Hyppää sisältöön

Eksoottinen Goa on Intian rantaparatiisi – katso kuvat ja virittäydy lomatunnelmaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.12.2017
Intian länsirannikolla sijaitseva Goan lomakeidas kasvattaa suosiotaan myös pakettimatkailijoiden joukossa. Katso nämä kuvat ja ymmärrät, mikä Goassa vetää puoleensa.

Intian eksotiikka hurmaa Goalla

Goa on monille matkailijoille ensimmäinen kosketus Intiaan, ja se tarjoaakin varsin helpon tavan päästä tutuksi intialaisen kulttuurin ja maan matkakohteiden kanssa. Useiden matkatoimistojen listalla nykyisin olevan Goan palvelutarjonta ei kalpene muiden kohteiden rinnalla, sillä siellä on runsaasti lomailijoiden kaipaamia rantoja, hyviä ravintoloita ja kahviloita sekä mainiot shoppailumahdollisuudet. Myös edullinen hintataso houkuttelee Goalle.

Goan tärkein valttikortti ovat paratiisirannat. Valkoisen hiekan, turkoosin veden ja palmurivistön lisäksi lämmin ilmasto takaa matkailijoiden viihtyvyyden. Paratiisissa on kuitenkin myös varjopuolensa, ja Goan-vierailijoiden kannattaakin muistaa Intialle tyypilliset ruuhkat, väenpaljous sekä sekava liikennekäyttäytyminen. Monelle näiden yli nousevat kuitenkin kohteen upeat rannat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Goalla voi kokeilla monista muista lomakohteista tuttuja vesiurheilulajeja. Rantapäivän saa kulumaan helposti myös kahviloiden antimia maistellen ja ostoskatujen valikoimaan tutustuen.

Katso kuvat Intian tunnetuimmasta rantakohteesta!

1. Hyppää rantatunnelmaan palmurannalla

Goa on täynnä perinteisiä postikorttirantoja. Suosittuja rantoja on runsaasti, ja matkailijoiden suosikeiksi ovat nousseet esimerkiksi Etelä-Goalla sijaitseva Palolem tai pohjoisen Anjunan ranta. Myös Calanguten ja Bagan rannat ovat suosittuja. Matkailijoiden määrästä huolimatta Goalta voi myös löytää haaveiden aution paratiisirannan, kun tietää mistä etsiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Anna turkoosin meriveden vilvoittaa

Aurinko paistaa Goalla kuumasti, sillä vuorokauden keskilämpötila on läpi vuoden 30 asteen tuntumassa. Polttavan auringon alla viilennystä tarjoaa turkoosina kimalteleva merivesi. Nappaa uimalasit ja snorkkeli mukaan ja vietä unohtumaton uintipäivä Goalla!

3. Maistele paikallisia erikoisuuksia

Intialainen ruoka on tunnetusti mausteista, ja Goalla nautitut ateriat saattavat poiketa merkittävästi kotikaupungin suosikki-intialaisen valikoimasta. Goan alueella kannattaa kokeilla erityisesti kasvisruokia, jotka ovat tunnettuja herkullisuudestaan. Vinkit alueen parhaisiin ravintoloihin löytyvät paikallisilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Arkkitehtuuri tekee Goasta eksoottisen

Rentojen rantarakennelmien lisäksi Goalla voi nähdä useita siirtomaa-ajan mukaisia rakennuksia, jotka tuovat oman ripauksensa rantakohteen viihtyvyyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Älä palaa kotiin tyhjin käsin

Goa on todellinen shoppailijan taivas, sillä kohteen torit ovat pullollaan toinen toistaan värikkäämpiä tuliaisia. Myyjät kilpailevat potentiaalisten asiakkaiden huomiosta kärkkäästi, ja hinnoista on oltava valmis neuvottelemaan kärsivällisesti ylihinnan välttämiseksi.

6. Katsele lumoavaa auringonlaskua

Laskevan auringon seuraaminen on todellinen ohjelmanumero erityisesti Goalla, missä palmurivistöjen siluetit näyttävät erityisen upeilta värikästä taivasta vasten. Varaa mukaan hyvää seuraa ja vietä ilta katsellen värikästä auringonlaskua.

>> Lue lisää vinkkejä Goalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Getty Images

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Intian Taj Mahal

Intian Taj Mahal on maailman kaunein rakkaudentunnustus

Intia

Kolme kiehtovaa kohdetta Intiassa: koe Agra, Dharamsala ja Kerala

Eristäytynyt Lakkadiivit on trooppinen paratiisi, jonne matkailija tarvitsee erikoisluvan – näin sinne pääsee

Goa, Intia

Hiekkarantoja ja hippimarkkinoita – värikäs Goa on Intian suosikkikohde

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja