Hyppää sisältöön

Tällainen on Lappeenrannan lentokenttä – katso kentän lennot ja palvelut

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.10.2019
Lappeenrannan lentoasema sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja sieltä lennetään vain ulkomaanlentoja.

Länsi-Pietarin lentokenttä

Lappeenrannan lentoasema sijaitsee kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta, mikä tekee siitä kätevän kaupunkikentän Etelä-Karjalan asukkaille. Perille pääsee sekä julkisen liikenteen busseilla että kävellen, ja kaupungin rautatie- ja linja-autoasemat ovat kävelymatkan päässä.

Lentokentän reittejä lennetään enimmäkseen kesäisin, mutta osaa reiteistä lennetään myös ympäri vuoden. Reittilentojen lisäksi kentältä lennetään vuosittain parikymmentä tilauslentoa. Lentokentällä on yksi 2 500 metriä pitkä kiitotie.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lappeenrannan lentokentällä on myös lempinimi Länsi-Pietarin lentokenttä, sillä noin puolet sen matkustajista on venäläisiä ja tulee Pietarin alueelta.

Keskustan palvelut lähettyvillä

Lappeenrannan lentokenttä on kompakti, eikä palveluita ole paljon. Lentokentällä on turvatarkastuksen ulkopuolella kahvila-ravintola Vanha Pilotti, jossa saa sekä buffet-lounasta että à la carte -annoksia. Lisäksi turvatarkastuksen porttien sisällä matkustajien käytössä on kahvila Bar Fly.

Lappeenrannan lentokenttä on kompakti kenttä, jonne pääsee kaupungista kävellen.

Lentokentällä voi liittyä maksuttomaan SaitaOpen-nimiseen langattomaan verkkoon ilman erillisiä tunnuksia.

Toistaiseksi lentokentällä ei ole mahdollisuutta lähettää postia, ja lähin postin lähetyspaikka on noin kilometrin päässä Lidl-ruokakaupan läheisyydessä. Lentoasemalla ei myöskään ole pankkiautomaattia eikä valuutanvaihtopistettä, vaan rahaa kannattaa nostaa ja vaihtaa kaupungissa.

Kaupungin omistama lentoasema

Lappeenrannan lentokenttä on perustettu jo vuonna 1918, mikä tekee siitä Suomen vanhimman toiminnassa olevan lentoaseman. Säännöllinen matkustajaliikenne kentältä alkoi kuitenkin vasta 1951, sillä aiemmin lentokenttä toimi sotilaskenttänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Lappeenrannan lentokentältä lentää irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair.

Lappeenrannan lentokenttä kuului aiemmin Finavialle, joka omistaa suuren osan Suomen muista maakuntakentistä. Se kuitenkin siirtyi Etelä-Karjalan maakunnan ja Lappeenrannan kaupungin perustaman säätiön omistukseen vuonna 2016. Nykyisin Lappeenrannan kaupunki omistaa sekä säätiön että lentoaseman.

Huippuvuotenaan lentokenttä on saavuttanut 116 000 matkustajaa, mutta useina vuosina sen matkustajamäärä on ollut alle 10 000 matkailijaa. Vuonna 2019 kentän kävijäennuste on 80 000.

Lappeenrannan lentokentän reittilennot

Lappeenrannan lentoasemalta lentää irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair sekä Ryanairille kuuluva itävaltalainen Lauda.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Lappeenrannan lentoaseman verkkosivulta. Lappeenrannan lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta.

Lähde: Lappeenrannan lentoasema
Kuvat: Lappeenrannan kaupunki / Minna Kivistö

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokoneen ovi

Voiko lentokoneen ovi avautua kesken lennon? Ammattilainen kertoo, pitääkö kauhukuvaa pelätä

Yksin jätetty matkalaukku

Lentokentällä hylättynä seisova matkalaukku on kylmäävä näky – näin tilanteessa toimitaan

Mitä ovat lentokoneen spoilerit?

Tätä outoa näkyä sinäkin olet ihmetellyt lentokoneen ikkunasta – miksi siivestä aukeaa ilmassa huojuvia luukkuja?

Miksi lentokoneissa on pyöreäkulmaiset ikkunat?

Tiesitkö syyn? Tämän takia lentokoneissa on pyöreät ikkunat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja