Hyppää sisältöön

Herkuttele Helsingissä – keskustan alueen parhaat piknik- ja grillauspaikat

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 19.08.2020
Lämmin sää houkuttaa pakkaamaan eväät mukaan ja suuntaamaan ulos syömään. Katso, mitkä ovat Helsingin parhaat herkuttelupaikat!

Seurasaaren grillialue

Lyhyen matkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Seurasaari on suosittu ulkoilualue, josta löytyy myös erinomainen grillipaikka. Seurasaaren juhlakentän vieressä sijaitsevalla grillialueella on pöytiä ja penkkejä, minkä lisäksi ilmaisia polttopuita on saatavilla mukavasti. Sateen sattuessa syödä voi pienessä katoksessa.

Inka KhanjiHelsingin parhaat piknikpaikat
Seurasaaren grillipaikka on varusteltu hyvin.

Seurasaari on helppo grillipaikka, sillä se sijaitsee vain noin viiden kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mustikkamaan kalliot

Kalasataman edustalla Isoisänsillan toisella puolella sijaitseva Mustikkamaa on idyllinen piknikpaikka. Siellä eväitä voi nautiskella paitsi kallioilla kaupunkiin päin katsellen myös saaren kaakkoisosassa hiekkarannan tuntumassa, mistä avautuu mainio näkymä merelle.

Tervasaaren nurmialue

Kruunuhaan vieressä sijaitsevalle Tervasaarelle pääsee helposti siltaa pitkin, joten saari on loistava piknikalue. Saarella on runsaasti puistoa ja nurmikenttää, joten se soveltuu erinomaisesti piknikkohteeksi. Aurinko paistaa Tervasaaressa pitkälle iltaan.

ShutterstockHelsingin parhaat piknikpaikat
Tervasaaressa riittää nurmikenttiä.

Pihlajasaaren keittokatokset

Noin kymmenen minuutin vesibussimatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Pihlajasaari on kaunis ulkoilualue. Saaren keittokatoksien vuoksi se soveltuu erinomaisesti eväsretken kohteeksi, sillä ruoat on helppo valmistaa hyvin varustelluissa katoksissa.

Keittokatoksissa on nimen mukaisesti katettu grilli, minkä lisäksi polttopuut odottavat kokkailijaa. Kaikissa Pihlajasaaren kolmessa keittokatoksessa on vesipiste.

Lapinlahden alue

Lapinlahden rannalla sijaitseva Lapinniemen alue on tunnelmallinen piknikkohde, joka sijaitsee reilun kilometrin päässä Hietaniemen uimarannalta. Vehreä ja kallioinen niemi on kuin luotu piknikiä varten, sillä nurmikenttää riittää ja alue on hyvin rauhallinen. Lapinlahden vanha sairaala luo alueelle omanlaisen tunnelman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomenlinnan nurmet

Helsingin kesäklassikko Suomenlinna on kaupungin tunnetuimpia piknikpaikkoja, sillä kaunis Unesco-kohde on kaupungin suosituimpia vierailukohteita – niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Visit Finland / Jussi HellstenHelsingin parhaat piknikpaikat
Suomenlinna on suosittu piknikpaikka.

Hyviä piknikpaikkoja ei tarvitse etsiä pitkään, sillä kauniita rantoja, upeita kallioita ja tunnelmallisia nurmikenttiä on Suomenlinnassa runsaasti. Eväitä ei ole pakko tuoda mantereelta saakka, sillä Suomenlinnassa on useita kahviloita sekä pieni ruokakauppa, mistä piknikherkut on helppo noutaa.

Teurastamon grillipaikka

Harva tietää, että suositun Teurastamon alueella sijaitsee kaupungin grilli, joka on kaikkien käytettävissä läpi vuoden. Katettu punatiilinen grilli on varusteltu erinomaisesti, sillä grillausvälineet, kuten esimerkiksi paistinlastat, löytyvät paikan päältä.

Grillipaikalla on runsaasti penkkejä ja pöytiä. Kesäisin Teurastamon alueella riittää tunnelmaa, ja siitä voi grillauksen lomassa nautiskella esimerkiksi alueella olevista riippumatoista tai lepotuoleista käsin.

>> Lue lisää vinkkejä Helsinkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Finland / Julia Kivelä, Inka Khanji, Shutterstock ja Visit Finland / Jussi Hellsten

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja