään ripaus modernia luksusta.

– Vaakunan sisustussuunnittelu on yhdistelmä nykyaikaa ja historian kunnioittamista. Emme ole tekemässä 50-luvun näköisjäljennöstä, vaan tuomme tilan tähän päivään alkuperäistä kunnioittaen, kertoo Tiina Närkki Sisustusarkkitehdit Fyra Oy:stä.

– Hyvä esimerkki ovat osaan huoneista tulevat sänkyjen ylle kaareutuvat lipat, jotka ovat kunnianosoitus upean funkkisrakennuksen pääsisäänkäynnille. Yhtä lailla hotelliaulan reliefissä kiertävät rauhankyyhkyt lennähtävät nyt myös huoneiden seinille, Närkki jatkaa.

Hotelli pysyy auki remonttitöiden ajan, sillä huonekerrokset uudistetaan yksi kerrallaan. Työt alkavat 2. huhtikuuta 2018, ja ensimmäinen uudistettu kerros avataan jo kesän 2018 aikana. Uudistuksen jälkeen huonevalikoima tulee vaihtelemaan kompakteista kahden hengen huoneista parvekkeellisiin näköalasviitteihin.

Lähde ja kuva: Original Sokos Hotel Vaakuna

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.