Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Norwegianin käsimatkatavaraohjeistus muuttuu: koneeseen maksutta vain laukut, jotka sopivat istuimen alle

Elina Venttola artikkelin kuva
Lennot
Lentoyhtiön uuden käytännön mukaisesti matkustajat voivat tuoda lennolle maksutta vain pienen käsimatkatavaralaukun.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 23.01.2020
facebook   whatsapp

Vain pieni käsimatkatavaralaukku ilmaiseksi

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian on ottanut käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt 23. tammikuuta 2020 alkaen. Käytännössä matkustajat voivat jatkossa ottaa maksutta käsimatkatavarana vain yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Laukun maksimikoko on yhtiön ohjeistuksen mukaan 30 x 20 x 38 cm. Laukun enimmäispaino on kymmenen kiloa.

Tätä suuremmasta, matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta on maksettava lisämaksu, joka on lennosta riippuen 5–9 euroa. Uuden käytännön tavoite on taata mahdollisimman mukava lentomatka matkustajille sekä pitää huoli siitä, että lento ei myöhästy matkustajien käsimatkatavaroiden sijoittamisen vuoksi.

– On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille. Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle, sanoo Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Tuore ohjeistus ei koske varauksia, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta 2020. Samalla yhtiö nosti ruumaan menevän matkalaukun enimmäispainoa 20 kilosta 23 kiloon. Myös Flex- ja Premium-luokkien matkustajien käsimatkatavaran enimmäispaino nousi 10 kilosta 15 kiloon.

Lähde: Norwegian
Kuva: Elina Venttola

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Kohta saa ottaa mukaan vaan lompakon 😂 20×10


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.