Hyppää sisältöön

Lue tärpit Ravintolapäivään – 10 vinkkiä ympäri Suomea

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 16.05.2014
Lauantaina vietetään jälleen Ravintolapäivää. Katso vinkit eksoottisten ruokapatojen äärelle!

Herkkuja ympäri maailmaa

Pop up -ravintolat valtaavat jälleen suomalaiset kaupungit Ravintolapäivän muodossa lauantaina 17. toukokuuta. Ympäri maailmaa levinneeseen tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa. Tänä vuonna Ravintolapäivässä on ennätysmäärä osallistujia – 2168 ravintolaa 34 maassa.

Valikoima Ravintolapäivänä on laaja: tarjolla on paitsi katuruokaa, myös usean ruokalajin illallisia ja erilaisia jälkiruokia. Suomalaiset pop up -ravintolat eivät tyydy tarjoilemaan pelkästään kotimaisia ruokia, vaan lautaselle irtoaa eksoottisia makuja miltei kaikkialta maailmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintolapäivää vietetään myös ulkomailla

Suomalainen Ravintolapäivä on saavuttanut rutkasti suosiota myös ulkomailla, ja tulevana lauantaina yhden päivän pop up -ravintoloita avataan myös muun muassa Iso-Britanniassa, Venäjällä, Kazakstanissa, Espanjassa ja Jordaniassa.

Ravintolapäivää vietetään neljästi vuodessa

Ravintolapäivän tärpit: eksoottisia herkkuja lautaselle

Ravintolapäivä tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen makumatkaan omilla kotinurkilla. Valinnanvaikeus iskee helposti, sillä eksoottisia herkkuja tarjoavia ravintoloita löytyy miltei joka kaupungista. Katso Rantapallon kymmenen tärppiä Ravintolapäivään!

Sweet America, Vaasa

Vaasalaiset saavat Ravintolapäivänä makeaa mahan täydeltä, sillä Vaasan torille nouseva Sweet America lupaa tarjota maailman legendaarisimpia jenkkiherkkuja. Listalla on muun muassa rohkeasti nimettyjä maailman parhaita suklaakeksejä sekä juustokakkua.

Sweet America, Hovioikeudenpuistikko, Vaasa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MisuBistro, Oulu

Oulun tapastarjonta monipuolistuu lauantaina, kun Oluthuone Leskisen pation kyljessä tarjoillaan espanjalaisia tapaksia lähialueen raaka-aineista valmistettuina. Luvassa on esimerkiksi kasvis-lohicevicheä, mausteisia lihapullia sekä valkosipulikeittoa.

MisuBistro, Kirkkokatu 10, Oulu

Kattilamatka Kameruniin, Hämeenlinna

Marttojen pop up -ravintola Hämeenlinnan torilla tarjoilee kamerunilaista ruokaa marttamaisesti maustettuna. Tuotot menevät marttojen Kamerunin ja kotimaan kotitalousneuvontaan. Tarjolla on maapähkinäkastiketta, riisiä ja souffle-jälkiruokia.

Raatihuoneenkatu 10, Hämeenlinna

Street Raclette, Helsinki

Tee retki Sveitsiin Helsingissä: nauti herkullista Raclette-juustoa! Ravintolapäivänä Helsingin Töölöön pystytetään sveitsiläinen Raclette-ravintola, missä on tarjolla on kuumia perunoita sveitsiläisen herkkujuuston kera. Raclette höylätään isosta juustosta sveitsiläisen toimesta, joten tämän autenttisemmaksi juustoherkku menee vain Alppimaassa.

Street Raclette, Töölönkatu 32, Helsinki

Ravintolapäivä järjestettiin jo kuudennen kerran

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

El Raton Hambriento, Jyväskylä

Jyväskyläläinen El Raton Hambriento tuo asiakkaiden herkuteltavaksi meksikolaisia makuja. Listalla on vain yksi annos: chili-chocolate-tomate tortilla con avocado-cilantro salsa y crema de francia eli chili-suklaa-tomaattitortilloja avocado-korianterisalsalla ja ranskankermalla. Vieraita viihdyttää DJ.

El Raton Hambriento, Kilpisenkatu 16, Jyväskylä

Kaiken maailman kahvila, Tampere

Tampereen Punaisen Ristin monikulttuurisuustoimikunta iskee tarjolle kansainvälistä ruokaa kansainvälisessä ilmapiirissä. Ruokalistalla on lauantaina iranilaista baghelipolo-lihapataa ja marokkolaista kasvistaginea.

Kaiken maailman kahvila, Mustanlahdenkatu 24, Tampere

Jakarta’s Kitchen, Espoo

Herkuttele indonesialaisella ruualla Espoossa. Jakarta’s Kitchen -kotiravintola tarjoilee muun muassa Kari Kambingia, Urapia sekä Dadar Gulungia.

Jakarta’s Kitchen, Kyyhkysmäki 10, Espoo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pita Gyros Take Away, Helsinki

Helsingin Lehtisaareen pykätään pystyyn kreikkalaista ruokaa tarjoileva Pita Gyros Take Away. Kuten ravintolan nimi paljastaa, piharavintola tarjoilee kotitekoisia pitaleipiä täytettynä kanalla, tomaatilla, punasipulilla sekä tzatzikilla. Kylkeen voi halutessaan valita ranskalaiset.

Pita Gyros Take Away, Lehdesniityntie 3, Helsinki

Tam Tam, Pori

Oletko koskaan maistanut gambialaista ruokaa? Porissa nautitaan gambialaisesta ruoasta Ravintolapäivän hengessä. Ravintola Tam Tam tarjoilee kolmen ruokalain gambialaismenun kympillä monikulttuurisuusyhdistyksen tiloissa.

Tam Tam, Isolinnankatu 24, Pori

Portsan Perulainen, Turku

Hyppää perulaiseen keittiöön Turussa astumalla sisään Portsan Perulainen -ravintolaan. Tarjolla on niin perulaisten kansallisherkkua cevicheä, chicha-juomaa kuin pie de limón -kakkuakin.

Portsan Perulainen, Heikkilänkatu 2B, Turku

Tutustu kaikkiin tulevan lauantain pop up -ravintoloihin Ravintolapäivän verkkosivuilla.

Kuvat: Ravintolapäivä / Tuomas Sarparanta, Lassi Häkkinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vaasan parhaat ravintolat

Mihin syömään Vaasassa? 15 ravintolavinkkiä erilaisiin tilanteisiin

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja