Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsinki-Vantaan uusin alue haastaa liikkumaan – Olohuone Maja tarjoaa aktiivisen hetken lentokentällä

Finavia Oyj artikkelin kuva
Lennot
Lentoasemalle avattu aktivointitila soveltuu pieneen jumppaan ennen lennolle lähtöä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.07.2019
facebook   whatsapp

Kevyt jumppa ei vaadi urheiluvaatteita

Kuulutko sinäkin matkustajiin, joiden keho menee jumiin jo pelkästä ajatuksesta, että edessä on tuntikausia pelkkää istumista? Helsinki-Vantaan lentoaseman uusin alue, non-Schengen-puolella sijaitseva Olohuone Maja, tarjoaa entistä helpommat mahdollisuudet pieneen jumppaan ennen lentoa.

Heinäkuussa 2019 avatun aktivointitilan varusteisiin kuuluvat puolapuut, tasapainoilupuomi ja selkää avaava twisteri. Tila on varusteltu houkuttelemaan kävijöitä mahdollisimman matalalla kynnyksellä, ja kehoa on helppo aktivoida ilman urheiluvaatteita.

– Kuulimme asiakkailtamme toiveen päästä liikkumaan lentojen välissä. Se onkin mitä parhainta vastapainoa matkustamiseen kuuluvalle istumiselle ja odottelulle. Halusimme vastata tähän tarpeeseen ja laitoimme yhden lentoaseman leikkipaikoista kokonaan uusiksi. Nykyinen tila aktivoi niin aikuisia kuin lapsiakin liikkumaan, Helsinki-Vantaan asiakaskokemuspäällikkö Johanna Laakso kertoo.

Lentomatkustamisen pakollinen paha on odottelu, ja pitkä paikoillaan istuminen laittaa kehon jumiin hyvin vauhdikkaasti. Lentoaseman aktivointitilassa keho on helppo avata ilman hikeä: tilassa voi esimerkiksi venytellä, vetristää selkää roikkumalla puolapuissa ja kiertää istumisesta jumiutuneen selän auki twisterin avulla. Ellei muuta, alue mahdollistaa kenkien riisumisen ja vaikkapa nilkkojen ja polvien pyörittelyt aktivoivassa ympäristössä.

Olohuone Maja on rakennettu entisen leikkitilaan, ja on avoinna niin lapsille kuin aikuisillekin. Tilassa voi myös rentoutua muun muassa säkki-, keinu- ja riipputuoleissa.

Katso kuvat Olohuone Majasta!

Finavia OyjOlohuone Maja, Helsinki-Vantaa
Matkapäivän aikana kehoa voi käydä herättelemässä esimerkiksi roikkumalla puolapuissa.
Finavia OyjOlohuone Maja, Helsinki-Vantaa
Olohuoneen keinutuolit luovat kodinomaista tunnelmaa.
Finavia OyjOlohuone Maja, Helsinki-Vantaa
Kesällä 2019 avatussa tilassa on myös takka.
Finavia OyjOlohuone Maja, Helsinki-Vantaa
Riisu kengät ja haasta tasapainoasi! Jalkapohjat aktivoituvat ennen lentoa helposti tämän laitteen avulla.

Lähde: Finavia
Kuvat: Finavia Oyj

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jälleen Finavia surutta haaskaa veronmaksajien rahoja. Samoin kävi muutama vuosi sitten kun kovalla tohinalla rakennettiin miljoonia maksanut kylpylä lentokentälle joka vähin äänin sitten purettiin pois käyttäjämäärän ollessa lähellä nollaa.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.