hero taustakuva

Albanian parhaat rantakohteet – näitä paikkoja muut matkailijat eivät ole vielä löytäneet

Istockphoto artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Balkanilla sijaitseva Albania kasvattaa suosiotaan rantalomakohteena, sillä aurinkoisen Albanian Rivieran kauniit rannat ja todella edullinen hintataso kiinnostavat matkailijoita. Katso, mitkä ovat maan parhaat rantakohteet!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.05.2018
facebook   whatsapp

1. Dhërmi

Albanian rannikolla sijaitseva Dhërmi on alueen suosituimpia matkailu- ja rantakaupunkeja. Vaaleat kivirannat turkoosia merivettä vasten luovat mainiot puitteet rantalomailuun.

Dhërmi on suosittu kohde erityisesti kesäkuukausina, mutta heinä–elokuun ulkopuolella on hyvin rauhallista. Kaikkein suosituimpinakin matkailukuukausina kaupungin rannikolla on kuitenkin monia pieniä lahtia, joissa voi nauttia rantaelämästä kaikessa rauhassa.

Kaupungin kuuluisin ranta on Drymadesin ranta, missä on runsaasti palveluja edullisista majapaikoista leirintäalueeseen ja rantabaariin. Rannalla voi nähdä myös bunkkereita, joita Albaniassa on silmiinpistävä määrä.

2. Sarandë

Etelä-Albaniassa sijaitseva Sarandë on suosittu kaupunki Välimeren rannalla, jossa on maalle tyypillisesti vaaleita pikkukivirantoja ja kaunista turkoosia vettä. Jos kaipaat vaihtelua kivirannoille, suuntaa 17 kilometrin päähän sijaitsevaan Ksamiliin, minkä rannat vievät hetkessä paratiisitunnelmaan.

Anna MäkeläSarandë, Albania
Sarandë on suosittu rantakohde Albaniassa.

Sarandën parhaat rannat sijaitsevat hotellien yhteydessä, mutta niille pääsevät myös ulkopuoliset. Kaupunki on myös suosittu bilekohde, joten se sopii mainiosti myös riehakkaille matkailijoille ja heille, jotka haluavat päättää rantapäivät tanssien pikkutunneille asti.

Kreikan rantamaisemista pitävät matkailijat tykästyvät myös Sarandëen, sillä aivan kaupungin edustalla sijaitsee myös matkailijoiden rakastama Korfun lomasaari.

3. Ksamil

Butrintin kansallispuistossa sijaitseva Ksamil on kauniiden rantojen täyttämä kohde, jossa on monien mielestä koko Albanian parhaat rannat.

Flickr / Avisonn PhotoKsamilin ranta, Albania
Ksamil on Albanian harvoja rantakohteita, missä on hienojakoista hiekkaa.

Sieltä löytyy monien matkailijoiden kaipaamia hienohiekkaisia rantoja. Lyhyt matka Sarandëen tekee Ksamilista helpon päiväretkikohteen, mutta alueella on myös muutamia majapaikkoja, joissa yöpyä.

Ksamil on pieni kaupunki, jonne on vasta viime vuosina alkanut virrata myös matkailijoita. Jos siis kaipaat mahdollisimman aitoa albanialaista lomakohdetta, älä jätä tätä rantakaupunkia väliin!

>> Lue lisää vinkkejä Albaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Anna Mäkelä ja Flickr / Avisonn Photo

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.