Hyppää sisältöön

Ekohotellissa voit majoittua vastuullisesti

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.04.2013
Ekohotelleissa suositaan ympäristöystävällisiä materiaaleja ja mahdollisimman pientä energiankulutusta - mukavuuksista luopumatta.

Yövy ympäristöystävällisesti

Ekohotelleissa suositaan uusiutuvia energiamuotoja, ympäristöystävällisiä materiaaleja ja mahdollisimman pientä energiankulutusta.

Mutta ei ekohotellissa asuminen suinkaan tarkoita sitä, että joutuisi luopumaan kaikista elämän mukavuuksista. Päinvastoin, monet ekohotellit tarjoavat keskivertohotellia mukavammat ja mielenkiintoiset puitteet lomalle. Ekohotellissa voi lomaa viettää esimerkiksi viidakon siimeksessä Intiassa tai keitaalla keskellä aavikkoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maailman paras: CESiaK Hotel

Centro Ecologico Sian Ka’an eli lyhyemmin CESiaK, sijaitsee Karibian puoleisella rannalla Meksikossa, Cancunin eteläpuolella. Tämä pieni ekoturismin keskus tarjoaa uusia näkökulmia luonnon ja biosfäärin suojeluun erilaisten tutustumismatkojen, aktiviteettien, sekä tietenkin kauniiden ja ekologisten majoitustilojen kautta.

CESiaK -keskus käyttää toiminnassaan monia ekologisia tekniikoita, kuten aurinko- ja tuulienergiaa, sekä sadeveden keruuta. Sama luontoystävällisyys koskee myös keskuksen omia majoitustiloja, CESiaK Hotelia. CESiaK Hotel tarjoaa kauniin ja mukavan majoitusmahdollisuuden, ekologisuudesta tinkimättä. Keskeisestä hotellirakennuksesta, joka on rakennettu paikalla ennen sijainneen hotellinrakennuksen kivijalan päälle, lähtee säteittäin polkuja palmumetsän kätköissä sijaitseviin yksilöllisiin majoihin. Majan terassilla voi nauttia upeista näkymistä hyvällä omallatunnolla, joten ei ole ihme, että Forbes Traveler Magazine rankkasi CESiaK –hotellin maailman parhaaksi ekohotelliksi.

Lisätietoa: Cesiak.org

Viidakon lumoissa Banjaar Tolassa

Kaikkein keskeisimmässä Intiassa, Madhya Pradeshissa, sijaitsee monien luonnonihmeiden ohella myös ekohotelli Banjaar Tola. Aivan Banjaanjoen varrella sijaitsevassa hotellissa on keskitytty siihen, miten hotelli vaikuttaa ympäröivään luontoon mahdollisimman vähän: hotellin yhdeksän telttasviitin bambulattiat, kankaiset seinät ja katto, sekä verannalle johtava lasiovi kätkevät sisäänsä mukavan majapaikan, joka jättää vain pienen jalanjäljen vehreään ympäristöön. Hotellialueelta löytyy uima-allas, kirjasto ja monia aktiviteetteja, kuten löytöretkiä viidakkoon.

Banjaar-joen toisella puolella siintää Kanha National Park, joka on yksi Intian suurimmista luonnonpuistoista. Kanha National Park on lintupongarin paratiisi ja samalla siellä voi ihastella esimerkiksi tiikereitä ja muita viidakon asukkaita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoa: Tajsafaris.com

Keitaalla Adrère Amellalissa

Yksi Egyptin muinaisen valtakunnan kiehtovimpia alueita on Siwan keidas läntisessä Egyptissä. Keidasalueelta löytyy monia luonnon lahjoja, kuten kukoistava kasvi- ja eläinkunta, sekä yli 200 makeavetistä lähdettä. Siwa on kiehtonut ihmistä vuosisatoja, mistä ovat todisteena alueen historialliset rauniot ja uniikit kulttuuriperinteet.

Siwa näyttäytyy tämän päivän matkailijalle samoin kuin tuhansia vuosia sitten. Mahtavine kivimuodostelmineen, vehreine lehtoineen ja kimaltavine suolajärvineen se on kuin kangastus. White Mountainin eli valkoisen vuoren juurella sijaitsee ekohotelli Adrère Amellal, jonka rakennukset sulautuvat osaksi maisemaa. Jokainen hotellin huoneista on yksilöllinen ja maisemat vaihtelevat hiekkamerestä palmulehtoihin. Ekoystävällisessä hotellissa jopa ruokatarvikkeet kasvatetaan itse.

Lisätietoa: Adrereamellal.net

Amazonin varrella Yarapa River Lodgessa

Amazon Yarapa River Lodge sijaitsee Perun sademetsissä Yarapa-joen varrella, joka on yksi mahtavan Amazon-joen sivujoista. Kuten arvata saattaa, hotellia ympäröivä luonto on uskomaton aarreaitta eläimistöineen, kasvistoineen ja ikivanhoine kulttuureineen. Hotellin asiakkaat majoittuvat mukavissa huoneissa ja voivat osallistua erilaisille kierroksille, joiden aikana lomailijat tutustutetaan ympäröivään luontoon ja ekoystävälliseen matkailuun.

Amazon Yarapa River Lodge luottaa kaikessa luontoystävällisyyteen, ja hotellin väellä on ystävälliset välit luonnon ohella myös ympäröivien kylien asukkaisiin. Aurinkovoima ja rakentamiseen käytetyt paikalliset materiaalit pyrkivät säilyttämään ympäröivän luonnon monimuotoisuuden.

Lisätietoa: Yarapa.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jenna Lehkonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tiesitkö, että Kreetalla on tällaisiakin maisemia? Löydä suosikkisaaren upeimmat luontokohteet

Tunnetko Ruotsin upeimmat luontokohteet? Näe helpot maisemakohteet erämaasta saaristoon

Skierfen huippu, Ruotsi

Keskeltä autiomaata löytyy Ruotsin upeimpiin lukeutuva maisema – joko kuulit Skierfen huipusta?

Kävelypolku puiden yllä

Onko tässä Saksan paras ruskaretki? Vuoristorataa muistuttavat kävelyreitit kulkevat puiden yläpuolella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja