Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Ebola-epidemia kiristyy – ulkoministeriöltä uusi suositus: älä matkusta riskialueille

Flickr / umer malik artikkelin kuva
Uutiset
Historian laajin Ebola-epidemia kiristyy Länsi-Afrikassa, suomalaisten matkustussuosituksia on tarkennettu.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 28.08.2014
facebook   whatsapp

Vältä matkustamista riskialueille

Suomen ulkoasiainministeriö suosittelee toistaiseksi välttämään kaikkea matkustamista Liberiaan ja Sierra Leoneen sekä tarpeetonta matkustamista Guineaan.

Suomen viranomaiset seuraavat Ebola-viruksen leviämistä Länsi-Afrikassa, ja vaikka epidemia ei edelleenkään muodosta merkittävää tartuntariskiä Liberiassa, Guineassa ja Sierra Leonessa matkaileville tai oleskeleville suomalaisille, suosittelee ulkoministeriö välttämään matkustamista riskialueille. Terveysviranomaisten mukaan matkailijan mahdollisuus saada tartunta on yhä äärimmäisen pieni.

Vaikka suoraa tartuntariskiä ei ole, saattaa epidemia vaikuttaa riskialueilla välillisesti myös matkailijoihin. Paikalliset terveydenhuoltojärjestelmät ovat kasvavien paineiden alla, joten matkailijalla voi olla vaikeuksia saada hoitoa terveysongelmiin. Lisäksi maasta poistumien oireisena voi olla ongelmallista.

Ebola-epidemia saattaa vaikuttaa myös kansainvälisiin lentoihin, ja liikenneyhteyksiin voi tulla peruutuksia tai muita häiriöitä epidemian vuoksi. Merkittävä osa lentoyhtiöistä on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot riskialueen maihin toistaiseksi.

>> Lue myös: Tällainen on pelätty Ebola-virus – toimi näin jos matkustat riskialueelle

Lähde: Suomen ulkoasiainministeriö
Kuva: Flickr / umer malik

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.