Hyppää sisältöön

Ihanimmat häämatkakohteet – Top 10

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.07.2014
Kesähäät ja unelmien häämatka - nämä ovat suomalaisten suosituimmat häämatkakohteet.

Kesän juhlakaudella häämatkakohteet ovat monen huulilla. Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimuksessa selvitettiin, mistä häämatkakohteista suomalaiset haaveilevat.

Pariisi ylivoimainen ykkönen

Voiton vei Ranskan ikiromanttinen Pariisi, jonka ykköstila on tutkimuksessa on niin selkeä, että kakkoseksi tullut Havaiji ja kolmospaikkaa pitävät Karibian kohteet eivät yltäneet lähellekään samoja lukuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Unelmien häämatkakohteet Top 10

  1. Pariisi
  2. Havaiji
  3. Karibia
  4. Malediivit
  5. Thaimaa
  6. Rooma
  7. Italia
  8. Lappi
  9. Mauritius
  10. Kreikka ja Venetsia

Aurinkoloma unelmissa

Pariisin lisäksi Top 10 -listalle ylsivät kaupunkikohteista vain Rooma ja Venetsia. Muuten suomalaisten häämatkaunelmissa näkyy selvä tendenssi rantakohteisiin. Häämatkalla halutaan omaa rauhaa, lämpöä ja aurinkoa.

Tutkimukseen vastattiin avoimin vastauksin, joten mukana sekä maita että kaupunkeja. Karibia mainittiin vastauksissa tyypillisesti ilman tarkennusta valtion tai kohteen suhteen, mutta selkeästi tiettyä maantieteellistä aluetta tarkoittaen. Luksusmatka palmusaarelle kauas kotoa välkkyy monen hääparin unelmissa ja tälle unelmalle Karibian saaret ovat erinomaisia toteutuspaikkoja.

Häämatkaan halutaan panostaa

Häämatkaan ollaan valmiita satsaamaan sekä aikaa että rahaa. Top kymmenen joukossa on useita kaukokohteita, joihin matkustaminen on merkittävästi kalliimpi valinta kuin esimerkiksi kaupunkiloma Euroopassa.

Havaiji, Malediivit tai Mauritius eivät ole aivan nurkan takana. Häämatka on kuitenkin monelle kerran elämässä -kokemus ja siksi ylimääräisen vaivan arvoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pohjoisen romantiikkaa Lapissa

Aina ei tarvitse lähteä kaukomaille unelmien häämatkaa tavoittelemaan. Ainoana ei-aurinkokohteena ja ainoana kotimaisena matkakohteena kymmenen unelmakohteen joukkoon nousi Lappi. Pohjoisesta häämatkalaiset löytävät kahdenkeskistä rauhaa ja luonnonläheistä tunnelmaa – sitä samaa, mitä etelän unelmarannoiltakin haetaan, mutta maisemana Lapin jylhät tunturit.

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimus

Rantapallon ja 15/30 Researchin tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten mielikuvia erilaisista matkakohteista. Tutkimuksen yli 10 000 avointa vastausta kertovat, minne suomalaiset haluavat matkustaa mieluiten esimerkiksi shoppailemaan, sukellusmatkalle, perhelomalle ja rantalomalle. Vastauksia antoi kaikkiaan 791 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista ja otos on kansallisesti edustava. Tutkimus suoritettiin viime talvena ja julkistettiin kokonaisuudessaan Matka 2011 -messuilla.

Kuva: Flickr / jenster181

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Häämatkan ABC

Kaikki mitä haluat tietää häämatkoista – morsiusparin ABC

TUI

Kesällä häämatkalle? Kreikan saaristosta löytyy ihania kuhertelupaikkoja rakastavaisille

Krabi, Thaimaa

Vietä unohtumattomat häät Thaimaassa – tässä kolme houkuttelevaa ideaa!

Seychellit

Haluatko lomailla kuin kuninkaalliset? Tässä hulppeat ideat häämatkallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja