Kuva: Flickr / Charlie_tj
Singapore Airlines

Maailman pisin lento liikennöitiin viimeisen kerran – tämä reitti peri tittelin

Maailman pisin lentoreitti lopetettiin tällä viikolla.

Tämä 19 tunnin lento ei kannattanut

Singapore Airlines lopetti maanantaina maailman pisimmän lentoreitin. Singaporen ja New Jerseyn Newarkin välistä 19-tuntista reittiä ehdittiin liikennöidä yhdeksän vuoden ajan.

Syynä reitin lopettamiseen pidetään sen kannattamattomuutta. Reittiä on operoitu vain satapaikkaisella Airbus A340-konetyypillä, jonka kaikki istuinpaikat ovat bisnesluokan tasoisia. Nelimoottorisen koneen arvellaan kuluttaneen liikaa polttoainetta ja tehneen reitin tappiolliseksi.

Maratonlennon lopettamisen jälkeen maailman pisin suora lento etäisyyden perusteella on australialaisen Qantasin reitti Sydneyn ja Dallasin välillä. Kaupunkien välimatka on 8 600 mailia eli yli 13 840 kilometriä.

Jos taas katsotaan lennolla kuluvia tunteja, ovat pisimmät lennot Deltan reitti Atlantasta Johannesburgiin sekä Emiratesin reitit Dubaista Los Angelsiin ja Houstoniin. Lennoilla hurahtaa vajaat 17 tuntia.

Aiemmin tänä vuonna Turkish Airlines ilmoitti aikovansa avata seuraavan kolmen vuoden sisällä välilaskuttoman lennon Istanbulista Sydneyyn. Toteutuessaan reitti olisi maailman pisin 14 956 kilometrin välimatkalla.

Lähde: Telegraph, CNN
Kuva: Flickr / Charlie_tj

Päivitetty: 7.2.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 3,42 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Huonosti kirjoitettu artikkeli
Tuntien ja kilometrien sekoittamisesta ei selviä reittien todellisia mittasuhteita. Olisi syytä pysyä vertailuissa vain yhdessä yksikössä.

Totta, artikkeli on varsin kehnosti kirjoitettu. Sitä paitsi jutun yhteydessä olevassa valokuvassa ei ole tekstissä mainittu Airbus A 340, vaan suihkari on tyypiltään A 380. Siihen mahtuu yli 850 matkustajaa, joten jutussa mainituilla sadalla matkustajalla olisi tilaa reilusti enemmän kuin kansikuvatytöillä Playboy-keisari Hugh Hefnerin privaattilennokissa. :-)