Hyppää sisältöön

Star Wars -jätti luonnollisessa koossa – tässä Legolandin uusin vetonaula!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.09.2014
Tanskan Legoland saa keväällä 2015 kokoelmaansa legendaarisen Star Wars -tähtihävittäjän.

X-wing fighter rakennettiin luonnolliseen kokoon

Käsite X-wing fighter on jokaiselle Star Wars -fanille tuttu. Kyseessä on tähtihävittäjä, jolla elokuvien sankari Luke Skywalker tuhosi ensimmäisen Kuolemantähden, vihollisten jättimäisen avaruusaseman.

Luonnolliseen kokoon rakennettu X-wing fighterin lego-versio on lajissaan maailman suurin. Se on rakennettu peräti 5,3 miljoonasta legopalikasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

X-wing fighter esiteltiin yleisölle alun perin mittavalla mediatapahtumalla vuonna 2013 New Yorkissa ja nyt se tuodaan esille Tanskan Billundin Legolandiin. Malli on esillä Billundissa koko vuoden 2015 ajan.

– Olemme hyvin ylpeitä siitä, että saamme maailman suurimman lego-mallin esille Legoland Billundiin. Replikan yksityiskohdat ja sen koko tekevät siitä eittämättä nähtävyyden, jota ei voi ohittaa, sanoo Legoland Billundin toimitusjohtaja Christian Woller.

Tähtihävittäjän rakentamiseen kului 32-henkiseltä tiimiltä 17 000 tuntia. Lopputuloksena syntyi 13 metriä pitkä, 3 metriä korkea ja 20 000 kiloa painava aidonkokoinen malli.

Star Wars X-wing fighter
X-wing fighterin legoversio keräsi jättiyleisön New Yorkissa.

Star Wars kestää aikaa

X-wing fighter aiotaan herättää eloon käyttämällä ääni- ja valoefektejä, jotka saavat kävijät tuntemaan kuin he seisoisivat hävittäjän vierellä suuren tähtiristeilijän kannella.

Vuodesta 2015 on tulossa todellinen Star Wars -vuosi, kun legendaariseen saagaan saadaan jatkoa loppuvuodesta. Uusi Star Wars –elokuva on tulossa ensi-iltaan joulukuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Star Wars kestää aikaa harvinaisella tavalla, mikä näkyy myös uuden Star Wars -elokuvan julkaisemisessa. Legoland Billundin oma Star Wars -teemainen Miniland-alue on ollut hyvin suosittu siitä lähtien, kun se avattiin vuonna 2012. Odotamme ensi kesän sesongin olevan hyvin Star Wars -sävytteinen Legoland Billundissa, Woller toteaa.

>> Lue lisää: Tällainen on Tanskan Legoland

Lähde ja kuvat: Legoland

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kööpenhamina, Tanska

Penninvenyttäjän Kööpenhamina – kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi

Kööpenhamina, Tanska

Tämä lumoava uima-allas tekee tutusta Kööpenhaminasta trooppisen kohteen – tunnet olevasi jossain paljon kauempana

Kööpenhaminan ravintolavinkit

Ravintolavinkit Kööpenhaminaan – 7 paikkaa, joissa herkuttelua et unohda

Kaksi lasta katselemassa legoista rakennettua kaupunkia

Tällainen on Tanskan Legoland – poimi vinkit perhelomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja