Hyppää sisältöön

Mihin joukkoon kuulut? Puolet suomalaisista matkustaa mieluiten omatoimisesti

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 26.03.2015
Suomalaiset matkustavat tuoreen kyselyn mukaan mieluiten itsenäisesti ja tekevät matkavalmistelut tavallisesti monta kuukautta ennen matkaa.

Melkein puolet suosii omatoimimatkailua

 
Suomalaiset ovat omatoimisia talviloman suunnittelijoita ja varaajia: 48 prosenttia räätälöi kaikki valinnat alusta loppuun itse. Lumipallon ja Hotels.comin lomakyselyyn vastanneista 35 % haluaa matka- ja majoituspaketit valmiina, mutta etsii lisäpalvelut itse. Vain neljä prosenttia kyselyyn vastanneista oli sen verran uskaliaita, että sanoi vain nappaavansa menolipun kohteeseen ja improvisoivansa.

Suomalaiset pitävät myös varhaisesta suunnittelusta: 27 % varaa matkat ja majoitukset neljä kuukautta etukäteen. Lyhyen varoitusajan lähtijöitä on melko vähän: sekä viikon että alle viikon etukäteen varaajia oli vastaajista kaksi prosenttia. Toisaalta kuusi prosenttia vastanneista sanoi lähtevänsä matkaan vaikka huomenna, jos siltä sattuu tuntumaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sopivat rinteet (61 %), hyvät peruspalvelut (44 %) sekä hyvät kulkuyhteydet (32 %) painoivat suomalaisille eniten heidän valitessaan laskukohdetta.

Suomalaisilla laskijoilla on selvästi kipinää löytää uusia paikkoja, mutta tuttuus kuitenkin houkuttaa vielä. Noin 47 % etsii aina uusia laskukohteita, joskin 46 % vierailee tutuissa paikoissa mutta myöntää harkitsevansa uusia. Vain seitsemän prosenttia vastasi pysyttelevänsä aina tutuissa, hyväksi havaituissa kohteissa.

Hiihtomatkalla panostetaan ruokaan, juomaan ja rentoutumiseen

Suomalaiset ovat valmiita satsaamaan talvilomamatkalla eniten hyvään ruokaan ja juomaan (66 %), rentoutumiseen (40 %) ja tasokkaaseen majoitukseen (40 %). Majoitusvaihtoehdoista suosituin on mökki, jota kannatti 60 prosenttia vastanneista. Hotelli sai vain 35 % äänistä. Vain puoli prosenttia luottaa mahdollisuuksiinsa niin paljon, että vastasi majoittuvansa mieluusti lomaromanssinsa luona.

Hiihto- tai laskettelumatkan hotellissa tärkeintä on hinta (56 %), sijainti lähellä rinnehissejä (44 %) ja sijainti lähellä palveluja (37 %). Vähiten ääniä tärkeistä kriteereistä keräsi välinevuokraamo hotellin yhteydessä (3 %) sekä tähtiluokitus (5 %) ja baarien läheinen sijainti (5 %).

Lähde: Lumipallo ja Hotels.com
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Laskettelu Alpeilla

Finnair aloittaa lennot Lyoniin – lähde helposti Ranskan Alpeille

Åre, Ruotsi

Kokeile yllättävää laskettelukohdetta: maailman halvimmissa rinteissä maksat vain viidenneksen Suomen hinnoista

Espanjan Granadasta pääsee myös laskettelemaan

Lunta niskaan rantalomailijoille – tällaista Espanjaa et ole ennen nähnyt

Rukan hiihtokeskus

Hiihtokausi käynnistyy ympäri Suomea – näissä keskuksissa pääset jo laskemaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja