hero taustakuva

Maailman pisin lento liikennöitiin viimeisen kerran – tämä reitti peri tittelin

Flickr / Charlie_tj artikkelin kuva
Uutiset
Maailman pisin lentoreitti lopetettiin tällä viikolla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 07.02.2017
facebook   whatsapp

Tämä 19 tunnin lento ei kannattanut

Singapore Airlines lopetti maanantaina maailman pisimmän lentoreitin. Singaporen ja New Jerseyn Newarkin välistä 19-tuntista reittiä ehdittiin liikennöidä yhdeksän vuoden ajan.

Syynä reitin lopettamiseen pidetään sen kannattamattomuutta. Reittiä on operoitu vain satapaikkaisella Airbus A340-konetyypillä, jonka kaikki istuinpaikat ovat bisnesluokan tasoisia. Nelimoottorisen koneen arvellaan kuluttaneen liikaa polttoainetta ja tehneen reitin tappiolliseksi.

Maratonlennon lopettamisen jälkeen maailman pisin suora lento etäisyyden perusteella on australialaisen Qantasin reitti Sydneyn ja Dallasin välillä. Kaupunkien välimatka on 8 600 mailia eli yli 13 840 kilometriä.

Jos taas katsotaan lennolla kuluvia tunteja, ovat pisimmät lennot Deltan reitti Atlantasta Johannesburgiin sekä Emiratesin reitit Dubaista Los Angelsiin ja Houstoniin. Lennoilla hurahtaa vajaat 17 tuntia.

Aiemmin tänä vuonna Turkish Airlines ilmoitti aikovansa avata seuraavan kolmen vuoden sisällä välilaskuttoman lennon Istanbulista Sydneyyn. Toteutuessaan reitti olisi maailman pisin 14 956 kilometrin välimatkalla.

Lähde: Telegraph, CNN
Kuva: Flickr / Charlie_tj

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Huonosti kirjoitettu artikkeli
    Tuntien ja kilometrien sekoittamisesta ei selviä reittien todellisia mittasuhteita. Olisi syytä pysyä vertailuissa vain yhdessä yksikössä.


    • Totta, artikkeli on varsin kehnosti kirjoitettu. Sitä paitsi jutun yhteydessä olevassa valokuvassa ei ole tekstissä mainittu Airbus A 340, vaan suihkari on tyypiltään A 380. Siihen mahtuu yli 850 matkustajaa, joten jutussa mainituilla sadalla matkustajalla olisi tilaa reilusti enemmän kuin kansikuvatytöillä Playboy-keisari Hugh Hefnerin privaattilennokissa. :-)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.