Hyppää sisältöön

Tiedäthän sen hetken, kun matkustajat taputtavat lennon laskeuduttua? Tässä lentäjien mielipide asiasta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.05.2022
Kuulutko sinä lennolla taputtajiin vai heihin, jotka pyörittelevät silmiään aplodien aikana?

Aplodit ovat yleisiä lomalennoilla

Lentomatkailussa on yksi osa-alue, joka jakaa mielipiteitä yhtä vahvasti kuin selkänojan laskeminen alaspäin lennon aikana – nimittäin matkustajien antamat aplodit onnistuneen laskeutumisen jälkeen.

Suurella osalla matkustajista on kokemusta tilanteesta, jossa matkustamo antaa spontaanit aplodit koneen laskeuduttua. Ilmiö liittyy yleensä ensisijaisesti matkanjärjestäjien lomalentoihin, sillä reittilennoilla aplodit ovat huomattavasti harvinaisempia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viikoittain lentävillä bisnesmatkailijoilla ei ehkä tule mieleenkään puhjeta suosionosoituksiin lentokoneen pyörien karahtaessa kiitoradalle, mutta erityisesti harvemmin matkustaville kyseessä on usein loman alkua enteilevä juhlava hetki.

Sinullakin on todennäköisesti oma mielipiteesi asiasta, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä lentäjät itse ajattelevat aplodeista?

Lentäjät eivät välitä matkustajien aplodeista

Uutissivusto News.com.au keräsi lentäjien kommentteja aiheesta Quora-kysymyspalvelusta, jossa yleinen suhtautuminen aplodeihin tuntui olevan negatiivinen – tai parhaimmillaankin välinpitämätön.

Amerikkalaiselle lentoyhtiölle työskentelevän lentäjän Scott Kinderin mukaan lennolla olisi parempi olla taputtamatta.

– Matkustajilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä ohjaamossa tapahtuu. Miten he voisivat tietää, millainen laskeutuminen on aplodien arvoinen, Kinder ihmettelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Verkossa mielipiteitään jakaneet lentäjät ovat kokeneet loukkaavina matkustajien kommentit laskeutumisesta lennon jälkeen. Joskus matkustajat tulevat lentäjien pakeille ihmettelemään poukkoilevaa laskeutumista.

Toinen lentäjä Peter Wheeler muistuttaa, että joskus käsillä oleva tilanne tai sääolosuhteet saattavat vaatia tavallista kuoppaisemman laskeutumisen. Toisinaan sulavan laskeutumisen takana voi puolestaan olla vääristä asioista joustamista.

Lentäjiä tuntuvatkin ärsyttävän eniten aplodit, jotka liittyvät matkustajien arvioon lentäjien suorituksesta – siitäkin huolimatta, että lomalennoilla taputetaan yleensä kaikille laskeutumisille kyydin sulavuudesta riippumatta.

– Emme juuri kiinnitä huomiota matkustamosta kantautuviin aplodeihin, sillä arvioimme itse oman suorituksemme. Emme ole kovin kiinnostuneita istuinpaikan 20B mielipiteestä, Kinder napauttaa.

Mitä mieltä sinä olet aplodeista laskeutumisen jälkeen – onko kyseessä hauska perinne vai ärsyttävä tapa? Kerro kantasi kommenteissa!

Lähde: News.com.au
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja