Hyppää sisältöön

Kuinka kauas pääsee peukalokyydillä? Hullu liftauskisa starttaa Helsingistä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.06.2015
Hitchball 4000 -kilpailu yhdistää liftauskonkarit ja ensikertalaiset kokeilemaan, kuinka pitkälle Suomesta pääsee liftaamalla.

Pisimmälle päässyt voittaa

Liftauksesta kiinnostuneet noviisit pääsevät tulevana viikonloppuna konkareiden oppiin, kun ensikertalaiset ja kokeneet peukalokyytiläiset liftaavat pareina viikonlopun aikana Helsingistä pois ja takaisin. Liftauskyyteihin perustuva Hitchball 4000 -seikkailu järjestetään 12.–14. kesäkuuta 2015, ja kisajärjestäjien tavoitteena on saada paikalle 80–100 osallistujaa.

Hitchball 4000 -kilpailu järjestetään kolmatta kertaa, ja viime vuonna eri kilpailijat matkustivat läpi Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan. Lukemattomien rekkojen ja henkilöautojen lisäksi he päätyivät esimerkiksi vanhan Cadillacin, poliisiauton tai Jehovan todistajien pakettiauton kyytiin. Voittajapari ehti alle 65 tunnissa liftata Tornion kautta Tukholmaan ja palata laivalla lähtöpaikkaan Helsinkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kisassa jokaisella joukkueella on mukanaan gps-lähetin, jonka avulla ystävät ja muut kilpailijat voivat seurata liftaajien sijaintia reaaliajassa Hitchballin verkkosivuilla. Lisäksi joukkueet lähettävät päivityksiä ja kuvia seikkailuistaan suoraan kilpailun sivuille.

Kilpailun pääsarjan voittaa ja Hitchball 4000 -pokaalin saa seuraavaksi vuodeksi pari, joka liftaa viikonlopun aikana pisimmälle ja ehtii ajoissa takaisin. Kilpailun tavoitteena on levittää liftaamisen iloa ja myös sitä viestiä, että kaikesta huolimatta nyky-yhteiskunta on turvallinen.

Hitchball 4000 kisattiin ensimmäisen kerran keväällä 2013, jolloin liftaamaan uskaltautui 13 joukkuetta. Kesällä 2014 osallistujamäärä tuplaantui. Kilpailijoiden kiehtovat tarinat innostivat myös monia muita kokeilemaan liftaamista pitkin vuotta.

Lähde: Hitchball 4000
Kuva: Flick / Jason Jones

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juhannusvinkit Helsinkiin

Vietätkö juhannusta Helsingissä? Katso viisi menovinkkiä ihanaan kaupunkijuhannukseen

Rantapallo Pingissä

Rantapallo esittelee menestynyttä blogikampanjaa sisällöntuotannon supertähdille

Pääsiäinen Helsingissä

Vietä pääsiäinen Helsingissä – katso parhaat menovinkit ja tapahtumat

Senaatintori, Helsinki

Vietätkö uudenvuoden Helsingissä? Ilmaiset jättibileet ja muut menovinkit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja