Hyppää sisältöön

Etsitkö rauhaa ja raikasta vuoristoilmaa? Esittelyssä kolme piilopaikkaa Alpeilla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.07.2017
Nautitko upeista maisemista ja raikkaasta vuori-ilmasta? Tahdotko lomailla ilman kiirettä ja meteliä? Rantapallo kokosi kolme majoitusvinkkiä Alppien sydämeen.

1. Hotel Handeck sopii perhelomailijoille

Hotel Handeck sopii erityisesti lapsiystävällistä alppikohdetta etsivälle. Sveitsin Haslitalin Guttannenissa sijaitseva syrjäinen hotelli on idyllinen paikka nauttia luonnosta ja vapaa-ajasta.

Ulkoilu- ja patikointimahdollisuudet aivan lähiympäristössä ovat mainiot. Aivan hotellin vierestä lähtee Euroopan jyrkin funikulaari Gelmerbahn, eli Gelmer-järvelle 1 860 metrin korkeuteen nouseva kiskoköysirata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uima-allas, sauna ja pieni wellness-osasto tuovat luksusta olemiseen, mutta olennaisimpaan lomatunnelman luomiseen täällä kuuluu ympäristön ja syrjäisen sijainnin lisäksi erinomainen ruoka. Näin kaukana kaikesta ei todellakaan odottaisi saavansa näin hyvää illallista.

Hotel Handeck
Hotel Handeckin aurinkoterassilla voi nauttia raikkaasta vuoristoilmasta.

Hotellilla on myös oma viinitupa ja samassa pihapiirissä toimii juustola, jossa voi käydä tutustumassa paikallisen juuston valmistukseen. Lapsille on tarjolla erinomaisesti varusteltu leikkikenttä sekä sadepäivän varalta myös erillinen leikkihuone.

Hotelli Handeckin lomailukonsepti on selkeä: ulkoile, leiki, syö ja nauti. Gelmerbahn tuo paikalle päiväkävijöitä, mutta muuten lähistöllä ovat liikkeellä käytännössä vain hotellin vieraat.

2. Arki on kaukana Säntiksen huipulta

Säntis-vuoren korkeimmalla huipulla 2 502 metrin korkeudessa sijaitseva Berggasthaus Alter Säntis on majatalo, jonka idylli syntyy ympäröivistä Sveitsin Alppien lumihuipuista ja yksinkertaisuuden viehättävyydestä.

Berggasthaus Alter Säntis
Sumuisella säällä vuoristomajatalo on täysin muusta maailmasta erillään. Aurinkoisina päivinä maisema kantaa kuuteen maahan.

Majatalossa ei ole internetiä, eikä huoneissa edes televisiota tai mitään muutakaan ylimääräistä. Kaikki tarpeellinen kuitenkin löytyy: pehmeät sängyt, hyvää ruokaa ja huikeat maisemat. Matkan huipulle voi taittaa joko patikoiden noin kolmen ja puolen tunnin reitin alhaalta laaksosta tai saapuen perille kymmenen minuutin köysiratamatkan Schwägalpin asemalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvällä säällä Säntiksen huipulta näkee jopa kuuteen maahan: Sveitsin lisäksi Saksaan, Itävaltaan, Ranskaan, Liechtensteiniin ja aina Italiaan saakka.

3. Malbun on Liechtensteinin lintukoto

Liechtensteinin ainoa hiihtokeskus sijaitsee pienessä Malbunin kylässä 1 600 metrin korkeudessa. Alhaalla laaksossa sijaitsevasta pääkaupungista Vaduzista on Malbuniin noin puolen tunnin automatka. Itävallan rajalta ollaan täällä vain kahden kilometrin päässä.

Aivan yksin Malbunissa ei tarvitse olla, sillä kylässä on 150 vakituista asukasta, jotka pyörittävät muutamaa hotellia ja ravintolaa matkailijoita varten. Kylästä saa siis kaikki tarvittavat palvelut ja jopa pieni ruokakauppakin löytyy. Silti täällä ollaan kaukana kaikesta, minimaan korkeimmassa kylässä.

Malbun
Malbun on pienen Liechtensteinin ainoa hiihtokeskus.

Tekemistä tarjoavat talvisin laskettelurinteet ja kesäisin patikkareitit. Malbunin rinteet sopivat hyvin aloittelijoille tai lasten kanssa liikkeellä olevalle, mutta jännittävämpiä maastoja hakeva ei täällä todennäköisesti useampaa päivää viihdy.

Hintataso Liechtensteinissa on keskieurooppalaisittain korkea, mutta ei juurikaan eroa Suomen vastaavasta. Esimerkiksi taksikyyti Malbunista alas laaksoon maksaa 80-100 frangia eli noin 65-80 euroa. Majoitushinnat Malbunissa ovat kuitenkin yllättävän edulliset, joten paikkaa on helppo suositella vaikkapa autolomailijan rauhoittumisetapiksi Keski-Euroopan road tripillä. Hinta-laatusuhteeltaan oivallisia hotelleja ovat esimerkiksi Hotel Turna Malbun ja Alpenhotel Malbun.

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Riikka Krenn, The Fotostudio.ch/Patrizio di Renzo ja Liechtenstein Tourismus

>> Vertaile ja varaa hotellit Rantapallon hotellihaun avulla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hammetschwandin hissi

Tältä näyttää Euroopan korkein ulkoilmahissi – upeat maisemat palkitsevat huipulla

Gelmerin funikulaari, Sveitsi

Euroopan hurjin funikulaari tarjoaa lähes pystysuoraa kyytiä – kuin luonnon oma vuoristorata

Zürich, Sveitsi

Suorat lennot Zürichistä Kuusamoon ja Ivaloon ensi talvikaudeksi

Hotellin uima-allas Sveitsissä

Ei ihan tavallinen uima-allas! Hotellivierailla hulppeat maisemat kesällä ja talvella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja