Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkailusuositukset Ebola-alueelle kiristyvät – vältä kaikkea matkustamista riskimaihin

Flickr / Travis Lupick artikkelin kuva
Uutiset
Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Liberiaan, Sierra Leoneen ja Guineaan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.10.2014
facebook   whatsapp

Epidemian myötä kiristyneet suositukset

Ulkoministeriö on tiukentanut matkustussuosituksia Ebola-epidemiamaihin. Nyt ministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Sierra Leonen ja Liberian lisäksi myös Guineaan.

Aikaisemmin ulkoministeriö on suositellut välttämään kaikkea matkustamista Liberiaan ja Sierra Leoneen ja tarpeetonta matkustamista Guineaan.

Ulkoministeriö arvioi Länsi-Afrikassa liikkuville suomalaisille suunnattuja suosituksia epidemiatilanteen, paikallisen terveydenhuollon kestokyvyn, yleisen turvallisuustilanteen ja liikenneyhteyksien mahdollisten häiriöiden kannalta.

Ei suurta riskiä matkailijoille

Ebola-epidemia ei edelleenkään muodosta merkittävää tartuntariskiä Liberiassa, Guineassa ja Sierra Leonessa matkaileville tai oleskeleville suomalaisille. Terveysviranomaisten mukaan matkailijan mahdollisuus saada tartunta on yhä erittäin pieni. Alueella liikkuvien matkailijoiden tulee kuitenkin seurata terveysviranomaisten ohjeita tartunnan välttämiseksi.

Vaikka tartuntariski on pieni, epidemia voi vaikuttaa riskialueilla matkaileviin myös välillisesti, sillä paikalliset terveydenhuoltojärjestelmät ovat kasvavien paineiden alla, minkä vuoksi matkailijalla voi olla vaikeuksia saada hoitoa terveysongelmiin.

Kansainvälisissä liikenneyhteyksissä on häiriöitä ja peruutuksia epidemiatilanteen vuoksi. Merkittävä osa lentoyhtiöistä on ilmoittanut toistaiseksi keskeyttävänsä lennot Liberiaan, Sierra Leoneen ja Guineaan.

>> Lue myös: Tällainen on pelätty Ebola – 5 faktaa tappavasta taudista

Lähde: Suomen ulkoasiainministeriö
Kuva: Flickr / Travis Lupick

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.