Hyppää sisältöön

Maailman pisin lento liikennöitiin viimeisen kerran – tämä reitti peri tittelin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.02.2017
Maailman pisin lentoreitti lopetettiin tällä viikolla.

Tämä 19 tunnin lento ei kannattanut

Singapore Airlines lopetti maanantaina maailman pisimmän lentoreitin. Singaporen ja New Jerseyn Newarkin välistä 19-tuntista reittiä ehdittiin liikennöidä yhdeksän vuoden ajan.

Syynä reitin lopettamiseen pidetään sen kannattamattomuutta. Reittiä on operoitu vain satapaikkaisella Airbus A340-konetyypillä, jonka kaikki istuinpaikat ovat bisnesluokan tasoisia. Nelimoottorisen koneen arvellaan kuluttaneen liikaa polttoainetta ja tehneen reitin tappiolliseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maratonlennon lopettamisen jälkeen maailman pisin suora lento etäisyyden perusteella on australialaisen Qantasin reitti Sydneyn ja Dallasin välillä. Kaupunkien välimatka on 8 600 mailia eli yli 13 840 kilometriä.

Jos taas katsotaan lennolla kuluvia tunteja, ovat pisimmät lennot Deltan reitti Atlantasta Johannesburgiin sekä Emiratesin reitit Dubaista Los Angelsiin ja Houstoniin. Lennoilla hurahtaa vajaat 17 tuntia.

Aiemmin tänä vuonna Turkish Airlines ilmoitti aikovansa avata seuraavan kolmen vuoden sisällä välilaskuttoman lennon Istanbulista Sydneyyn. Toteutuessaan reitti olisi maailman pisin 14 956 kilometrin välimatkalla.

Lähde: Telegraph, CNN
Kuva: Flickr / Charlie_tj

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Helsinki-Vantaan erikoiset palvelut

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja