hero taustakuva

Goan parhaat rannat – 6 vinkkiä

artikkelin kuva
Rantalomat
Goa on auringonpalvojan suosikkikohde Intiassa. Lue vinkit ja löydä oma unelmarantasi!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 01.04.2014
facebook   whatsapp

1. Agonda sopii lepolomailijalle

Kolmen kilometrin pituinen Agondan ranta on harvoin ruuhkainen – ranta sopiikin omaa rauhaa arvostavalle lomailijalle.

Agondan rannalle kannattaa suunnata ennen kuin siitä tulee liian suosittu, sillä matkailijat ja kaupustelijat ovat hiljalleen löytämässä koskemattoman kohteen.

2. Anjuna tunnetaan markkinoistaan

Alkuperäinen hippien kotiranta Anjuna on muuttunut liian suosituksi monien asukkaiden makuun – hippiperinteet näkyvät rannalla kuitenkin edelleen. Turistien suosimalta ruuhkaisemmalta Bagan rannalta liikennöi venekuljetus Anjunalle.

Suositut Anjunan hippimarkkinat järjestetään keskiviikkoisin. Kyseessä on suuri ja sokkeloinen kauppapaikka, josta voi tehdä matkamuistolöytöjä. Ostospäivän jälkeen iltaa kannattaa jatkaa rannalla musiikkia kuunnellen ja auringonlaskua ihaillen.

3. Reppureissaajien Arambol

Goan pohjoisosassa sijaitsevaa Arambolia pidetään uutena hippirantana, joka on erityisesti pitkään kohteessa viipyvien reppureissaajien suosiossa. Arambol on rauhallinen ranta – paitsi sunnuntaisin, jolloin paikalliset kokoontuvat viettämään päivää piknik-korien kera.

Yksi Arambolin vetonauloista on rannan läheisyydessä sijaitseva kuuma lähde, joka muodostaa makean veden järven. Järven tuottaman lietteen kerrotaan olevan hyväksi iholle – kyseessä on siis todellinen luonnon oma kylpylä. Autiorantaa etsivä matkailija voi tehdä Arambolilta retken syrjäisemmälle Kerin rannalle.

4. Morjim sopii lapsiperheille

Chapora-joen pohjoispuolella sijaitseva rauhallinen Morjimin ranta tunnetaan merikilpikonnien pesimispaikkana. Kilpikonnien pesimisaikana syyskuussa ranta on suljettu, jotta väkijoukot eivät häiritsisi niitä.

Matalavetinen Morjim sopii hyvin myös lapsiperheille. Matkailusesongin aikana Morjimilla on huomattavasti vähemmän kaupustelijoita kuin ruuhkaisemmilla rannoilla.

5. Palolem kasvattaa suosiotaan nopeasti

Reppureissaajien suosikkina tunnettu kaunis Palolem kasvattaa suosiotaan kasvaa vuosi vuodelta – massaturismi ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut rauhallista rantaa.

Reppureissaajille majapaikka Palolemin majoista löytyy useimmiten helposti, mutta jos lisämukavuuksille on tarvetta, majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin. Lyhyen matkan päästä löytyy myös hotelleja.

6. Komeita maisemia Vagatorin rannalla

Jyrkänteen juurella komealla paikalla sijaitseva Vagator jakautuu kolmeen osaan: isoon päärantaan, pikku-Vagatoriin ja Ozraniin. Lukuisten bileiden ja rannan kivikkoisten osuuksien takia Vagator ei ole paras vaihtoehto lapsiperheille.

Pikku-Vagatorin kiviin on hakattu hindujumala Sivan kasvot. Paikalliset uskovat, että veistoksen on tehnyt aikoinaan ulkomaalainen turisti, joka oli omistautunut Sivalle. Korkeiden nousuvesien aikaan veistos on veden alla näkymättömissä.

Teksti: Laura Haro
Kuvat: iStockphoto, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.