Hyppää sisältöön

Levin rinteet kutsuvat jo marraskuussa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.10.2013
Levin hiihtokeskuksessa ei tarvitse odotella luonnonlumen tuloa, sillä kausi avataan lumetetuilla rinteillä jo marraskuussa.

Sukset, laudat ja ladut

Kittilän Levi kuuluu Suomen suurimpiin hiihtokeskuksiin. Tunturisijainti takaa Levillä vuosittain parisataa laskettelupäivää, jotka käynnistetään lumetettujen rinteiden avulla jo marraskuussa.

Levillä on 43 rinnettä, joista vajaat parikymmentä lumetetaan keinolumella. Helppoja sinisiä rinteitä ja keskitason punaisia rinteitä löytyy eniten, mutta joukossa on myös kolme vaativampaa mustaa rinnettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikenkaikkiaan Levillä on yli 40 kilometriä rinteitä ja 27 hissiä. Pisin rinteistä on yli kaksi kilometriä pitkä. Valaistujen rinteiden lisäksi Levin maisemista löytyy valaisemattomia luonnonlumirinteitä, jotka ovat avoinna helmi-maaliskuussa. Lautailijoille Levillä on halfpipe, superpipe ja street 2.

Maastohiihtäjille Levillä on 230 kilometriä latua niin luisteluhiihtoon kuin tavalliseen sivakointiinkin. Kunhan pakkaset kiristyvät, avataan yhdeksän kilometrin ensilumenlatu ensimmäisille hiihtäjille.

Huskysafarista lumikenkäilyyn

Aina löytyy niitäkin, jotka eivät laskettelusta niin välitä. Muun seurueen nauttiessa rinteistä, voi suksia karsastava hipsiä vaikka lumikenkäretkelle. Levin viikko-ohjelmassa on vaihtoehtoja yöelämysretkestä aina islanninhevosretkeen.

Rinnepäivän jälkeen voi vetäytyä rentoutumaan myös paikalliseen kylpylähotelliin, josta löytyy kaikkea poreammeista vesiliukumäkiin ja höyrysaunoihin.

Levillä on jo pitkästi yli 20 000 vuodepaikkaa mökeissä ja hotelleissa. Majoitushinnat ovat alkutalvesta halvempia kuin keskellä parasta laskettelukautta ja sama pätee hissilippuihin: marraskuun lopulla hissilipun saa halvemmalla kuin vaikkapa joulu- tai pääsiäissesongin aikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perille junalla tai lentokoneella

Leville pääsee sekä raiteita pitkin että lentäen – ja tietenkin omalla autolla. Kittilän lentoasema sijaitsee viidentoista minuutin matkan päässä Levin laskettelukeskuksesta. VR kuljettaa laskettelijat Rovaniemelle tai Kolariin. Molemmista on linja-autoyhteys Leville.

Lentokoneen jälkeen nopeimmin perille pääsee, kun lastaa oman autonsa junaan ja ajaa itse rautatieasemalta Kittilään. Tällöin oma auto on käytettävissä myös tunturialueella. Kevätkaudella linja-autot liikennöivät paikalle suoraan Helsingistä ja Turusta.

Ajankohtaista alkutalvella

Levin kausi alkaa marraskuussa perinteisesti koko perheen LeviDays-tapahtumalla, jonka puitteissa järjestetään paljon erilaista ohjelmaa.

Myös kisoja on luvassa koko kauden ajan. Kisakauden käynnistää marraskuun puolivälissä järjestettävä pujottelun World Cup Levi. Alppihiihdon maailmanhuiput valtaavat Levin mustat rinteet ja mukana on tietenkin myös Suomen maajoukkue.

Teksti: Anna Lehto
Kuva: Visit Finland / Elina Sirparanta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Levin parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Leville: 7 paikkaa, joissa herkutella loman aikana

Levi

Levin 11 parasta nähtävyyttä – lähes kaikki voi kokea vuoden ympäri

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja