Hyppää sisältöön

Stuertin 8 parasta vinkkiä – huomioi nämä asiat, kun lennät lasten kanssa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 27.07.2016
Lentomatka perheen pienimpien kanssa voi hermostuttaa sekä lapsia että aikuisia. Stuertti antaa vinkit onnistuneeseen lentoon lasten kanssa.

Lentomatka voi olla elämys

Lapsille lentomatka on usein jännittävä ja kiehtova kokemus. Lentäminen vauvan tai pienten lasten kanssa vaatii kuitenkin hieman valmistautumista, ja saattaa herättää vanhemmissa paljon kysymyksiä ja jopa stressiä.

Lentoyhtiö Norwegianin stuertti Jorma Karvo antaa parhaat vinkkinsä, miten pitää lapset tyytyväisinä lentomatkalla. Moniin lapsiystävällisiin kohteisiin lentävä stuertti on tottunut lapsiin ja heidän tarpeisiinsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Lentomatkaa on usein odotettu viikkoja. Innostuneisuus ja jännittyneisyys purkautuvat koneessa lukuisiksi kysymyksiksi. Pienellä etukäteissuunnittelulla lentomatka sujuu mukavasti, kertoo Karvo.

Stuertin mukaan matkustamohenkilökunta tekee kaikkensa tarjotakseen onnistuneen matkakokemuksen. Apua löytyy myös lentokentiltä.

– Kentällä liikkumista helpottavia lastenrattaita on saavilla monilla kentillä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on myös lapsiperheille oma turvatarkastusportti lähtöaulassa T2, Karvo vinkkaa.

Karvo muistuttaa Norwegianin mobiilisovelluksesta, jolla voi tehdä esimerkiksi lähtöselvityksen. Omiin varaustietoihin kannattaa lisätä matkapuhelinnumero, jotta lentoihin liittyvät tiedot kulkevat matkan aikana.

1. Pakkaa matkustamoon kevyesti

Pakkaa vain se, mitä tarvitset. Mitä kevyemmät kantamukset, sitä helpompaa on kulku koneen käytävillä lasten kanssa. Pakkaa tavarat pieneen reppuun tai laukkuun, joka mahtuu helposti edessä olevan istuimen alle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Isommat vetolaukut kannattaa laittaa koneen ruumaan. Lapsen kanssa on helpompi matkustaa ilman vedettävää laukkua, jolloin ylimääräisiä käsiä jää muihin askareisiin.

2. Varaa mukaan pientä naposteltavaa

Lapsista on mukava syödä omia eväitä lennon aikana. Vauvan ruoka- ja juomatarvikkeet on hyvä pakata erilliseen astiaan ja nostaa pois käsimatkatavaralaukusta ennen turvatarkastusta. Se nopeuttaa ja helpottaa turvatarkastajien työtä.

3. Muista juoda vettä

Vältä jano ja väsymys. Tuo koneeseen pullo vettä, joka on ulottuvilla myös nousun ja laskun aikana. Helsinki-Vantaan lentokentällä voi nykyään täyttää oman pullon ilmaiseksi turvatarkastuksen jälkeen. Muista, että yli 100 millilitran pulloja ei saa tuoda turvatarkastuksen läpi.

4. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin

Käsimatkatavaroihin on hyvä ottaa mukaan erityisesti kaikki lennolla tarvittavat lääkkeet. Koneen lääkevarasto on pieni ja varattu lähinnä vakavien sairauksien akuuttiin hoitoon.

5. Varaa vaipat mukaan lennolle

Muista ottaa puhtaita vaippoja vaippaikäisille. Käytetyn vaipan voi kätevästi vaihtaa lentokoneen WC-tiloissa ja vaippapussin voi sujauttaa koneen WC:n roskikseen. Jos vaippapussi unohtui, saat sen matkustamohenkilökunnalta.

6. Kokeile korvatulppia

Jos lapsesi on herkkä äänille, korvatulpat auttavat lasta nukkumaan ja vaimentavat muiden matkustajien puhetta ja muita koneen ääniä.

7. Ota mukaan ajanvietettä

Varaa lennolle ajanvietettä lapsille: esimerkiksi värityskirja, tabletti tai pieni lelu toimivat hyvin. Voit myös hyödyntää langatonta verkkoyhteyttä omalla mobiililaitteella tai kokeilla Video-on-Demand-palvelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Muista positiivinen asenne

Vaikka joutuisit heräämään lennolle aikaisin tai jonottamaan lentokentällä, säilytä hyvä mieli – se tarttuu lapsiin ja kanssamatkustajiin.

Lähde: Norwegian
Kuva: iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja