Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kuinka kauas pääsee peukalokyydillä? Hullu liftauskisa starttaa Helsingistä

Flickr / Jason Jones artikkelin kuva
Uutiset
Hitchball 4000 -kilpailu yhdistää liftauskonkarit ja ensikertalaiset kokeilemaan, kuinka pitkälle Suomesta pääsee liftaamalla.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 09.06.2015
facebook   whatsapp

Pisimmälle päässyt voittaa

Liftauksesta kiinnostuneet noviisit pääsevät tulevana viikonloppuna konkareiden oppiin, kun ensikertalaiset ja kokeneet peukalokyytiläiset liftaavat pareina viikonlopun aikana Helsingistä pois ja takaisin. Liftauskyyteihin perustuva Hitchball 4000 -seikkailu järjestetään 12.–14. kesäkuuta 2015, ja kisajärjestäjien tavoitteena on saada paikalle 80–100 osallistujaa.

Hitchball 4000 -kilpailu järjestetään kolmatta kertaa, ja viime vuonna eri kilpailijat matkustivat läpi Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan. Lukemattomien rekkojen ja henkilöautojen lisäksi he päätyivät esimerkiksi vanhan Cadillacin, poliisiauton tai Jehovan todistajien pakettiauton kyytiin. Voittajapari ehti alle 65 tunnissa liftata Tornion kautta Tukholmaan ja palata laivalla lähtöpaikkaan Helsinkiin.

Kisassa jokaisella joukkueella on mukanaan gps-lähetin, jonka avulla ystävät ja muut kilpailijat voivat seurata liftaajien sijaintia reaaliajassa Hitchballin verkkosivuilla. Lisäksi joukkueet lähettävät päivityksiä ja kuvia seikkailuistaan suoraan kilpailun sivuille.

Kilpailun pääsarjan voittaa ja Hitchball 4000 -pokaalin saa seuraavaksi vuodeksi pari, joka liftaa viikonlopun aikana pisimmälle ja ehtii ajoissa takaisin. Kilpailun tavoitteena on levittää liftaamisen iloa ja myös sitä viestiä, että kaikesta huolimatta nyky-yhteiskunta on turvallinen.

Hitchball 4000 kisattiin ensimmäisen kerran keväällä 2013, jolloin liftaamaan uskaltautui 13 joukkuetta. Kesällä 2014 osallistujamäärä tuplaantui. Kilpailijoiden kiehtovat tarinat innostivat myös monia muita kokeilemaan liftaamista pitkin vuotta.

Lähde: Hitchball 4000
Kuva: Flick / Jason Jones

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.