Hyppää sisältöön

Voiko lentokoneessa juoda hanavettä? Lentoemäntä paljastaa, mihin juomiin ei koskisi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.06.2017
Matkustamohenkilökunta sanoo suorat sanat juomista, joihin eivät itse koske lennoilla.

Näitä juomia matkustamohenkilökunta välttelee lennolla

Suurin osa lentomatkustajista tietää, että erityisesti pitkillä lennoilla kannattaa juoda runsaasti vettä tukalan olon välttämiseksi – ja vaikkapa veritulppariskin estämiseksi.

Juomatarjoilun aikana matkustajille tarjotaan pullotettua vettä. Harvemmalla matkailijalla tulee mieleen juoda hanavettä lentokoneessa, mutta olisiko se teoriassa mahdollista? Entä miten on kuumien juomien laita?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Business Insider -verkkosivuston haastattelema matkustamohenkilökunnan jäsen paljastaa, ettei miehistö koske hanaveteen edes kuumana. Monilla henkilökunnan jäsenillä ovat näin ollen pannassa myös tee ja kahvi.

Syyt liittyvät juuri puhtauteen. Lentokoneessa hanavesi tulee tankista, joka kyllä puhdistetaan – kukaan ei vain tarkasti tiedä kuinka usein ja kuinka huolellisesti toimenpide suoritetaan.

Amerikkalainen matkustamohenkilökunnan ammattijärjestö AFA kertoo ajaneensa aikoinaan asiaa siten, että lentokoneiden veden valvominen siirtyi Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto EPA:n piiriin.

AFA kuitenkin epäilee, ettei veden puhdistusta valvota riittävän tiukasti. Järjestön mukaan viralliset säännöt jättävät lentoyhtiöille runsaasti sovellusvaraa veden laadun testaamisessa ja tankkien puhdistamisessa.

Tästä kielii myös EPA:n tekemä tutkimus, jonka mukaan joka kahdeksannessa lentokoneessa veden laatu ei vastannut viraston asettamia standardeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltojen suurimpia lentoyhtiöitä edustava Airlines of America vakuutti hanaveden olevan juomakelpoista siitäkin huolimatta, että matkustajille tarjotaan pullotettua vettä.

>> Lue myös: Vältä näitä ruokia ja juomia ennen lentoa – 6 tuotetta, joita kadut myöhemmin

Lähde: Business Insider
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lomalennot Suomesta

Mitä lomalennot ovat ja mihin niillä pääsee? Näin nappaat meno-paluulennot jopa alle satasella

Lennot Lapista Lontooseen

Brittiyhtiö avaa uuden reitin Lappiin – suorat lennot Ivalosta Lontooseen

Lennot

Älä maksa lennoista liikaa – 8 vinkkiä, joilla löydät halvat liput

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja