Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tällainen on Lappeenrannan lentokenttä – katso kentän lennot ja palvelut

Lappeenrannan kaupunki / Minna Kivistö artikkelin kuva
Lennot
Lappeenrannan lentoasema sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja sieltä lennetään vain ulkomaanlentoja.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 10.10.2019
facebook   whatsapp

Länsi-Pietarin lentokenttä

Lappeenrannan lentoasema sijaitsee kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta, mikä tekee siitä kätevän kaupunkikentän Etelä-Karjalan asukkaille. Perille pääsee sekä julkisen liikenteen busseilla että kävellen, ja kaupungin rautatie- ja linja-autoasemat ovat kävelymatkan päässä.

Lentokentän reittejä lennetään enimmäkseen kesäisin, mutta osaa reiteistä lennetään myös ympäri vuoden. Reittilentojen lisäksi kentältä lennetään vuosittain parikymmentä tilauslentoa. Lentokentällä on yksi 2 500 metriä pitkä kiitotie.

Lappeenrannan lentokentällä on myös lempinimi Länsi-Pietarin lentokenttä, sillä noin puolet sen matkustajista on venäläisiä ja tulee Pietarin alueelta.

Keskustan palvelut lähettyvillä

Lappeenrannan lentokenttä on kompakti, eikä palveluita ole paljon. Lentokentällä on turvatarkastuksen ulkopuolella kahvila-ravintola Vanha Pilotti, jossa saa sekä buffet-lounasta että à la carte -annoksia. Lisäksi turvatarkastuksen porttien sisällä matkustajien käytössä on kahvila Bar Fly.

Lappeenrannan lentokenttä on kompakti kenttä, jonne pääsee kaupungista kävellen.

Lentokentällä voi liittyä maksuttomaan SaitaOpen-nimiseen langattomaan verkkoon ilman erillisiä tunnuksia.

Toistaiseksi lentokentällä ei ole mahdollisuutta lähettää postia, ja lähin postin lähetyspaikka on noin kilometrin päässä Lidl-ruokakaupan läheisyydessä. Lentoasemalla ei myöskään ole pankkiautomaattia eikä valuutanvaihtopistettä, vaan rahaa kannattaa nostaa ja vaihtaa kaupungissa.

Kaupungin omistama lentoasema

Lappeenrannan lentokenttä on perustettu jo vuonna 1918, mikä tekee siitä Suomen vanhimman toiminnassa olevan lentoaseman. Säännöllinen matkustajaliikenne kentältä alkoi kuitenkin vasta 1951, sillä aiemmin lentokenttä toimi sotilaskenttänä.

Lappeenrannan lentokentältä lentää irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair.

Lappeenrannan lentokenttä kuului aiemmin Finavialle, joka omistaa suuren osan Suomen muista maakuntakentistä. Se kuitenkin siirtyi Etelä-Karjalan maakunnan ja Lappeenrannan kaupungin perustaman säätiön omistukseen vuonna 2016. Nykyisin Lappeenrannan kaupunki omistaa sekä säätiön että lentoaseman.

Huippuvuotenaan lentokenttä on saavuttanut 116 000 matkustajaa, mutta useina vuosina sen matkustajamäärä on ollut alle 10 000 matkailijaa. Vuonna 2019 kentän kävijäennuste on 80 000.

Lappeenrannan lentokentän reittilennot

Lappeenrannan lentoasemalta lentää irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair sekä Ryanairille kuuluva itävaltalainen Lauda.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Lappeenrannan lentoaseman verkkosivulta. Lappeenrannan lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta.

Lähde: Lappeenrannan lentoasema
Kuvat: Lappeenrannan kaupunki / Minna Kivistö

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. Olennaisin jäi artikkelista – lisätkää juttuun että miten tänne pääsee esim. keskustasta julkisilla.


 2. Kompakteja ovat ainakin odotustilat, toisella puolella ei ole edes istuimia kaikille vaan joutuu seisomaan – anniskelu kyllä toimii (?).
  Ilmanvaihtoputket ovat katossa ja koneet mutta ilma ei vaihdu.
  Tulopuolella on laukkuhihnaa kaksi metriä ja manuaalia loput. Nyt päivityksenä on laitettu peili kattoon.


 3. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.