Hyppää sisältöön

Vuoden hiihtokeskus valittu – tässä voittaja!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.04.2015
Suomen Hiihtokeskusyhdistys palkitsi vuoden huiput. Vuoden hiihtokeskuksen lisäksi palkittiin vuoden lähikeskus sekä vuoden hiihtokoulu.

Vuoden hiihtokeskus on Messilä

Hiihtokauden päätteeksi Finpro ry – Visit Finlandin johtama valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Rukalla tiistaina 28.4.2015. Vuoden 2015 hiihtokeskus on Messilä, vuoden lähikeskus Solvalla-Swinghill ja vuoden hiihtokoulu Sotkan hiihtokoulu.

Hollolassa sijaitseva Messilä sai kiitosta mainioista rinteistä, laadukkaasta palvelusta sekä moderneista toimintatavoista, esimerkiksi sosiaalisen median hyödyntämisestä. Messilä on myös eteläisen Suomen keskuksista suurin: 150 000 laskettelijaa tekee kymmenessä rinteessä vuosittain noin kaksi miljoonaa hissinousua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nuuksion maisemissa Espoossa sijaitseva Solvalla-Swinghill on alle 40 kilometrin päässä Helsingin keskustasta, ja tarjoaa vaihtelevia rinteitä jotka sopivat monen tasoisille laskijoille sekä parkissa ja hyppyreissä viihtyville. Keskuksen kausi onnistui hyvin, vaikka etelän lumitilanne oli heikko.

Solvalla-Swinghill
Espoon Nuuksiossa sijaitseva Solvalla-Swinghill valittiin vuoden lähikeskukseksi.

Sotkan hiihtokoulu Kauhajoella näyttää, että pienikin hiihtokoulu voi saada suuria aikaan. Se on aktiivinen ympärivuotinen toimija alueellaan ja tekee läheistä yhteistyötä esimerkiksi koulujen kanssa.

– Tämä vuotuinen kilpailu on toimialalle merkittävä. Palkitut hiihtokeskukset saavat ansaitun tunnustuksen hyvin tehdystä työstä. Tämä motivoi myös muita keskuksia kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti, mikä on alan kehityksen kannalta erittäin tärkeää, sanoo Finpro ry – Visit Finlandin matkailujohtaja Jaakko Lehtonen, joka toimi valintaraadin puheenjohtajana.

>> Lue lisää hiihtokeskuksista Lumipallosta!

Lähde ja kuva: Suomen Hiihtokeskusyhdistys

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Laskettelu Alpeilla

Finnair aloittaa lennot Lyoniin – lähde helposti Ranskan Alpeille

Åre, Ruotsi

Kokeile yllättävää laskettelukohdetta: maailman halvimmissa rinteissä maksat vain viidenneksen Suomen hinnoista

Espanjan Granadasta pääsee myös laskettelemaan

Lunta niskaan rantalomailijoille – tällaista Espanjaa et ole ennen nähnyt

Rukan hiihtokeskus

Hiihtokausi käynnistyy ympäri Suomea – näissä keskuksissa pääset jo laskemaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja