Hyppää sisältöön

Eristäytynyt Lakkadiivit on trooppinen paratiisi, jonne matkailija tarvitsee erikoisluvan – näin sinne pääsee

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.11.2018
Harvinaisten kalojen ja korallien Lakkadiivit on kohde, jossa vain harvat ovat käyneet. Vain osa saariryhmän saarista vastaanottaa matkailijoita, ja matkustamiseen tarvitaan silloinkin lupa.

Harvinaisten kalojen ja korallien keidas

Lakkadiivien saaret sijaitsevat noin 300 kilometrin päässä Intian rannikosta. Lakkadiivien paikallinen nimi Lakshadweep tarkoittaa kirjaimellisesti tuhatta saarta, mutta todellisuudessa Lakkadiivit koostuvat noin 36 saaresta ja 12 atollista.

Vain 11 saarista on asuttuja, joten Lakkadiivit tarjoavat matkailijalle todellisen rentoutumisloman – jos hakee luvan saarille pääsyyn hallinnolta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lakshadweepin hallinto edistää matkailua, mutta seuraa tarkasti turistien virtaa saarelle ja sieltä pois. Taustalla ovat ympäristökysymykset, sillä saariryhmän arvokkaat koralliriutat ja harvinainen luonto ovat tarkoin varjeltuja.

Kaikille Lakkadiivien saarille yhteistä on epätavallinen korallien kasvaminen, koska saaret sijaitsevat merenalaisten koralliharjanteiden huipulla.

Kuka voi matkustaa Lakkadiiveille?

Lakkadiiveille pääsevät intialaiset matkailijat, joille on myönnetty lupa matkustaa saarille.

Agattin, Kadmatin ja Bangramin saarille voivat matkustaa ulkomaalaiset matkailijat, joilla on voimassa oleva passi ja tarvittaessa viisumi Intiaan. Sen lisäksi matkustajat tarvitsevat myös hallinnolta luvan Lakkadiiveille matkustamiseen.

Ainoa varsinainen turistisaari on Bangram. Bangramin saarella on suuri matkailukeskus, jossa voi sukeltaa, uida ja laiskotella, kunhan noudattaa ympäristörajoituksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoja Lakkadiiveille matkustamisesta antaa Lakkadiivien hallinto.

Miksi matkustaa Lakkadiiveille?

Lakkadiivien viehätys on sen eristäytyneisyydessä. Kookospalmujen peittämä, hohtavien hiekkarantojen ja monisävyisen meren ympäröimä saariryhmä on täydellinen paikka rentoutua. Se on oma valtakuntansa, joka on elänyt pitkään erillään muusta ulkomaailmasta.

Lakkadiivien Bangram on avomerenkalastajien paratiisisaari, sillä vesistöt ovat täynnä harvinaisia mereneläviä. Merialueilla esiintyy muun muassa lentokaloja ja muita eksoottisia kalalajeja. Purjehtimisesta innostuneet puolestaan voivat nauttia puhtaasta meri-ilmasta ja auringosta.

Veden lämpötila pysyttelee vuoden aikana 23–33 asteessa, eli myös uintivedet ovat lämpimiä.

Milloin ja miten kannattaa matkustaa?

Saarille pääsee muun muassa laivalla Keralasta. Air India lentää Agattiin, ja esimerkiksi Helsingistä Lakkadiiveille voi päästä parhaimmillaan kahdella vaihdolla. Huomioitavaa on se, että matkustaessa majoitus tulee olla jo varattuna, eli varaukset on syytä tehdä ennakkoon Lakkadiiveille matkustaessa.

Paras aika matkustaa Lakkadiiveille on loka–huhtikuussa.

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Intian Taj Mahal

Intian Taj Mahal on maailman kaunein rakkaudentunnustus

Intia

Kolme kiehtovaa kohdetta Intiassa: koe Agra, Dharamsala ja Kerala

Goa, Intia

Hiekkarantoja ja hippimarkkinoita – värikäs Goa on Intian suosikkikohde

Goa

Eksoottinen Goa on Intian rantaparatiisi – katso kuvat ja virittäydy lomatunnelmaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja