Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Turun parhaat ravintolat – 10 paikkaa, joissa kannattaa herkutella

Jaakko Heinonen artikkelin kuva
Suomen matkailu
Turun ravintolatarjonta ei kalpene muiden kaupunkien rinnalla. Katso, missä koet kaupungin parhaat ruokaelämykset!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 01.11.2016
facebook   whatsapp

Sointu

Turun Linnakadulla sijaitseva Ravintola Sointu tarjoaa asiakkailleen modernia eurooppalaista ruokaa sekä mainion viinivalikoiman. Ravintolan yhteydessä sijaitsee myös retrohenkinen musiikkibaari.

Soinnun ateriat syntyvät tarkkaan valikoiduista raaka-aineista ja ruokalista vaihtelee sesonkien mukaisesti. Tarjolla on päivittäin vaihteleva neljän ruokalajin maistelumenu sekä lyhyt à la carte -lista.

Sointu
Linnakatu 27

Blanko

Blanko on turkulainen klassikkoravintola, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Aurasillan kupeessa oleva ravintola on tunnettu muun muassa herkullisesta lammaspastasta.

Ravintolassa saa arkisin lounasta, ja Blankon keittiö on avoinna maanantaista lauantaihin aina kello 22 saakka. Ruoissa maistuvat kansainväliset elementit, ja listalla on muun muassa salaatteja, pastaa, wokkeja sekä hampurilaisia.

Blanko
Aurakatu 1

Kaskis

Useita kertoja koko Turun parhaaksi ravintolaksi kehuttu Kaskis on korkeatasoinen 36-paikkainen ravintola Turun Kaskenmäen huipulla. Puhtaat raaka-aineet, lähiruoka ja sesongit sanelevat ravintolan tiuhaan vaihtelevan menun.

Turun matkailuRavintola Kaskis
Kaskis on monien mielestä Turun paras ravintola.

Kaskiksessa ei ole lainkaan à la carte -listaa, vaan tarjolla on ainoastaan kahdenlaisia maistelumenuja: neljän ja kuuden aterian kokonaisuuksia.

Kaskis
Kaskenkatu 6 A

Mami

Aurajoen rannalla sijaitseva turkulainen huippuravintola Mami on paikka, josta saa huolella valmistettua ruokaa. Bistrohenkisen ravintolan pohjana toimii ranskalainen keittiö, jonka lautasilla maistuvat myös suomalaiset, skandinaaviset ja aasialaiset vivahteet.

Hinta-laatusuhteeltaan kehutun ravintolan ruokalista tarjoaa neljä sesonkien mukaan vaihtelevaa vaihtoehtoa alku-, pää- ja jälkiruoissa, minkä lisäksi Mamissa saa myös lounasta tiistaista perjantaihin. Saatavilla on lisäksi viiden ruokalajin maistelumenu.

Mami
Linnakatu 3

Sergio’s

Italialaiseen ruokaan erikoistunut ravintola Sergio’s sijaitsee Turun keskustassa Aurajoen rannalla. Vuonna 1787 valmistuneeseen suojeltuun puutaloon perustetun ravintolan listalla on paitsi perinteisiä italialaisherkkuja pizzoja, pastoja ja risottoja myös lihaa, kalaa sekä kasvisruokia.

Sergio'sRavintola Sergio's
Ravintola Sergio’sin ruoissa maistuvat aidot italialaiset raaka-aineet.

Ruoanvalmistuksessa käytettävät tuoreet raaka-aineet hankitaan lähialueilta, mutta muut maut ovat peräisin Italiasta tuoduista raaka-aineista. Niiden lisäksi saapasmaasta muistuttaa italialainen henkilökunta sekä ravintolan maahantuomista italialaisista viineistä koostuva viinilista.

Sergio’s
Läntinen Rantakatu 27

Tintå

Leipomon ja ravintolan yhdistelmä Tintå on suosittu ravintola Aurajoen rannassa. Ruokalistalla on useita kekseliäitä annoksia, joissa kaikissa on jotain erikoista. Maut ovat kansainvälisiä, sillä ruokalistalla voi olla rinnakkain esimerkiksi italialaisia ja japanilaisia annoksia.

Turun matkailuRavintola Tintå
Tintån annokset vievät makumatkalle maailman ympäri.

Tintåssa on tarjolla myös perinteisiä pizzoja ja salaatteja, minkä lisäksi ravintola tarjoilee myös lounasta ja perjantai- sekä lauantai-iltaisin pinchoja. Viikonloppuisin ravintolan tunnelmasta vastaavat vierailevat tiskijukat.

Tintå
Läntinen Rantakatu 9

Smör

Lähiruokaa ja skandinaavisia makuja yhdistelevä ravintola Smör on laadukas ravintola, joka sijaitsee Aurajoen rannalla. Aito innostus ja tuoreet raaka-aineet näkyvät kahdeksan viikon välein ruokalistassa, jossa maistuvat satokauden maut.

Ravintolatila on hauskasti katutason alapuolella, ja ovet ovat avoinna lounaasta illalliseen. À la carte -listan lisäksi lounasaikaan on saatavilla kolmen ruokalajin menu, iltaisin neljän sekä kuuden ruokalajin maistelumenut. Smörissä on myös oivallinen viinivalikoima.

Smör
Läntinen Rantakatu 3

Kortteliravintola Kerttu

Mutkaton ja tunnelmallinen kortteliravintola Kerttu on tunnettu kohtuuhintaisesta ja kotoisesta ruoasta, jota tarjoillaan päivittäin.

Kortteliravintola KerttuKortteliravintola Kerttu
Kortteliravintola Kerttu tarjoilee mutkatonta ruokaa mukavassa miljöössä.

Arkipäivisin ravintolassa saa lounasta, ja muina aikoina aterian voi valita pitkältä ruokalistalta. Tarjolla on esimerkiksi pastaa, salaatteja ja hampurilaisia. Ruokalistalla on myös muun muassa jallupullia. Viikonloppuisin Kerttu tarjoilee hampurilaisbuffetin.

Ravintolassa toimii lisäksi sauna sekä pesula, joten ruokailun aikana voi pestä kätevästi samalla myös pyykit.

Kortteliravintola Kerttu
Läntinen Pitkäkatu 35

Maneerat

Turun parhaaksi thaimaalaiseksi ruokapaikaksi kehuttu Maneerat on pieni ravintola, joka tarjoilee illallista ja lounasta. Ravintola sijaitsee Turun keskustassa, lyhyen matkan päässä kauppatorilta.

Ravintola ManeeratRavintola Maneerat
Ravintola Maneerat on hyvin suosittu thaimaalaisravintola.

Ruokalista on pitkä ja pitää sisällään monia thaimaalaisia erikoisuuksia. Erityisesti alkuruokalista on laaja. Lautasella maistuvat vahvat maut, ja suomalaiseen makuun sopivien annosten lisäksi ruoassa on myös todellista thaimaalaista tulisuutta.

Maneerat
Käsityöläiskatu 1

Pinella

Aurajoen rannalla sijaitsevan Pinella-ravintolan historia ulottuu jopa vuoteen 1848 saakka, mutta ravintola on uusittu edellisen kerran vuonna 2011. Pinella tarjoilee lounasta, illallista ja drinkkejä, joten ravintolassa voi viihtyä päivästä yömyöhään.

Sekä lounas- että à la carte -listat ovat melko lyhyitä. Lapsille on tarjolla erikseen oma menu. Pinellan ravintola on avoinna tiistaista lauantaihin, baari perjantaisin ja lauantaisin.

Pinella
Vanha Suurtori 2

>> Lue lisää vinkkejä Turkuun Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Jaakko Heinonen, Turun matkailu, Sergio’s, Kortteliravintola Kerttu ja Ravintola Maneerat

Lue kommentit (5) Jätä kommentti

  1. Loistava kirjoitus. Tosin haluaisin tässä kohtaa kyllä mainita, että ravintola Sointu lienee jo lopettanut toimintansa Turussa? Lisäksi listaan kannattaisi nyt varmaan lisätä Kakolanruusu, Nooa, Ludu ja Nerå?


  2. Kuinka Delhi Darbar ei yltänyt listalle? Myös muut kyllä ansaitsevat siellä paikkansa. Voi Turkua, kun siellä on niin paljon herkkuja.


  3. Hus Lindman, joenvarrella historiallinen rakennus jossa aivan mahtava lounastarjoilu arkisin. Skandinaavista laaturuokaa! ?


  4. Plankossa kesällä parhaat lehtipihvit mitä koskaan ennen oli saatu.Siihen yhtyivät myös ulkomaan vieraat.


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.