Kuva: Lumo matkailu
Lohjansaari, Suomi

Lähde lähiseutumatkalle – tässä kymmenen parasta päiväretkikohdetta Helsingistä!

Pääkaupunkiseudulla on runsaasti mielenkiintoisia kohteita, jotka tarjoavat kiinnostavia elämyksiä matkailijoille. Lue kymmenen vinkkiä ja lähde päiväretkelle Helsingistä!

ILMOITUS

1. Lohjan saaristo

Lohjan saariston monimuotoinen ja rikas luonto vetää puoleensa kävijöitä. Saari on tunnettu laajoista omenatarhoistaan, joissa on tuhansia omenapuita. Paavolan luontopolun varrelta löytyy ehkä Suomen kuuluisin ja kaunein puu, Paavolan Tammi.

2. Fiskarsin ruukki, Raasepori

Fiskarsin ruukki tunnetaan suomalaisen muotoilun ja taiteen keskuksena. Se on kuin pieni maailma, missä lähiruoka ja käsityöläisyys ovat saaneet oman arvonsa. Fiskarsin ruukin idyllinen miljöö kutsuu vierailijoita ympäri vuoden tutustumaan sen tarjoamiin palveluihin ja tapahtumiin, eikä pidä unohtaa myöskään Fiskarsin ruukin 1600-luvulle ulottuvaa historiaa.

Fiskars, Suomi
Lumo matkailu
Fiskarsin tunnelma kiinnostaa matkailijoita.

3. Tammisaari

Tammisaaresta löytyy Suomen vanhin kävelykatu Kuninkaankatu sekä Suomen vanhin toiminnassa oleva elokuvateatteri Bio Forum. Tammisaaren vanhakaupunki ihastuttaa puutaloillaan ja keskustassa on monia ihania pieniä putiikkeja. Satama ja uimaranta sijaitsevat aivan keskustan vieressä.

Tammisaari, Suomi
Lumo matkailu
Tammisaaren tunnelma on parhaimmillaan kesällä, mutta kohde tarjoaa elämyksiä läpi vuoden.

4. Päiväretki Siuntiossa

Sjundbyn aito keskiaikainen kivilinna on rakennettu 1560-luvulla ja se huokuu historiallista arvokkuutta. Linnavierailun yhteydessä voi käydä Café Sjundbyssa, mistä saa erinomaista itsetehtyä jäätelöä. Siuntionjoki on todella upea melontakohde ja Rantasipi Siuntion kylpylä erinomainen paikka rentoutumiseen.

Siuntio, Suomi
Lumo matkailu
Aika kuluu Siuntiossa nopeasti aktiviteettien parissa.

5. Porvoon vanhakaupunki

Porvoon vanhankaupungin rakennukset ovat sympaattisia ja kauniita. Siellä on paljon erilaisia ravintoloita sekä putiikkeja. Porvoo tunnetaan kesäkohteena, mutta se on oivallinen kohde myös talvella. Vanhassakaupungissa sijaitseva Porvoon tuomiokirkko on vierailun arvoinen kohde!

Porvoo, Suomi
Lumo matkailu
Porvoon ainutlaatuinen tunnelma tempaa kävijät mukaansa.

6. Tytyrin kaivosmuseo, Lohja

Tytyrin kaivosmuseo on ainutlaatuinen kokemus, joka kiinnostaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Se tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden vierailla hyvin syvällä maan alla. Kaivos on yhä toiminnassa, ja siellä on esillä vanhoja kaivoksessa käytettyjä koneita. Kaivoksella kierrellessä pääsee aitoon kaivoksen tunnelmaan sen viileillä ja kosteilla käytävillä.

Tytyri, Suomi
Lumo matkailu
Tytyrin kaivosmuseo kiinnostaa kaikenikäisiä.

7. Tuusulan rantatie

Tuusulan rantatie on suosittu pyöräilykohde. Sen varrella sijaitsee useampi museo, kuten Lottamuseo ja Jean Sibeliuksen koti Ainola. Lisäksi on ravintoloita, kahviloita ja majoituspaikkoja. Tuusulanjärvellä voi pyöräilyn lisäksi uida, meloa, soutaa, kalastaa, purjehtia, luistella tai vaikka hiihtää.

Tuusulan rantatie, Suomi
Lumo matkailu
Pyöräilyn lomassa Tuusulan rantatiellä voi piipahtaa esimerkiksi kahvilassa tai museossa.

8. Raaseporin linna

Raaseporin linnan rauniot ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka ympäristömme muuttuu. Linna on rakennettu aikoinaan 1300-luvulla veden ympäröimälle kalliolle, mutta nykyään se sijaitsee kuivalla maalla. Raaseporin linnalla on mielenkiintoinen historia ja sen raunioiden lähettyvillä järjestetään nykyään erilaisia tapahtumia.

Raaseporin linna, Suomi
Lumo matkailu
Historiallinen linna tarjoaa jotain uutta.

9. Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto on lähellä kaupunkia ja sinne on helppo matkustaa myös julkisilla liikennevälineillä. Nuuksiossa voi käydä kiertämässä lyhyitä, muutaman kilometrin pituisia reittejä tai pidempiä, useamman päivän kestäviä vaelluksia. Nuuksiosta löytyykin paljon erilaisia reittejä, joista osa sopii myös pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa kuljettavaksi.

Nuuksio, Suomi
Lumo matkailu
Julkisen liikenteen kulkuvälineet vievät matkailijat Helsingistä helposti Nuuksioon.

10. Sipoonkorven kansallispuisto

Suomen metsäisin metsä löytyy Sipoonkorvesta, vain 24 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Sipoonkorvessa on mainiot sieni- ja marjamaastot. Se on loistava retkikohde ympäri vuoden: kesällä patikoiden ja talvella hiihtäen.

Sipoonkorpi, Suomi
Lumo matkailu
Metsien täyttämä Sipoonkorpi sopii vierailuun läpi vuoden.

Teksti ja kuvat: Lumo matkailu

ILMOITUS

Päivitetty: 4.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Fiskarsin ruukki, erittäin hieno paikka ja monipuolinen!
Samoin meillä Kokkolassa pieni Eläinpuisto ja suuri 60 rakennuksen Museokylä. av.14.05-20.08 2017.