Hyppää sisältöön

Norwegianin käsimatkatavaraohjeistus muuttuu: koneeseen maksutta vain laukut, jotka sopivat istuimen alle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.01.2020
Lentoyhtiön uuden käytännön mukaisesti matkustajat voivat tuoda lennolle maksutta vain pienen käsimatkatavaralaukun.

Vain pieni käsimatkatavaralaukku ilmaiseksi

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian on ottanut käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt 23. tammikuuta 2020 alkaen. Käytännössä matkustajat voivat jatkossa ottaa maksutta käsimatkatavarana vain yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Laukun maksimikoko on yhtiön ohjeistuksen mukaan 30 x 20 x 38 cm. Laukun enimmäispaino on kymmenen kiloa.

Tätä suuremmasta, matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta on maksettava lisämaksu, joka on lennosta riippuen 5–9 euroa. Uuden käytännön tavoite on taata mahdollisimman mukava lentomatka matkustajille sekä pitää huoli siitä, että lento ei myöhästy matkustajien käsimatkatavaroiden sijoittamisen vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille. Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle, sanoo Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Tuore ohjeistus ei koske varauksia, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta 2020. Samalla yhtiö nosti ruumaan menevän matkalaukun enimmäispainoa 20 kilosta 23 kiloon. Myös Flex- ja Premium-luokkien matkustajien käsimatkatavaran enimmäispaino nousi 10 kilosta 15 kiloon.

Lähde: Norwegian
Kuva: Elina Venttola

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensimmäinen lento

Ensimmäistä kertaa lentokoneessa – 11 tärkeintä ohjetta

Ryanair

Näin Ryanairin hinnoittelu toimii: halvimmat tarjoukset ovat totta, mutta lisämaksut voivat nostaa hinnan 10-kertaiseksi

Bergamo, Italia

Norwegian aloittaa kesällä lennot Helsingistä Bergamoon ja Sofiaan

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja