Hyppää sisältöön

Haaveiletko safarista? Keniassa voit yhdistää rantaloman ja eksoottisen luonnon

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 18.12.2014
Keniassa matkailija voi yhdistää rantaloman, safarin ja kulttuurikohteet samalla lomalla. Lue paikallisen asiantuntijan vinkit!

1. Mombasa on suosituin rantakohde

Kenian suosituin rantakohde on Mombasa, joka on muovautunut täyden palvelun lomakaupungiksi. Kohteessa on runsaasti ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja yöelämää – Mombasa on hyvä valinta vilkasta lomaa ja kauniita rantoja etsivälle matkailijalle.

– Kenia on lomailijalle helppo kohde, sillä maan toinen kieli on englanti, kertoo Kenian matkailutoimiston apulaisjohtaja Grace Maina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomeen verrattuna Kenian hintataso on edullinen, mutta luksus ei lomakohteissa irtoa pikkurahalla. Suosituimpia tuliaisostoksia ovat esimerkiksi korut, kengät, käsityöt ja puiset naamiot.

2. Safareita moneen makuun

Kenian suosituin safarikohde on Masai Mara, joka tunnetaan yhtenä Afrikan parhaista villieläinten bongauspaikoista. Masai Marassa safarimatkailija kohtaa suurella todennäköisyydellä kaikki savannin valtiaat leijonista kirahveihin.

Safarimatkaa suunnitteleville tutuin vaihtoehto on perinteinen auton kyydissä tehtävä kierros, mutta maastoon ja eläimiin voi tutustua myös jalkaisin tai esimerkiksi kuumailmapallon kyydistä.

Kenia

Safari on monelle matkailijalle kerran elämässä -tyyppinen kokemus, johon ollaan valmiita panostamaan. Kalliilta tuntuvaa hintaa saa hilattua alaspäin esimerkiksi valitsemalla yksinkertaisemman majoituksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Majoitus vaihtelee luksushotelleista telttoihin, ja muutamat matkanjärjestäjät tarjoavat esimerkiksi erityisesti lapsiperheille suunniteltuja kierroksia, kertoo Maina.

3. Kenian parhaat aktiviteetit

Kenia sopii lomakohteeksi aktiivimatkailijalle. Rannikko tunnetaan hyvistä sukellus- ja snorklauspaikoistaan, ja puitteet ovat kunnossa myös surffaajille. Jos vesiurheilu ei kiinnosta, voi rantakohteissa kokeilla esimerkiksi kalastusta tai melontaretkiä.

Extreme-lajeista innostunut reissaaja voi testata esimerkiksi varjoliitoa, benji-hyppyä, kuumailmapallolentoa tai koskenlaskua.

Kenia-

Keniasta löytyy myös Afrikan toiseksi korkein huippu Mount Kenya, joka kohoaa yli 5 000 metriin. Vuoristossa järjestetään opastettuja vaellusretkiä, joilla voi viipyä vaikka yön yli.

– Keniassa on tarjolla myös paljon liikuntaleirejä, joilla voi treenata esimerkiksi maratonia varten. Keniaan voi matkustaa myös juoksemaan maratonin, vinkkaa Maina.

4. Kenian kulttuurikohteet tutuksi

Safareilla tehdään usein kulttuurivierailuja Kenian masai-heimojen luo. Kävijät voivat tutustua heimojen kyliin ja seurata näiden rituaaleja ja esityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tunnettu kohde Keniassa on myös Lamun saari, jonka vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Saarella ei ole juuri ollenkaan moottoriajoneuvoja, vaan ihmiset liikkuvat joko jalkaisin, polkupyörällä tai aasilla. Lamun saarelle liikennöidään lentoja esimerkiksi Mombasasta.

5. Tutustu paikalliseen ruokakulttuuriin

Keniasta ei löydy varsinaista kansallisruokaa, vaan maassa yhdistellään eri keittiöiden makuja. Tuoretta kalaa, lihaa ja erilaisia pataruokia syödään paljon. Pääaterian kanssa tarjotaan usein ugalia, maissijauhoista tehtyä puuromaista lisuketta, joka voidaan myös pyöritellä vaikka pulliksi.

Monet matkailijat haluavat kokea Keniassa niin kutsutun bush dinnerin – illallisen, joka valmistetaan luonnon keskellä esimerkiksi safarin yhteydessä.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Kenian matkailutoimisto

>> Lue myös: Tällainen matkakohde on Kenia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Missä nähdä flamingoja?

Haaveiletko flamingojen näkemisestä? Paina mieleesi nämä paikat

Safari Afrikassa on unohtumaton elämys – viisi parasta paikkaa

Nairobi

Afrikan eksotiikka kiehtoo – viisi syytä matkustaa Nairobiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja