Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lähes pystysuoraa kyytiä! Näin huima on Euroopan jyrkin kiskoköysirata

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Euroopan jyrkin funikulaari sijaitsee Sveitsin vuoristossa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.02.2020
facebook   whatsapp

Näkymä suoraan alas vuoristoon

Sveitsin Bernin kantonissa, noin 120 kilometrin päässä Zürichistä sijaitsee kohde, jota korkeita paikkoja rakastavien on lähes mahdoton vastustaa. Euroopan jyrkin funikulaari eli kiskoköysirata vie matkustajat alas jyrkkää rinnettä pitkin: pahimmillaan reitin kaltevuus on jopa 106 prosenttia.

Vuoristorataa muistuttava kiskoköysirata kuljettaa kyytiläiset Gelmerin laaksoon fantastisten vuorimaisemien kohotessa aivan silmien edessä. Näkymä funikulaarin kyydistä on pysäyttävä, ja näyttävä maisema palkitsee myös pelokkaimmat matkustajat. Jos rakastat vuoristomaisemia, tässä funikulaarissa haluat ehdottomasti etupenkille.

Euroopan jyrkin kiskoköysirata on rakennettu vuonna 1926, ja se otettiin matkustajakäyttöön vuonna 2001. Sitä ennen rataa käytettiin painavien rakennustarvikkeiden kuljettamiseen Gelmerin padolle.

Gelmerin kiskoköysirata on avoinna maaliskuusta lokakuuhun päiväsaikaan, ja yhdensuuntainen lippu maksaa noin 15 euroa. Kokemuksesta pääsee nauttimaan kerrallaan 24 henkeä, ja ihmisten lisäksi mukaan pääsevät myös koirat. Liput voi hankkia helposti joko verkosta tai vasta paikan päältä.

Katso videolta, millaiset maisemat funikulaarin kyydistä avautuvat!

Lähde: Gelmer Funicular
Kuva: Shutterstock
Video: Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. “Yllättäen radan istuimista ei kuitenkaan löydy turvavöitä, vaan matkustajia suojaa ainoastaan metallinen kaide.”

    Ilmeisesti muualta maailmasta puuttuu Suomessa kovin tuttu ihmislaji, eli holhottavat zombiet, jotka ilman esteitä, aitoja ja rajoituksia kävelisivät heti ensimmäisen jyrkänteen reunalta alas.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.