Hyppää sisältöön

Kissakahvila Helsinkiin – vihdoinkin!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 11.09.2014
Maailmalta tuttu trendi saapuu vihdoin Helsinkiin. Cat Rescue Cafe avaa ovensa marraskuussa.

Kissanomistajat kahvilan takana

Helsingin keskustassa sijaitsevaan Makkarataloon on suunnitteilla kissakahvila Cat Rescue Cafe. Idean takana ovat kahden kissan omistajat Minna Kivioja ja Pasi Nikkinen.

– Olemme seuranneet maailmalla avautuneita kissakahviloita ja ne tuntuvat olevan pinnalla juuri nyt. Emme ole itse vielä vierailleet kissakahviloissa, mutta olemme netin kautta tutustuneet ilmiöön. Temme lokakuussa matkan Lontoon ja Pariisin kissakahviloihin, Kivioja kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahvilan nimi Cat Rescue Cafe viittaa pelastustoimiin, joihin Nikkinen joutui perheen toisen kissan kiivettyä liian korkealle puuhun.

– Meillä on kissaveljekset Max ja Moritz, ja Pasi pelasti Maxin kahden vuorokauden jälkeen pihametsämme männystä noin kymmenen metrin korkeudesta. Max piti napata pärekorin ja pyykkinarun avulla, kun se ei uskaltautunut itse alas. Keksimme siitä ajatuksen Cat Rescue -pelastuspalvelua ja meistä idea oli todella hauska.

Pelastuskissoja asiakkaiden siliteltäviksi

Kissakahvila tarvitsee tietysti kissoja, ja Kivioja ja Nikkinen yrittävätkin saada kahvilan kehräävät karvapallot Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä.

– Neuvottelemme yhteistyöstä Hesyn kanssa ja ajatus on, että kahvilassa olisi viidestä kymmeneen kissaa, joita voi myös adoptoida itselleen. Kissat ovat tietenkin eläviä olentoja, mutta uskomme kaikkien kunnioittavan niiden hyvinvointia. Tarkoitus on, että kissoja saa silittää ja leikittää kahvilassa, Kivioja sanoo.

Kissaseuran lisäksi Cat Rescue Cafessa on tarjolla tietysti kahvia ja leivonnaisia, mutta Kivioja ja Nikkinen yrittävät saada lisäksi kissa-aiheisia tarjottavia. Asiakaspaikkoja kahvilaan on suunnitteilla 40.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Meillä oli ensin tarkoitus avata kahvila vain joulutorin ajaksi Makkarataloon, mutta koska kiinnostus on ollut niin valtavaa ja rakentaminen vaatii melko paljon työtä ja investointeja, olemme nyt päättäneet avata pysyvän kahvilan, Kivioja lupaa.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / sprklg

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja