Hyppää sisältöön

Reunion – pienen saaren suuret seikkailut

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.06.2013
Moni matkustaa Reunionille pelkästään upeiden rantojen ja hienojen hotellien vuoksi – ja kyllä jo niiden takia matka kannattaakin tehdä.

Hämmästyttävän aktiivisella saarella voi esimerkiksi laskea koskea, pyöräillä vuoristossa, tehdä hevosvaelluksia, sukeltaa, kalastaa, lainelautailla tai surffata. Pieni saari tarjoaa lomalaiselle todella suuren seikkailun!

Reunionille voi matkustaa ympäri vuoden, vaikka kesä- ja talvikauden välillä on hienoisia eroja. Reunionin kesä kestää lokakuusta maaliskuuhun ja se on kuumempi ja sateisempi kuin talvikausi. Kesäsateet ovat kuitenkin kuurotyyppisiä ja kestävät vain vähän aikaa. Kesäkaudella voi esiintyä myös sykloneita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Talvikausi, joka kestää huhtikuusta syyskuuhun, on Reunionilla sesonkiaikaa. Koska turisteja on silloin enemmän kuin kesällä, kannattaa varaukset tehdä hyvissä ajoin.

Tulisuutta ja ranskalaista hienostuneisuutta

Vaikka Reunion sijatseekin Madagaskarin itäpuolella, sen ilmapiiri on enemmän hienostuneen ranskalainen kuin afrikkalainen. Kadunvarsikahvilat ja arkkitehtuuriset vaikutteet ovat kuin suoraan emämaasta. Tunnelmakin on ajoittain aivan yhtä hienostuneen muodikas kuin Pariisissa, vaikkei rakkauden kaupungissa useinkaan näe uimapukuista ihmisvilinää matkalla valloittamaan pitkiä palmurantoja.

Eksotiikkaa kaipaavat löytävät sitä saaren trooppisesta luonnosta ja tulivuoren purkauksista, joista pienimpiä voi päästä näkemään varsin läheltä. Koko saari on teoriassa yhtä suurta, aktiivista tulivuorta, mutta suurin osa purkauksista tapahtuu asumattomassa luonnonpuistossa saaren itäpuolella.

Suurimmat korkeudet löytyvät saaren keskiosan vuorihuipuilta Mafatelta, Salazielta ja Cilaosilta, jotka kohoavat yli 3000 metriin, mutta ehdottomin nähtävyys on saaren lounaisosassa sijaitseva, edelleen toimiva tulivuori Piton-de-la-Fournaise.

Lintuperspektiiviä ja maan kamaraa

Uuden näkökulman Reunioniin saa helikopterin kyydissä. Lintuperspektiivistä katsottuna saari on kuin vehreän rauhallinen keidas, mutta jännittävät syöksyt kanjoneihin ja vesiputousten ohi saavat vatsanpohjan kihelmöimään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lyhyelle vartin mittaiselle lennolle pääsee noin sadalla eurolla ja pidemmälle kolmen vartin lennolle 260 eurolla. Ja jokainen minuutti on hintansa arvoinen. Ylhäältä käsin Reunionin maisemia voi ihailla myös esimerkiksi liitovarjoilun merkeissä.

Reunion on perusteellisen tutustumisen arvoinen myös maan pintaa myöten. Ja miten hieno ja monimuotoinen pinta Reunionilla onkaan! Saarelta löytyy vaellusreittejä yli 1000 kilometrin verran ja huimaavat vuoristomaisemat ovat kokemisen arvoisia.

Patikoijat voivat palkata itselleen kreolioppaan, joka vie matkailijat Reunionin kulttuurin keskelle ja saaren pieniin kyliin. Patikoida voi kuitenkin hyvin myös omin neuvoin, ja Reunionilla on retkeilytupia, joissa voi yöpyä. Vaellukselle Reunionin uumeniin voi lähteä myös pyörän tai hevosen selässä.

Kuva: Flickr / Sergejf