Hyppää sisältöön

Maita näkyvissä – matka halki seitsemän maanosan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.07.2014
Rantapallon bloggaajat Anu Tähtinen ja Petri Rahkonen toteuttavat unelmansa: lähtö maailmanympärimatkalle siintää vajaan viikon päässä.

Pitkään muhinut idea

Idea maailmanympärimatkalle lähtemisestä ei ole missään vaiheessa ollut pariskunnalle hetken päähänpisto, päin vastoin. Ajatus irtiotosta on pyörinyt mielessä jo vuosia.

– Teimme kesällä 2007 kuukauden mittaisen Länsi-Euroopan reilireissun. Silloin ajattelimme, että vuoden mittainen maailmanympärimatka olisi kiva toteuttaa sitten, kun molemmat voivat jäädä vuorotteluvapaalle. Pistimme asian hautuumaan, selventävät Anu ja Petri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt, liki neljän vuoden jälkeen, ajatus on hautunut kypsäksi ja lähtö häämöttää horisontissa. Rantapallon Kaikki maanosat -blogi pitää kotijoukot ja muut reissusta kiinnostuneet ajan tasalla matkan käänteistä.

Tavoitteena kiertää kaikki maanosat

Suomen rajojen ylittämisessä ei ole maailmanympärimatkaajille mitään järisyttävän uutta. Matkailu on nimittäin ollut molempien harrastuksena jo pitkään. Pariskunta ei kuitenkaan ole saanut reissaamisesta vielä tarpeekseen, kuten käy ilmi jo alustavasta reittisuunnitelmasta.

– Reissumme vie kaikkiin maanosiin, Afrikka on tosin vielä kysymysmerkki. Tavoitteemme on, että tämän reissun jälkeen olemme käyneet kaikissa maailman seitsemässä maanosassa. Olemme valinneet sellaisia maita, joissa on mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Näillä näkymin matka vie Anun ja Petrin muun muassa Islantiin, Peruun, Laosiin ja Nepaliin. Improvisoinnillekin on reitin suhteen toki jätetty tilaa.

– Voi olla, että joitakin maita jää pois ja vastaavasti toisia tulee lisää, mutta tuo on tämänhetkinen suunnitelma, ennakoivat Anu ja Petri, jotka eivät ole etukäteen päättäneet edes paluuajankohtaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki valmiina lähtöön

Maailmanympärimatkalle ei olisi mahdollista lähteä ilman huolellista valmistautumista ja reissun kannalta tärkeiden asioiden hoitamista. Anun ja Petrin valmistelut ovat sujuneet hyvin: työ-, koti- ja raha-asiansa ovat reilassa.

– Molemmat jäävät töistä vuorotteluvapaalle. Asunto on vuokrattu kalustettuna tutulle henkilölle, auto on myyty, eikä lemmikkejäkään ei ole.

Matkan taloudellinen puoli muodostuu säästöistä ja vuorotteluvapaakorvauksista.

– Yhteinen matkabudjettimme on noin 45 000 – 50 000 euroa.

Summa saattaa kuulostaa tähtitieteelliseltä ajatellen, että kyseessä on vain yksi matka. Toisaalta talouspuolen voi nähdä toisin: ei eläminen Suomessakaan ilmaista ole – eikä reissulla koetuille elämyksille voi laittaa hintalappua.

Sukset jäävät Suomeen

Harrastusten kannalta vuoden mittainen matka saattaa joskus olla tuhoisa. Anu ja Petri ovat molemmat aktiivisia urheilijoita. Tämä fakta tuskin muuttuu tien päällä, mutta lajirepertuaariin tulee todennäköisesti muutoksia.

– Molempien urheiluharrastukset jäävät vuodeksi ja Anun yli 20 vuotta kestänyt kilpahiihtoura oli sopiva päättää tähän kauteen. Vaeltamista on sen sijaan tarkoitus harrastaa monissa paikoissa reissun aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maailmanympärimatka ei kuitenkaan tee hallaa aivan kaikille harrastuksille.

– Myös matkailu ja valokuvaus kuuluvat harrastuksiimme ja niitä pääsemme toteuttamaan nyt oikein urakalla, lisäävät Anu ja Petri.

Odotukset korkealla

Kaiken kaikkiaan matkaanlähdön kannalta alkaa näyttää jo valmiilta: valmistelut on tehty, rinkat testattu ja läksiäiset juhlittu. Ei tarvitse olla kummoisempi ihmisasiantuntija aistiakseen Anun ja Petrin innostuksen.

– Odotuksia matkan suhteen meillä on monia. Odotamme muun muassa hienojen nähtävyyksien näkemistä, tuttujen tapaamista ja uusiin ihmisiin tutustumista, kielitaidon karttumista ja luontoelämyksiä.

Rima on asetettu korkealle, joten seitsemän maanosaa: tehkää parhaanne – Anu ja Petri ovat tulossa.

Täyttyvätkö pariskunnan odotukset? Ehtivätkö matkaajat kaikille mantereille? Seuraa Anun ja Petrin reissua Kaikki maanosat -blogista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Kalle Jokinen
Kuva: Kaikki maanosat -blogi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkablogien nojatuolimatkat

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Rantapallon blogipikkujoulut

Rantapallon bloggaajat hakukoneoptimoinnin äärellä – lue blogipikkujoulujen tunnelmat

Rantapallon bloggaajaristeily

Rantapallon bloggaajat kävivät Tallinnassa ja ihastuivat viiniseinään – poimi vinkit ja lue blogiristeilyn kohokohdat

Pia Pajunurmi

Yksin matkustamista hehkutetaan, mutta kaikille se ei sovi – suomalainen Pia: “Seurassa on huomattavasti mukavampaa”

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja