Hyppää sisältöön

Varo tätä mokaa talven lennoilla – saa lentoemännät ongelmiin ja muut matkustajat raivon partaalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.12.2023
Käsimatkatavaroiden pakkaamiseen ja kuljettamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota talven lennoilla.

Talvitakki mukaan istumapaikalle

Talvikuukausina talvitakit aiheuttavat turhautumisen hetkiä lentokoneissa, kun matkustajat sullovat paksut takit pikavauhtia täyttyville matkatavarahyllyille. Talvitakin oikea paikka on kuitenkin istumapaikalla, missä se ei vie tilaa matkatavaroilta. Useimmissa konetyypeissä edessä olevan istuimen selkänojassa on erillinen paikka, mihin takin voi ripustaa roikkumaan.

Tilanteet ovat kuitenkin tuttuja useimmille lentomatkustajille: hattuhyllyt täyttyvät pahimmassa tapauksessa jo siinä vaiheessa, kun vasta puolet matkustajista on noussut koneeseen. Sen jälkeen matkalaukuille aletaan etsiä paikkaa kuumeisesti koneen eri osista – yhä useammin tuloksetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halpalentoyhtiöiden yleistyttyä ja täyden palvelun lentoyhtiöiden light-lippujen tultua markkinoille pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen on yleistynyt. Lentoyhtiöt sallivat matkustamoon yhden pienen matkalaukun tai pikemminkin repun, mutta monet ovat maksaneet lisämaksun saadaakseen tuoda perinteisen lentolaukun koneeseen. Jos laukulle ei maksun jälkeen löydykään tilaa, on se omiaan nostamaan verenpainetta.

Matkustamon hyllyille sullotut talvitakit aiheuttavat paitsi päänvaivaa niin matkustamohenkilökunnalle kuin matkustajillekin myös pahimmassa tapauksessa koneen myöhästymisen. Kun matkalaukuille ei ole enää tilaa hattuhyllyllä, on laukut pakko siirtää ruumaan, mikä taas viivästyttää koneen lähtöä.

Lentoyhtiöiden viesti matkustajille onkin selvä: noudata laukkurajoituksia äläkä laita talvitakkia hattuhyllylle.

Lue myös: Matkustaja, näin voit vaikuttaa lennon sujuvuuteen – lue lentoemännän vinkit

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Easyjetin lennot Suomesta

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa kuusi uutta reittiä Suomesta

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja