Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiedätkö oikeutesi? Mobiilisovellus pelastaa pinteeseen joutuneen matkailijan

Flickr / Slices of Light artikkelin kuva
Matkavinkit
Uusi mobiilisovellus auttaa, jos matkustaja joutuu pinteeseen matkan aikana.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 16.07.2014
facebook   whatsapp

Tietoa lainsäädännöstä ja apua käytännön ongelmiin

Euroopan kuluttajakeskuksen verkosto EEC-Net on julkaissut mobiilisovelluksen, joka auttaa selviytymään vaikeista tilanteista matkoilla EU-maissa, Islannissa ja Norjassa sekä selviämään ongelmatilanteista myös kaikkien näiden maiden kielillä.

Sovellus kertoo paitsi tietoa lainsäädännöstä, mutta antaa myös neuvoja auton vuokraamiseen, hotellimajoituksiin, lääketieteelliseen hoitoon sekä matkustamiseen eri kulkuvälineillä.

– On hienoa, että Euroopassa matkustavat voivat nyt ladata käyttöönsä mobiilisovelluksen, jonka avulla kuluttaja saa konkreettista apua selviytymiseen hankalissa tilanteissa jo paikan päällä matkalla ollessaan. Olen erityisen iloinen siitä, että tämä sovellus on tarjolla niin monella kielellä, sanoo Euroopan kuluttajakeskuksen johtaja Leena Lindström.

Sovellus on julkaistu heinäkuun alussa ja se on ladattavissa ilmaiseksi. EEC-Net: Travel -niminen sovellus toimii myös ilman verkkoyhteyttä, joten sen käyttämisestä ei aiheudu kalliita roaming-maksuja. Sovellus on saatavilla kaikilla EU-kielillä iPhonelle sekä Android- ja Windows-puhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin.

Lähde: Euroopan kuluttajakeskus
Kuva: Flickr / Slices of Light

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.