Hyppää sisältöön

Lähde lähiseutumatkalle – tässä kymmenen parasta päiväretkikohdetta Helsingistä!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.06.2018
Pääkaupunkiseudulla on runsaasti mielenkiintoisia kohteita, jotka tarjoavat kiinnostavia elämyksiä matkailijoille. Lue kymmenen vinkkiä ja lähde päiväretkelle Helsingistä!

ILMOITUS

1. Lohjan saaristo

Lohjan saariston monimuotoinen ja rikas luonto vetää puoleensa kävijöitä. Saari on tunnettu laajoista omenatarhoistaan, joissa on tuhansia omenapuita. Paavolan luontopolun varrelta löytyy ehkä Suomen kuuluisin ja kaunein puu, Paavolan Tammi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Fiskarsin ruukki, Raasepori

Fiskarsin ruukki tunnetaan suomalaisen muotoilun ja taiteen keskuksena. Se on kuin pieni maailma, missä lähiruoka ja käsityöläisyys ovat saaneet oman arvonsa. Fiskarsin ruukin idyllinen miljöö kutsuu vierailijoita ympäri vuoden tutustumaan sen tarjoamiin palveluihin ja tapahtumiin, eikä pidä unohtaa myöskään Fiskarsin ruukin 1600-luvulle ulottuvaa historiaa.

Lumo matkailuFiskars, Suomi
Fiskarsin tunnelma kiinnostaa matkailijoita.

3. Tammisaari

Tammisaaresta löytyy Suomen vanhin kävelykatu Kuninkaankatu sekä Suomen vanhin toiminnassa oleva elokuvateatteri Bio Forum. Tammisaaren vanhakaupunki ihastuttaa puutaloillaan ja keskustassa on monia ihania pieniä putiikkeja. Satama ja uimaranta sijaitsevat aivan keskustan vieressä.

Lumo matkailuTammisaari, Suomi
Tammisaaren tunnelma on parhaimmillaan kesällä, mutta kohde tarjoaa elämyksiä läpi vuoden.

4. Päiväretki Siuntiossa

Sjundbyn aito keskiaikainen kivilinna on rakennettu 1560-luvulla ja se huokuu historiallista arvokkuutta. Linnavierailun yhteydessä voi käydä Café Sjundbyssa, mistä saa erinomaista itsetehtyä jäätelöä. Siuntionjoki on todella upea melontakohde ja Rantasipi Siuntion kylpylä erinomainen paikka rentoutumiseen.

Lumo matkailuSiuntio, Suomi
Aika kuluu Siuntiossa nopeasti aktiviteettien parissa.

5. Porvoon vanhakaupunki

Porvoon vanhankaupungin rakennukset ovat sympaattisia ja kauniita. Siellä on paljon erilaisia ravintoloita sekä putiikkeja. Porvoo tunnetaan kesäkohteena, mutta se on oivallinen kohde myös talvella. Vanhassakaupungissa sijaitseva Porvoon tuomiokirkko on vierailun arvoinen kohde!

Lumo matkailuPorvoo, Suomi
Porvoon ainutlaatuinen tunnelma tempaa kävijät mukaansa.

6. Tytyrin kaivosmuseo, Lohja

Tytyrin kaivosmuseo on ainutlaatuinen kokemus, joka kiinnostaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Se tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden vierailla hyvin syvällä maan alla. Kaivos on yhä toiminnassa, ja siellä on esillä vanhoja kaivoksessa käytettyjä koneita. Kaivoksella kierrellessä pääsee aitoon kaivoksen tunnelmaan sen viileillä ja kosteilla käytävillä.

Lumo matkailuTytyri, Suomi
Tytyrin kaivosmuseo kiinnostaa kaikenikäisiä.

7. Tuusulan rantatie

Tuusulan rantatie on suosittu pyöräilykohde. Sen varrella sijaitsee useampi museo, kuten Lottamuseo ja Jean Sibeliuksen koti Ainola. Lisäksi on ravintoloita, kahviloita ja majoituspaikkoja. Tuusulanjärvellä voi pyöräilyn lisäksi uida, meloa, soutaa, kalastaa, purjehtia, luistella tai vaikka hiihtää.

Lumo matkailuTuusulan rantatie, Suomi
Pyöräilyn lomassa Tuusulan rantatiellä voi piipahtaa esimerkiksi kahvilassa tai museossa.

8. Raaseporin linna

Raaseporin linnan rauniot ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka ympäristömme muuttuu. Linna on rakennettu aikoinaan 1300-luvulla veden ympäröimälle kalliolle, mutta nykyään se sijaitsee kuivalla maalla. Raaseporin linnalla on mielenkiintoinen historia ja sen raunioiden lähettyvillä järjestetään nykyään erilaisia tapahtumia.

Lumo matkailuRaaseporin linna, Suomi
Historiallinen linna tarjoaa jotain uutta.

9. Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto on lähellä kaupunkia ja sinne on helppo matkustaa myös julkisilla liikennevälineillä. Nuuksiossa voi käydä kiertämässä lyhyitä, muutaman kilometrin pituisia reittejä tai pidempiä, useamman päivän kestäviä vaelluksia. Nuuksiosta löytyykin paljon erilaisia reittejä, joista osa sopii myös pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa kuljettavaksi.

Lumo matkailuNuuksio, Suomi
Julkisen liikenteen kulkuvälineet vievät matkailijat Helsingistä helposti Nuuksioon.

10. Sipoonkorven kansallispuisto

Suomen metsäisin metsä löytyy Sipoonkorvesta, vain 24 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Sipoonkorvessa on mainiot sieni- ja marjamaastot. Se on loistava retkikohde ympäri vuoden: kesällä patikoiden ja talvella hiihtäen.

Lumo matkailuSipoonkorpi, Suomi
Metsien täyttämä Sipoonkorpi sopii vierailuun läpi vuoden.

Teksti ja kuvat: Lumo matkailu

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja