Hyppää sisältöön

Matkaan – Milloin Minne Miten

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.04.2013
Milloin kannattaa matkustaa tropiikkiin? Mikä on paras aika vierailla New Yorkissa?

Tuhti teos auttaa valitsemaan matkakohteen oikein

Lähtisikö tammikuussa Malediiveille sukeltamaan vai kulttuurimatkalle lumiseen Pietariin? Entäs huhtikuussa, olisiko vuorossa romanttinen Pariisi vai tutkimusretki myyttiseen Petraan? Joulua voisi puolestaan viettää joko asuntolaivalla Keralan viidakoissa tai Wienin poikakuoron konsertissa? Craig Doylen kirjoittama Matkaan, Milloin Minne Miten on matkaopas, kaupunkikirja ja tapojen tietopaketti yksissä kansissa.

Matkaan, Milloin Minne Miten -kirjasta löytyy jokaiselle jotakin, etsi lukija sitten luonnonihmeitä, luksusta, romantiikkaa, värikkäitä festivaaleja, kulttuurielämyksiä tai vaikka perhe- ja aktiivilomakohteita. Matkakirjojen tavoitteena on yleensä toimia karttana ja oppaana, mutta tämä kirja pyrkii ennen kaikkea innoittamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkaan

Kahdessatoista kuukaudessa maailman ympäri

Matkaan, Milloin Minne Miten vie lukijan yli 130 paikkaan eri puolille maailmaa, kuukausi kerrallaan. Nojatuolimatkailija voi lähteä eksotiikan perässä Patagoniaan tammikuussa, Timbuktuun lokakuussa ja Mikronesiaan joulukuussa. Matkaan-kirja vie sivua kääntämällä valkohiekkaisille rannoille ja autioille paratiisisaarille palmujen katveeseen.

Seikkailujen toivossa lukija lähtee Kilimanjarolle tammikuussa, etelänavalle helmikuussa ja Grand Canyonille toukokuussa. Kirja on täynnä upeita maisemia ja sen avulla voi löytää parhaat laskettelurinteet, sukellusvedet ja haastavimmat matkakohteet.

Romantiikkaa löytyy huhtikuisesta Pariisista, Venetsian marraskuusta ja lokakuisesta Buenos Airesista, joten matkaan-kirja esittelee tutu kohteet hieman uudessa valossa. Kauneimmista kaupungeista löytyy kompaktit ja kattavat tietopaketit, jotta suosikkikohteet löytyvät helposti. Kulttuurinystävät viihtyvät kesäkuisessa Montrealissa, syksyisessä Münchenissä ja Sydneyn joulussa. Kirjasta löytyvät myös kiinnostavat kulttuurikohteet maailmalta ja yhdeltä aukeamalla esitellään kulttuurikaupunkien museot, nähtävyydet ja muut mielenkiintoiset kolkat.

Jokaiselta aukeamalta löytyvät matkakohteiden perustiedot sijainnista ja ilmastosta aina matkan arvioituihin kustannuksiin ja majoitus- ja ruokapaikkaehdotuksiin asti. Jotta matkan suunnittelu olisi heinäntekoakin helpompaa, kohdeaukeamalta löytyy myös valmiiksi laadittu lomaohjelma, jossa kerrotaan kuinka voi viettää kahden viikon seikkailuloma Australiassa, viisi päivää Roomassa tai vaikka viikon aktiiviloman Islannissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jotta matkasta voi saada mahdollisimman paljon irti, kirja kertoo kohteista myös hyödyllisiä pikkutietoja, kuten asiantuntijoiden vinkkejä ja värikkäitä kuvia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fuengirola, Espanja

Haaveiletko matkaoppaan urasta? Suomalainen matkaopaskoulu aloittaa Espanjassa

Matkaoppaat

Haastavaa, palkitsevaa, elämyksellistä – tällaista on matkaoppaan työ

Matkalla lennolle

Haaveiletko töistä matkailualalla?

ipad hiekkarannalla

Matkailijan iPad-opas – näin löydät parhaat sovellukset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja