Hyppää sisältöön

Viisi yllättävää kohdetta häämatkalle – olisitko tullut ajatelleeksi näitä?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.07.2014
Häämatkojen kestosuosikit toistuvat monien parien matkasuunnitelmissa. Entä jos kokeilisit näitä yllättäviä kohteita häämatkalla?

1. Karibian rytmejä Belizessä

Belize on Väli-Amerikan tuntemattomampi helmi, joka tarjoaa karibialaiseen tapaan trooppisen ilmaston sekä koskematonta luontoa.

Rentoutumista kaipaavat voivat suunnata Placencian niemimaan hiekkarannoille nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta. Belizen rannikko on suuren koralliriutan ansiosta ihanteellinen snorklaus- ja sukelluskohde: kuuluisa sukelluspaikka Great Blue Hole eli suuri sininen reikä sijaitseekin Belizen rannikolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viidakkoretkiä Belizessä voi tehdä patikoiden tai ratsain. Villieläimiin pääsee tutustumaan esimerkiksi Cockscomb Basin Wildlife Sanctuaryssä – vai liidätkö mieluummin viidakon halki köysirataa pitkin? Ian Andersonin Waterfall Cave on kuusi vesiputousta sisältävä luola.

Vahva osa Belizen historiaa ovat maya-intiaanit, joiden muinaisiin temppeleihin voi törmätä ympäri maata. Belizen virallinen kieli englanti tekee matkailun kohteessa helpoksi.

2. Erilainen paratiisi Singaporessa

Yhdistä ranta- ja kaupunkiloma yli viiden miljoonan asukkaan kaupunkivaltiossa Singaporessa. Kohde kokoaa yhteen kaikki huippuloman elementit: saman kaupungin sisällä voi siirtyä ostosmahdollisuuksien ja huippuravintoloiden ääreltä rantakohteisiin tai viidakkosafarille palkittuun eläinpuistoon.

Singapore sopii omatoimimatkailijoille, sillä kaupunkivaltiossa pärjää mainiosti englannilla. Miellyttävä ilmasto houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden.

Sentosan saari on kaupungin kupeessa sijaitseva paratiisi, jolla sijaitsee useita tasokkaita hotelleja, seikkailupuistoja ja maailman suurin meriakvaario. Perhospuistossa voi nähdä jopa 50 erilaista perhoslajia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Hemmottelua ja luontokohteita Islannissa

Jos tropiikin lämmön sijaan haaveissa on häämatka karunkauniiden maisemien keskelle, suunnatkaa Islantiin. Kuumat lähteet, äärettömiltä tuntuvat jäätiköt sekä maaseudulla vapaana laiduntavat islanninhevoset ovat vain osa maan viehätystä.

Uudet ideat häämatkalle

Islannille ominaista tulen ja jään taistoa pääsee ihailemaan esimerkiksi Euroopan suurimman luonnonpuiston Vatnajökullin reunamilla. Seikkailunhaluisille on tarjolla koskenlaskua, kiertoajelua jäätiköllä tai vaikka sukellusta Thingvellirin luonnonpuiston kirkkaissa vesissä. Rannikolla on useita valaiden ja hylkeiden bongaukseen tarkoitettuja paikkoja.

Rentoutumista ja hemmottelua voi kokea Reykjavikin lähistöllä maailmankuulussa Blue Lagoon
-kylpylässä, jonka ulkoilma-altaan vesi on lämmintä ympäri vuoden. Kylpylä tarjoaa myös hemmotteluhoitoja ja herkullista ruokaa.

4. Herkuttele Kapkaupungissa

Kaupunki- ja rantaloman voi yhdistää myös vuoden 2014 designpääkaupunki Kapkaupungissa. Etelä-Afrikan helmi tarjoaa sopivassa suhteessa aktiivista seikkailua ja elämästä nauttimista. Adrenaliininnälkäiset voivat uida haiden kanssa tai matkata riippuhissillä Pöytävuoren laelle ja laskeutua alas köyden varassa.

Kapkaupunki on myös yksi maailman kiinnostavimmista gastronomisista kohteista, joka kokoaa sekä Afrikan kiinnostavimmat keittiöt että vaikutteet eri puolilta maailmaa.

Kapkaupungin ulkopuolella avautuu Cape Valleyn viinintuotantoalue, jolla sijaitsee useita Etelä-Afrikan arvostetuimmista viinitiloista. Viinitilakierroksen päätteeksi on aika istua lasilliselle perinteisestä eteläafrikkalaisesta braai-grilliruoasta ja auringonlaskusta nauttien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kapkaupunki on myös mainio tukikohta erilaisten retkien tekemiseen. Ulottuvilla ovat Etelä-Afrikan rannat sekä kiinnostavat safarikohteet.

5. Luksusta Pohjois-Kaliforniassa

Hieman erilaisella Amerikan-lomalla ei mittailla suurkaupunkien katuja, vaan suunnataan länsirannikon luksuskohteisiin. Lake Tahoen hiihtokeskuksessa voi nauttia laskettelusta, ja rinnepäivien jälkeen after ski löytyy Napa Valleyn kuuluisilta viinitiloilta.

Kalifornian ja Nevadan rajalla sijaitseva Lake Tahoe tarjoaa ainekset monipuoliseen aktiivilomailuun. Kesäaikaan Sierra Nevadan vuoristo houkuttelee puoleensa patikoijia ja vesiurheilusta kiinnostuneita matkailijoita.

Viinitilat, gastronomiset helmet ja ylelliset ekolomailukohteet kuuluvat myös Pohjois-Kaliforniaan. Napa Valleyn viinintuotantoalue on joka ruoka- ja viinimatkailijoiden mekka. Alueelta löytyy jopa seitsemän Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa, joista kaksi on kolmen tähden ravintoloita.

Kuuluisa kokkikoulu Culinary Institute of America järjestää Napassa kursseja, jotka opastavat viinin ja ruoan saloihin. Voit matkustaa laakson halki museojunalla, joka pysähtyy lähellä alueen merkittävimpiä viinitiloja.

Lähde: Momondo
Kuvat: Travel Belize, Visit Iceland

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Häämatkan ABC

Kaikki mitä haluat tietää häämatkoista – morsiusparin ABC

TUI

Kesällä häämatkalle? Kreikan saaristosta löytyy ihania kuhertelupaikkoja rakastavaisille

Krabi, Thaimaa

Vietä unohtumattomat häät Thaimaassa – tässä kolme houkuttelevaa ideaa!

Seychellit

Haluatko lomailla kuin kuninkaalliset? Tässä hulppeat ideat häämatkallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja