Hyppää sisältöön

Arvaatko, mitä maailman surkein lentoyhtiö tarjoaa matkustajille? Haukutulla “mysteeriaterialla” on kulttimaine

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.05.2017
Maailman huonoimpana pidetty lentoyhtiö tarjoilee asiakkailleen kulttimaineestaan tunnetun hampurilaisen.

Air Koryo tarjoilee surullisenkuuluisia hampurilaisia

Suljettua Pohjois-Koreaa ei varsinaisesti tunneta turismista – ei siis ehkä olekaan ihme, että maan kansallinen lentoyhtiö on monesti valittu maailman huonoimmaksi lentoyhtiöksi. Lentoyhtiöitä pisteyttävän Skytraxin mukaan Air Koryo on vain yhden tähden arvoinen.

Yleisen surkean maineensa lisäksi myös Air Koryon ruokatarjoilu on niittänyt kyseenalaista kunniaa. Matkustajat saavat lennoilla aina saman hampurilaisen, joka tarjoillaan kylmänä suoraan jääkaapista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hampurilainen on matkustajien mukaan niin hirvittävä, että se on ansainnut oman kulttimaineensa. Monille matkustajille hampurilaisen syöminen on eräänlainen kiehtova ja kamala riitti, joka on tietysti ikuistettava valokuvaan.

Kylmän sämpylän välissä on salaatinlehti, juustoviipale ja muutama kaalinpalanen. Epäselvää on se, mitä lihaa hampurilaisen sisältä löytyy.

Verkkosivusto Vicen toimittaja kertoo odottaneensa innolla surullisenkuuluisaa hampurilaista, mutta jättäneensä sen syömisen lopulta kesken – monien muiden matkustajien tavoin.

– Pihvi oli mautonta ja niin sitkeää, että sitä oli vaikea pureskella. Hampurilaisen mystinen kastike ilmestyi esiin lihaa puristettaessa, mutta se oli onneksi liian vetistä ollakseen verta. Hämmentävää tunnelmaa lisäsivät sota-aiheiset propagandafilmit, joita lennolla näytettiin, sivustolla kirjoitetaan.

Varsinaista kasvisvaihtoehtoa ei lentoyhtiöltä Vicen mukaan löydy. Jos matkustaja ei syö lihaa, voi tämä kuitenkin saada saman sämpylän ilman pihviä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvapalvelu Instagramista löytyy aiheeseen myös suomalaisnäkökulma. Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen on jakanut tilillään kuvan hampurilaisesta.

– Air Koryon “ateria” on aina sama: mysteerilihahampurilainen – veikkaisin porsaanlihaksi, Mäkeläinen kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Katso alta matkustajien Instagramissa jakamat kuvat hampurilaisesta! Oletko saanut pahemman näköisiä aterioita eteesi lennolla?

We have always tried to be true to our passion – burgers, reporting on what's available around the globe. Today, on tracking the world's wires we learnt that our beloved menu item has made its way on to North Korea's state airline, #airkoryo – seems like their version (pictures here and found through an online search) is the only dish served and it's served cold. According to the article in today's Sydney Morning Herald it is "served on a paper doily" and is "a piece of unidentified meat, a slice of processed cheese, a dash of shredded cabbage or a lonely lettuce leaf and a dollop of sweet, brown sauce". Oh dear glorious leader!!! There's more to the story as it takes on a bit of an obvious conclusion but we thought in the interest of world peace through burger eating we would share the bad as much as we share the good. Anyone tried it??? Let us know :) #koryoburger #burger #burgers #northkorea #

A post shared by Global Burger Village (@globalburgervillage) on

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ready to eat the food on the 'world's worst airline' #airkoryo #sgfoodie

A post shared by SM Ong (@sm_ong) on

Lähde: News.com.au, Vice
Kuvat: Flickr / Comrade Anatoli, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lomalennot Suomesta

Mitä lomalennot ovat ja mihin niillä pääsee? Näin nappaat meno-paluulennot jopa alle satasella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja