hero taustakuva

5 vinkkiä onnistuneeseen lomaan kotimaassa – koko perheen matkakohteet leikittelevät valoilla, kauhulla ja taikuudella

Visit Finland / Vastavalo / Teemu Tretjakov artikkelin kuva
Suomen matkailu
Näillä vinkeillä syyslomasta riittää kerrottavaa, vaikka pysyisi kotimaassa. Suomi tarjoaa kaikenikäisille lomalaisille nähtävää ja koettavaa.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 16.10.2018
facebook   whatsapp

1. Lumoudu Linnanmäen valokarnevaalissa

Helsingin Linnanmäellä järjestettävä Valokarnevaali on jokaisen syysloman kohokohta. Vuonna 2018 se yhdistää muotia, valoja ja musiikkia. Järjestyksessään 13. valokarnevaali on suunniteltu yhdessä Ivana Helsingin kanssa, ja se kestää 21. lokakuuta saakka.

Valokarnevaalissa yhdistetään valoja livebändien esiintymisiin. Valaistuja kohteita ovat muun muassa kuohuva valokoski, valaistu Vesitorni ja Kingi.

Elina VenttolaHelsinki, Suomi
Linnanmäen Valokarnevaali kylpee värikkäissä valoissa viikonvaihteeseen saakka.

Kävijät voivat hyvällä onnella tavata myös itse suunnittelijan, sillä Ivana Helsingin Paola Suhonen on tavattavissa karnevaalin ajan myös laitevalvojana.

Lisäksi Valokarnevaalissa pääsee vuonna 2019 valmistuvan Taiga-vuoristoradan kyytiin. Linnanmäki esittää laitteen ennakkovideota koko karnevaalin ajan Kino-elokuvateatterissa.

Sisäänpääsy Linnanmäen alueelle on ilmainen myös Valokarnevaalin aikana.

2. Opi taikomaan Muumimaailmassa

Naantalin Muumimaailma avaa porttinsa ensimmäistä kertaa syyslomalla 2018. Uusi syystapahtuma on avoinna kävijöille lokakuun viikonloppuina, muun muassa 18.–21. ja 27.–28. lokakuuta.

Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini -syystapahtuma esittelee kaksi uutta hahmoa, Taikurin ja Pantterin.

ShutterstockNaantali, Suomi
Naantalin Muumimaailma avaa kävijöiden toiveesta ovensa myös syyslomalla.

Tapahtuma tarjoaa taianomaisia elämyksiä, sillä jokainen kävijä saa mukaansa pehmotaikasauvan. Kun taikasauvalla osoittaa Muumitalosta löytyviä simpukoita, alkaa tapahtua jännittäviä taikoja. Kävijät pääsevät osallistumaan myös taikurikouluun.

3. Kauhistu Särkänniemen Karmivassa karnevaalissa

Yksi etappi perheiden syyslomille on Tampereen Särkänniemen syystapahtuma Karmiva karnevaali. Karnevaali on halloween-henkinen tapahtuma, jossa kävijät saavat pukeutua tapahtuman mukaisesti. Kaikki karnevaaliasussa saapuvat saavat Särkänniemen portilla pienen yllätyksen.

SärkänniemiTampere, Suomi
Dia de los muertos eli kuolleiden päivä on meksikolaista perinnettä, johon kuuluvat luurankomaiset kasvomaalit. Särkänniemessä nähdään myös teeman mukaista pukeutumista.

Kauhuteemaiseen tapahtumaan voi joko mennä käymään tai ostaa pääsyn myös huvipuistolaitteisiin. Karmiva karnevaali sopii koko perheelle, sillä Särkänniemi on jaoteltu eritasoisiin teema-alueisiin. Osa puistosta sopii koko perheelle ystävällisine luurankoineen ja sirkusesityksineen. Kylmähermoisimmille suunnatuilla alueilla puolestaan laahustavat kauhistuttavat zombit ja muut maailmanlopun olennot.

Karmiva karnevaali on avoinna kävijöille 16.–20. lokakuuta.

4. Mene metsään Kolilla

Kolin kansallismaisema Pohjois-Karjalassa kutsuu koko perheen rauhoittumaan. Kolilla järjestetään syysloman aikana paljon erilaisia tapahtumia, kuten maastovaellusta islanninhevosilla, vaeltamista, luolaseikkailuja ja maisemakierroksia.

ShutterstockKoli, Suomi
Kolin kansallispuistossa mieli lepää. Upean maiseman lisäksi Koli tarjoaa syyslomalaiselle tekemistä, syömistä ja kokemuksia.

Aktiiviselle lomailijalle Koli on luontokeidas, jonka uskomattomat ruskamaisemat salpaavat hengen. Ulkona vietetyn päivän jälkeen voi pulahtaa yhteen alueen kylpylöistä.

5. Kaiva sukset esiin ja sivakoi ladulle

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, hiihto- ja laskettelukauden voi aloittaa jo syyslomalla. Esimerkiksi Helsingissä Kivikon hiihtohallin hiihtokausi avattiin lokakuun alussa.

Myös Rukan ensimmäiset rinteet avataan lokakuun alussa syyslomalaisia varten. Kuopion Tahkolla puolestaan on päässyt sivakoimaan ensilumenladulla 12. lokakuuta alkaen.

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Visit Finland / Vastavalo / Teemu Tretjakov, Shutterstock, Särkänniemi ja Elina Venttola

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.